Merita citit

Creat de apionesti, Martie 03, 2015, 03:07:04 AM

« precedentul - următorul »

apionesti

Va propun sa aruncati o privire pe site-ul www.pinterest.com. Pare o resursa inepuizabila de idei interesante... mai ales pentru cei care au timp.
Poporul roman are mai multi tradatori in interior decat dusmani in exterior...

stefan1

  Despre japonezi, unele lucruri pe care nu le stiam si car , la cultura noastra, par aproape neverosimile.
  doar niste exemple:
- copii la 3 ani care sa mearga singuri la gradinita
- cpoii la 4 ani care merg singuri cu metroul
- in Japonia, curatenia la locul de munca o fac functionarii de orice grad ar fi!!! Oameni specializati pentru curatenie zice ca s-ar gasi doar in aeroporturi (unde afluxul de straini este mare) si in marile corporatii. Si elevii isi fac singuri curat in scoli (si in grupurile sanitare) pe tot parcursul procesului de invatamant!!

   http://www.tribuna.ro/stiri/tribuna-de-weekend/educatia-in-japonia-la-3-ani-copiii-merg-singuri-la-gradinita-la-4-circula-singuri-cu-metroul-117204.html
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Acum vreo ceva ani s-a facut un studiu international pe stocurile de cunostinte stiintifice ale popoarelor (alfabetizarea stiintifica). Cercetarea a fost facuta adresand niste intrebari standard unui numar considerabil de respondenti de diferite nationalitati. Printre intrebari erau cateva de genul "Ce tratam cu ajutorul antibioticelor, bolile cauzate de bacterii sau de virusuri?" Raspunsul este, evident "bolile cauzate de bacterii". Cum romanii la orice gripa mai iau cate un antibiotic au mai dat-o si in bara. Mai erau intrebari despre formarea universului (teoriile Big Bang si Big Crunch), despre teoriile evolutioniste. In principiu se voia sa se vada cat de eficient este sistemul de educatie in a transmite anumite informatii stiintifice cu caracter global. in Romania, studiul a fost facut de catre cei de la Facultatea de Sociologie din Bucuresti. Din ce imi aduc eu aminte Japonia era pe ultimul loc la stocul de cunostinte. Romania era undeva la mijloc (in functie de punctajele obtinute de catre respondenti), cum mult inaintea unor tari cu un sistem de educatie mai bine vazute (SUA, Marea Britanie). Pe primele locuri erau tari unde inca se face educatie in maniera traditionala (nu "centrata pe elev" ca la noi acum  :rotfl: =)) ), tari din Asia precum Vietnam, Cambodgia, Rusia. Adevarul e ca japonezii au o cultura a invatarii practice si a muncii. Teorie nu stiu prea multa. La practica nu ii bate nimeni. Este cunoscut ca celebrele masini Lexus sunt copiate si imbunatatite dupa masinile nemtesti Mercedes. Asemanarea la caroserie este evidenta. Motoarele sunt cu o clasa peste Mercedes. Sincer mie mi-e ciuda cand vad ca se importa idei din educatia finlandeza (considerata cea mai buna din Europa) si aplicate pe romani. E clar ca nu avem aceeasi educatie si nu suntem la fel de constiinciosi ca finlandezii ca sa nu punem note la elevi...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

stefan1

" Cel mai mare binefacator al poporului maghiar va fi acela care il va elibera de obsesia lui si il va face sa tina seama de realitate...Raul atinge culmea cand (...) refacerea Ungariei istorice este ceruta cu vehementa si  se afirma ca acest lucru se va realiza." (Nistor Zoltan, in 1937)
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Rezultatele tuturor tarilor la olimpiadele de matamatica din '59 pana acum.
De urmarit Romania! Cele mai proaste rezutae le-am avut in ultimul deceniu, dovada de cum se perfectioneaza invatamantul romanesc. Cu multe zeci de ani in urma eram printre primele tari din lume. Anul asta SUA s-a clasat pe primul loc, urmate de Rusia si de China. La fel de curios ca pe locul 4 e Ucraina, cu toate problemele pe care le are tara lor. Noi am ocupat numai locul 33. Si Ungaria s-a clasat mai bine. De fapt Ungaria se situa pe primele locuri in anii 60-70 (probabil pana nu au plecat evreii de la ei). Uimitor ce locuri bune a ocupat Rusia in mai toti anii. Dar China e de departe cea mai bine situata in ultimii 20 de ani, dovada ca nu degeaba are asa o dazvoltare economica.
  In tabel se da locul ocupat de fiecare tara in fiecare an. Ce trebuia sa se mai dea este numarul de participanti, ca nu au participat in fiecare an acelasi numar de tari.

