Ati folosit faguri de la combinatul apicol ?

Creat de dragos2006, Noiembrie 13, 2010, 09:46:01 PM

« precedentul - următorul »

D006


ilalexandru

Slabi calitativ, foarte casanti. Albinele ii iau foarte greu in lucru, cu "multe erori". Plus ca sunt si mai lungi si ceva mai ingusti decat ar trebui.  In opinia mea, foarte buni mi s-au parut cei de la Filomera...produsi de domnul Bajan la Valcea

gheco

Citat din: ilalexandru din Noiembrie 14, 2010, 12:38:26 AM
Slabi calitativ, foarte casanti. Albinele ii iau foarte greu in lucru, cu "multe erori". Plus ca sunt si mai lungi si ceva mai ingusti decat ar trebui. 

Descriere perfecta. Pretul pe cand cumparam de la ei te facea sa pretuiesti fiecare foita. Nu mai stiu cum este acum.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

cristian87

ce am cumparat eu au fost ok
nici o diferenta fata de cei carora le face dl doctor reclama
ba da , erau mai scumpi
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

mariancristian

dupa mine sunt cei mai buni, ii cladesc cel mai bine si in timp scurt

CRISTI M

Citat din: mariancristian din Ianuarie 28, 2012, 10:00:29 PM
dupa mine sunt cei mai buni, ii cladesc cel mai bine si in timp scurt

Sigur ai un ACA srl sau 3,14 stupi .

Obombo

Am folosit acu' douazeci de ani si erau super, mai ales pentru ca erau singuri de pe piata. Si mai trebuia sa dau si ceara la schimb.

D006

  Cristi , acum depinde ce intelege omul prin "timp scurt "  ca daca acest termen inseamna 5 zile atunci este de inteles...

orbanstefan64

,,cei mai buni ,, erau pe vremea cind stupaream cu tata ... altii mai buni  erau cind i ti presai singur :hi:

mariancristian

DA am folosit de la f multe firme, F. LS, AP, ACA, la mine cei de la CA au mers mai bine, nu vorbesc de FA de acum 20 si de ani, desi am primit de la cineva asa ceva,   :ok:
Anul trecut am cumparat 10 kg Apisrom , i-am pus in primavara, si i-au cladit aiurea, poate nu i-am bagat intr-un mom prielnic, in vara am cumparat faguri de la LS, mai folosisem , cei de la CA erau mai scumpi, vad ca recomandati APIS, o sa iau si eu la primavara , mai incerc o data si ma conving  =D> =D>
50 si > 3.14  :P

D006


balasbebe

Citat din: mariancristian din Ianuarie 29, 2012, 08:20:05 PM
DA am folosit de la f multe firme, F. LS, AP, ACA, la mine cei de la CA au mers mai bine, nu vorbesc de FA de acum 20 si de ani, desi am primit de la cineva asa ceva,   :ok:
Anul trecut am cumparat 10 kg Apisrom , i-am pus in primavara, si i-au cladit aiurea, poate nu i-am bagat intr-un mom prielnic, in vara am cumparat faguri de la LS, mai folosisem , cei de la CA erau mai scumpi, vad ca recomandati APIS, o sa iau si eu la primavara , mai incerc o data si ma conving  =D> =D>
50 si > 3.14  :P
Anul trecut am cumparat si eu de la Apisrom. Acceasi marie cu alta palarie. Sunt 2 variante pe care pot sa argumentez slaba calitate: toti folosesc marfa care este pe piata de schimb. Daca ei primesc ceea ce da stuparul si este de proasta calitate, nu pot sa iasa decat tot asa, adica niste faguri care se for prabusi in stup. Mentionez ca nu fac pastoral.
  A doua varianta este dorinta de a oferii faguri cat mai ieftini Si atunci iar stiu ce se intampla. Se pare ca nu a adus nimic bun concurenta. Parca mergem din rau in rau. Daca as avea conditii mi-as cumpara o presa si as face eu faguri.
Este pacat de munca albinelor.
Prima data am folosit metoda de insarmare combinata. Pe urma cativa ani am folosit metoda cu 6 sarme vertical. Acum fac insarmare cu 5 rame orizontal. Cand am facut insarmarea pe vertical am folosit si zigrinatorul(ondulatorul de sarma). Am gasit si  un raspuns ca daca se foloseste sarma de inox aluneca fagurele. Astept si alte pareri. Pe cele de lauda le cunosc, dar eu nu le consider reale.

pharaonu75

Am folosit faguri de la Apisrom si i-a cladit foarte frumos!
Am folosit si de le Etta si rezultatul a fost acelasi.
Am folosit si de la Combinatul Apicol si nu am sesizat diferente majore.

Cred ca felul in care albinele cladesc fagurii tin de mai multi alti factori, nu doar de ceea ce este in compozitia fagurelui.

Totusi intentionez sa imi cumpar o presa manuala... asa stiu exact ce bag in stup! Partea mai proasta ramane cu sterilizarea cerii, care in casa nu se prea poate face.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

prisecarul

Citat din: romikele din Ianuarie 30, 2012, 10:08:03 AM
Te invit sa faci o vizita la Apisrom Vaslui, sa vezi intreg procesul de fabricatie... abia apoi te poti pronunta, dar nu mai inainte de a vizita si Combinatul Apicol.
Sau cumva noi toti care folosim acesti faguri suntem atat de prosti incat nu am vazut "slaba lor calitate"? :uimit: :sad:


cu toate ca nu-mi este adresata invitatia, tin sa spun ca am fost in vizita la Apisrom Vaslui, si ceea ca am vazut, m-a impresionat.
in afara de aceasta. Dan Rascanu este o gazda excelenta!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

bucovineanu

In fabricarea fagurilor artificiali esentiala este materia prima. Ori ceara care se da la schimb provine in mare parte din topirea fagurilor vechi. In acea ceara exista si foitele folosite anterior care nu se stie din ce erau facute.  La targurile la care am participat nu am vazut nici un fabricant de faguri sa refuze vreun calup de ceara. Asa ca materia prima e cea care se aduna de la apicultori. Presa este aceeasi la toti producatorii. Tinand cont de faptul ca cine vinde mai ieftin are clienti, multi vor fi tentati sa mai adauge si altceva pe langa ceara asa cum zicea un coleg mai sus. Daca vrem sa avem faguri numai din ceara, cei care au o cantitate mai mare de ceara pot merge la un producator sa faca faguri din ceara lor separat, sau sa-si procure presa lor. Am folosit si folosesc numai faguri facuti cu presa proprie si pot spune cu certitudine ca ramele pe care le am contin 100% ceara. Daca folosim numai ceara din stupina proprie si nu avem boala in stupina, nu e nevoie de sterilizare in conditii deosebite. Referitor la faptul ca unii faguri sunt lucrati mai repede decat altii,aici  totul e subiectiv.  Conteaza perioada in care au fost pusi in stup, puterea familiilor de albine, existenta culesului si alti factori.