De prin net

Creat de tassevasi, Septembrie 04, 2011, 11:19:06 PM

« precedentul - următorul »

ion patrut

buna asta nea jane :rotfl:

jenica67

        Patrut, daca mai merg la bunica lui noru mea, vin sa te vad, ca sunt numai 7.4 km, pana la tine. Sta la Valeni.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

ion patrut

ar fi o onoare si o bucurie pentru mine esti binevenit oricand numai sa-mi lasi un mesaj

Woolf


tassevasi


Woolf


Kov iulian

#156
In cautarile mele pe internet am descoperit un site                    http://www.asistenta-juridica.eu/acte_cereri_formulare_declaratii.php                       unde veti gasi .

- Formulare utile

- Modele Contracte

-Acte necesare .

Jos la categoria Agricultura  http://www.asistenta-juridica.eu/acte_juridice.php?do=cat&cat=19   am gasit chiar si modelul carnetului de stupina .

http://www.asistenta-juridica.eu/acte_juridice.php?id=Modelul%20Carnetului%20de%20Stupina

Woolf


Kov iulian

#158
Am descoperit astazi un om care este o sursa de inspiratie pentru mine, acest domn a initiat o miscare, un grup de persoane care dezvolta proiecte de masinari care se pot realiza in sistem home made .

Acest grup de persoane vor sa arate lumi ca avand niste cunostiinte de mecanica se pot realiza acasa tot felul de masinari agricole nemaifiind nevoie sa le cumparam pe sume imense de la firmele producatoare de astfel de utilaje .

Aceasta e prelegerea sa :


CitatBună ziua, numele meu este Marcin Jakubowski-- fermier, tehnolog. M-am născut în Polonia, acum stau în SUA. Am creat un grup numit Open Source Ecology (Proiecte Ecologice Deschise). Am identificat cele mai importante 50 de unelte de care credem că este nevoie pentru a viața modernă - lucruri ca tractoare, cuptoare de pâine, producătoare de circuite integrate. Apoi am pornit să creăm o versiune deschisă, pentru amatori, ce poate fi construită şi întreţinută de oricine la doar o zecime din cost. Îl numim Setul de construcție integrală a unui sat.
Aşa că haideți să vă spun o povestire. Am obținut până să împlinesc 30 de ani un doctorat în energie de fuziune, şi am descoperit că sunt inutil. Nu aveam nicio abilitate practică. Aveam mai multe opţiuni, şi am ales. Presupun că se poate numi modul de viaţă al consumatorului. Aşa că am pus bazele unei ferme în Missouri şi am învăţat despre economia agriculturii. Am cumpărat un tractor -- apoi s-a stricat. Am plătit să-l repar -- apoi iar s-a stricat. Apoi foarte curând Am devenit falit.

Mi-am dat seama că cele mai potrivite unelte cu cost scăzut de care aveam nevoie pentru a porni o fermă viabilă şi un aşezământ încă nu existau. Aveam nevoie de unelte robuste, modulare, foarte eficiente şi optimizate, cu cost scăzut, produse din materiale locale şi reciclate ce ar ţine o viaţă, create pentru a nu se uza moral. Am descoperit că trebuie să mi le construiesc. Aşa că am şi făcut. Şi le-am testat. Am descoperit că productivitatea industrială poate fi atinsă la scară redusă.

Aşa că apoi am publicat planurile 3D, schemele, filmele instructive şi budgetele pe un wiki. Apoi colaboratori din întreaga lume au început să vină, să creeze prototipuri pentru unelte noi în timpul vizitelor dedicate proiectelor. Până acum, am creeat prototipuri pentru opt dintre cele 50 de unelte. Şi acum proiectul începe să crească de la sine.

Ştim că proiectele libere au reuşit cu unelte de administrate a cunoştinţelor şi a creativităţii. Şi același lucru începe să se întâmple şi cu structurile fizice de asemenea. Ne concentrăm pe structurile fizice pentru că ele pot schimba vieţile oamenilor într-un mod tangibil. Dacă am putea să reducem obstacolele din agricultură, construcţii, manufacturare, atunci putem să dezlănţuim uriaşe cantităţi ale potenţialului uman.

Nu doar în ţările în curs de dezvoltare. Uneltele noastre sunt făcute pentru fermierul, constructorul, antreprenorul, producătorul american. Am observat mult entuziasm de la aceşti oameni, care pot începe acum o afacere în domeniul construcţiilor, al manufacturării de componente, agriculturii organice sau să vândă energie electrică sistemului energetic. Ţelul nostru este un depozit de planuri publicate atât de clare şi complete, încât un DVD scris să fie efectiv un pachet de informaţii necesare pentru a crea o nouă civilizaţie.

Am plantat o sută de copaci într-o zi. Am presat 5 000 de cărămizi într-o zi din noroiul de sub picioarele mele şi am construit un tractor în şase zile. Din ceea ce am văzut, ăsta e doar începutul.

Dacă ideea este corectă atunci implicaţiile sunt importante. O distribuţie mai mare a mijloacelor de producţie, un lanţ de distribuţie ecologic, şi o cultură nouă a amatorilor poate spera la trecerea peste criza artificială. Explorăm limitele pentru a crea cu toţii o lume mai bună cu tehnologii deschise.


Mulţumesc.[size=78%] [/size]









Kov iulian

#159
Priviti filmul aici ( are traducere in romana ):

http://vimeo.com/user11871951/httpvimeocomprelegeremarcin

Untitled on Vimeo










Ozzy


tassevasi


Kov iulian

          


E romantic videoclipul, in acel clip e ceruta de navasta tipa din masina

tassevasi


ion patrut

si cand te gandesti da drumurile-s pline de asemenea oameni