  http://imo-official.org/results.aspx
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Olteanu Radu Cum a fost disciplinat statul SINGAPORE ??? !!!

Statul Singapore a fost înfiinţat în 1965, cuprinzând 63 de insule cu o suprafață totală de aproape 700 de km pătraţi (Bucureştiul cu Zona metropolitană are 900 km pătraț).
Insula principală măsoară cca 570 de kmp şi este legată cu un pod de uscat.
Când s-a declarat stat independent, în 1965, Singapore a primit de la Marea Britanie, cu titlu de împrumut, suma de 30 de milioane de dolari.

În 2010 avea disponibilă pentru investiţii, suma de 310 miliarde de dolari.

În Singapore nu există: om fără locuinţă, şomeri, dar nici pensionari.

Nu ai voie pe stradă: să scuipi, sau dacă ai facut-o înseamnă că te distrezi şi eşti amendat -100 de dolari; cu cât scuipi mai departe cu atât amenda e mai mare.
La fel cu guma de mestecat.
Când au construit metroul au prevăzut o sumă de 12 miliarde. Fiindcă a costat doar 10,5 diferenţa s-a împărţit la populaţie sub forma de acţiuni.
In mijloacele de transport in comun este interzis sa mananci sau sa bei.
Se fumeaza numai in spatii bine delimitate, in aer liber.
Fiindcă aveau prea mulţi puşcăriaşi, i-au împuşcat şi spânzurat pe recidivişti, consideraţi irecuperabili, iar restul sunt disciplinaţi.
S-a întâmplat în Singapore; Un militar, cu mână de fier, şi-a asumat conducerea ţării.
În şase luni, din circa 500.000 de deţinuţi, au ramas doar 50 . Toţi ceilalţi (criminali recunoscuţi) au fost împuşcaţi.
Toţi oamenii publici (politicieni, poliţişti, judecători, magistraţi etc.) corupţi au fost împuşcaţi. (Existau mii de probe contra lor).
Toţi funcţionarii hoţi au fost împuşcaţi sau au fugit repede din ţară.
Multitudinea de drogaţi, care rămâneau dormind pe stradă, au fugit disperaţi în Malaezia, să scape de împuşcare sau de muncă forţată.
După ce a curăţat ţara , reorganizând sistemul politic, legal şi penal, acest militar a convocat alegeri directe şi a candidat la preşedenţie.
A câştigat cu 100% de voturi!

Astăzi, Singapore este una din ţările cu cel mai sigur trai decent.
Este una din cele mai dezvoltate şi este mult mai sigura de cât Statele Unite, Anglia şi Israel, la un loc...!
Deja în avion, foaia de îmbarcare are un anunţ "MOARTE" cu litere mari şi roşii şi explicaţia că este pedeapsă pentru posesia de droguri.

Orice drog, orice cantitate transportată, cel care a fost detectat cu acestea, să fie împuşcat sau condamnat la închisoare pe viaţă cu muncă silnică.

