• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

presa de faguri din silicon

Creat de marian sima, Martie 02, 2011, 05:47:38 p.m.

« precedentul - următorul »

marian sima

Kostas eu am bagat 6 tuburi de silicon sanitar la presa pe care am prezentat-o in fotografii si un tub avea 280 de gr,gindestete o foita de ceara are 100 de gr si la presa trebuie sa ai si romburile in relief pline 100% ca siliconul nu ajunge de 2 prese ,daca foita de silicon e prea subtire nu e bine ,astazi am fost la Bucuresti de am luat o foaie dintr-un material obtinut din rasini si un fel de ciment ,am luat balamale si o foaie din alumin mai dur (asta pentru tava) cu siliconul am rezolvat-o,mai trebuie sa iau luni un material si saptamina viitoare v-oi face primele 10 prese,prietenul la care i-am dat presa a venit cu un client ,cind v-or fi gata am sa i-ti arat cum arata ,poate pun si un filmulet,daca mi se permite ,daca nu ,pun filmuletul la vinzari si i-l vezi acolo.Presa mea va costa intre 200-250 de ron nu mai mult la acesti bani unul care nare ideie si se risca poate sa ramina si cu bani dati si cu presa nefacuta.Daca folosesti silicon de la firma din brasov ai grija ca au de 3 feluri ,i-a cu compozitia cea mat tare ,unele sint prea maleabile si sa nu dai 250 degeaba. :hi:

pharaonu75

Filmuletul il poti incarca pe youtube si apoi sa pui link-ul aici, sau il poti pune direct pe serverul nostru si sa fie vizualizat cu player-ul forumului!
A doua varianta este putin mai complicata, insa daca o alegi, te voi ajuta eu sau Romikele!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

Calin Catalin

Citat din: marian sima din Martie 04, 2011, 10:19:02 p.m.
Kostas eu am bagat 6 tuburi de silicon sanitar la presa pe care am prezentat-o....


      Am inteles ca exista silicon netoxic (folosit la acvarii),unele sortimente de silicon netoxice pentru alimente, iar alte produse au adaosuri toxice (unele contra mucegaiurilor si ciupercilor care se pot dezvolta la umezeala). De care ati folosit pentru presa?
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

marian sima

Catalin la prima presa am folosit silicon sanitar,o sa pun si o poza cu marca siliconului,dar acel silicon e destul de stabil chimic nu are miros si nu se dezintegreaza,+ca presa se uda cu lapte degresat,zer,vin,si ceara nu are prea mare contact cu siliconul,nu am folosit silicoane contra mucegaiului ,ciupercilor sau altceva,presele viitoare nu v-or mai fi din silicon sanitar ,era bun si el dar i-mi intirzie procesul de fabricare (daca pot sa zic asa),nu eram hotarit sa trec la multiplicarea lor ,dar prietenul caruia i-am dat presa a spus sa nu ezit si ca ma ajuta si el ,a venit cu o ruda de a lui care doreste presa,si asa de la o ideie sa ajuns la un fapt concret.Multumesc de ajutor Dl Faraonu si Romikele.

pharaonu75

Imi place prima presa, iar cu mici interventii la finisaj, dobandeste si fata comerciala!
Un viitor client il ai si in persoana mea! Sa vedem cum vor fi viitoarele prese (calitate, aspect, pret), iar daca imi convin, voi lansa si comanda ferma!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Ce dimensiune are fagurele turnat cu prima presa? Lungime x latime x grosime?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

marian sima

Presa am dat-o nu stiu dimensiunile dar este modelul de fagure facut de institut,daca cineva doreste de pe un model de fagure anume nu este nici o problema .Viitoarele prese v-or avea si aspect comercial.

marian sima

Dimensiunea fagurelui de ceara este 42 cm x 26 cm de gros a fost mai gros decit fagurele de la institut ,dar asta datorita ca s-a turnat pe frig,2-3 grade presa se racea foarte repede,greutatea fagurelui a fost de 117 gr ,putina rabdare si am sa pun toate detaliile preselor in filmulet,eu am decit faguri de la institut miine ma duc la Giurgiu sa caut si faguri fabricati de alte firme,poate gasesc ca am cautat si acum doua saptamini si nici urma de fagure nu era la magazinele din oras.

marian sima

Salutari.Am facut alta presa dar acum nu stiu ce se intimpla cu ceara ,foita iese foarte sfarimicioasa,chiar se fisureaza fara sa pun mina pe i-a,sa fie unde am pus ceara la topit cu apa in vas (am adaugat apa ca sa mai purific ceara) .Ajutatima cu o ideie. ^:)^

marian sima

poze cu presa noua.

marian sima


marian sima

Fagurele fisurat fara ca sa pun mina pe el.

marian sima


marian sima


marian sima