• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

presa de faguri din silicon

Creat de marian sima, Martie 02, 2011, 05:47:38 p.m.

« precedentul - următorul »

marian sima

Salutari . V-am spus ca vreau sa fac o presa de faguri,dar datorita lipsei de timp tot am aminat executia ei ,dupa ce am facut mulajul nu am gasit tava pe dimensiunea ei ,nici acum nu am gasit dar ca sa nu credeti ca am vorbit degeaba astazi am turnat citiva faguri si va prezint presa asa cum este.

marian sima

Martie 02, 2011, 05:55:10 p.m. #1 Last Edit: Martie 02, 2011, 06:07:29 p.m. by marian sima
Vreau sa pun poze ,nu am decit postare si previzualizare.De unde se mai pun pozele?

marian sima


marian sima

Fagure turnat cu ia.

marian sima


marian sima


marian sima


marian sima


marian sima

Este prima presa facuta de mine si primi faguri ,temperatura la care am lucrat a fost scazuta 2-3 grade presa se racea foarte repede ,la o temperatura mai ridicata a-r lucra mai bine,mai sint multe de imbunatatit la ia ,ex balamalele trebuiesc asezate pe marginea tavi si pe partea de sus a presei ,in lipsa de tava le-am asezat stil coperta,nu am avut zer ,am folosit lapte pentru a nu se lipi ceara si fagurele a capatat pe alocuri un pic din culoarea laptelui.

mape 48-petru manea

am vazut un film strain si folosea lapte de 3,5 % grasime
daca scoti 10 faguri la 1 kg de ceara este f.bine
daca temp.este mica ies faguri grosi

marian sima

Multumesc de informatie,eu stiam ca se foloseste zer.Acum a fost o proba .presa inca nu e terminata.

Florin-braileanul (FlorinI)

 :bravo:
cand incepi productia de ... prese?
la ce pret? :wink2:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

Lammert Vlad

Felicitari! In loc de zer sau lapte mai bine folosesti vin (de casa) amestecat cu miere (albinele adora sa cladeasca acesti faguri)

marian sima

E prematur sa vorbim de productia de serie ,ca orice lucru care se baga pe piata ,presa trebuie testata ca sa indeplineasca niste conditii,acum este in teste ,am testat-o cu ceara in clocot si nu a patit nimic,am supus celulele la frecare si au rezistat ,dar mai sint multe alte teste de facut ,cind voi considera ca corespunde atunci va fi si pe piata ,referitor la pret ,aceasta presa e facuta cu materialele pe care le-am avut eu la indemina ,siliconul e fixat pe pal de mobila si dat cu silicon pe margine ca sa nu se umfle palul la umezeala ,dar am vazut la Dedeman un material asemanator palului dar rezistent la umezeala ,trebuie sa rezolv cu tava ,si sa aplic altfel siliconul pentru a intra mai putin,sper ca sa pot sa o pun in piata la un pret de 200 de ron.

prisecarul

hai ca incepe sezonul si cu totii avem nevoie de faguri!
cam ce termen de folosinta crezi ca va avea aceasta presa??
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!