Un surfist brazilian a încercat să intre în Singapore cu o planşă de surf plină de cocaină.
Bineînţeles că îşi dorea propria moarte. Mama tânărului traficant a apărut la TV cerând să se intevină pentru fiul ei; nu a servit la nimic. Nici mama, nici protestele nu au reuşit să împiedice aplicarea legii.
În hoteluri, "Ghidul oraşului" are o pagina care explică: poliţia din Singapore garantează integritate fizică a oricarei femei, timp de 24 de ore din zi (asta pentru că în vechiul Singapore, fără legi şi ordine, femeile care ieşeau singure erau violate şi/sau asasinate).
Anul trecut, secretara unui prieten, care lucra peste program, la întoarcerea acasă a fost urmărită de un echipaj de poliţie.
Când a ajuns acasă şi a scos semnalizarea ca să intre în edificiu, i-au cerut să se oprească. Unul din poliţişti s-a apropiat atunci de geamul maşinii şi îi spuse:
-"Doamnă, aşa cum ştiţi, suntem în campania de civilizare a traficului, amendând infractorii şi premiindu-i pe cei care conduc corect.
Şi dv., doamna, pe tot drumul până aici nu aţi comis nici o contravenție sau infracțiune. FELICITĂRI!
Aveţi aici un cec de 100 dolari singaporezi (echivalent cu 80 dolari US) şi vă cerem să semnaţi de primire, vă rog"...
Ţi se pare o mână prea dură? NU.
Drepturile umane reale sunt pentru cetăţenii oneşti şi muncitori, care aduc riguros aportul lor statului, care trăiesc în pace, respectuos şi solidar cu semenii lor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

stefan1

  Interesanta ideea cu semifagurii in caserole! Cred totusi ca albinele trebuie sa aiba mare nevoie de spatiu ca sa se apue sa lucreze acolo. Pe de alta parte mierea in sectiuni este o culme a mierii naturale. Totusi nu stiu cum se impaca acest natural cu plasticul din care e vacuta caseta si cred ca si fundamentul de fagur care se aplica pe fundul caserolelor si care e tot din plastic.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

stefan1

Da, stuparii sunt foarte inventivi. Fata de metoda din postarea anterioara asta este mai naturala. Sunt curios cu cat se vand astfel de caserole care este adevarat ca arata foarte fain.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bucovineanu

Se spune ca inteligenta este cuntificabila, in timp ce prostia este nemarginita.  :razz:
Pe de alta parte se spune ca inteligenta in lume este o marime fixa. Ori odata ce numarul populatiei planetei creste intr-un ritm accelerat, fiecarui pamantean ii revie o cantitate de inteligenta din ce in ce mai mica.  :smile:

Kiwi Bee

Stefane asta este si ideea/tzelul celor care conduc lumea.

In mai toate tarile sau raspindit aceleasi programe TV(pt a prosti lumea - chiar si desenele animate nu mai au valoare educativa pt copii in mod intentionat), educatia tiinde spre aceleasi minime(tarile care nu se conformeaza acestei tendinte sint considerate tari dusmane - asta se vede la nivel de politica).

Sint mai multe motive care stau la baza.

O tara cu o populatie care are nivelul de inteligenta mai ridicat este inamicul principal al conducerii tarii respective si al acelora care ai sprijina pe acei politicieni(marile corporatii care asi vor binele cu oprice pretz).
Unde populatia are un nivel de inteligenta ridicat nu mai gasesti usor forta de munca ieftina care sa lucreze si in conditii neprielnice.
Tot asa companiile nu pot oferi decit un numar limitat de posturi pt ingineri, directori, etc. Deci este nevoie de o masa uriasa de "sclavi" care nu gindesc doar executa. Pe motivul ca nu au un nivel de inteligenta ridicata(nu o pot dovedi cu diplome si calificari) salariul acestora va ramine scazut(doar sa supravietuiasca).
Astfel marile corporatii se pot extinde cu usurinta prin lume cumparind tot felul de companii de prin diferite tari iar profitul va merge la ei.

Si la un nivel de tzarisoara nu nici 5 milioane de locuitori cum ar fi Noua Zeelanda se vede clar acest sistem unde nu se doreste ca inteligenta sa fie generala. Astfel cei care sint "bogati" asi protejeaza copiii si nepotii de altii care ar putea ameninta binele acestora. In alte cuvinte nu se doreste concurenta - cel nascut in conditii saracacioase va avea shanse minime in viata iar acei putini care totusi vor atinge niste "culmi" vor fi asa de putini incit nu vor prezenta o problema.