viitorul stuparitului de tip pastoral

Creat de rusu marius mircea, Decembrie 16, 2013, 05:40:44 PM

« precedentul - următorul »

rusu marius mircea

d-le Dragos vedeti cum din discutii ies la iveala necesitatile nerezolvate ale apicultorilor.
de ce loca nu este pe lista bolilor care se despagubesc la animale? cine este de vina? cei care discuta aceste probleme cu guvernul. nu stiu daca nu cumva a fost totusi introdusa recent.
pentru eradicarea acestei boli este foarte important despagubirea apicultorilor care respecta totusi anumite conditii, indiferent ca aceasta se face de guvern sau dintr-un fond al apicultorilor sau ambele.
daca aveti animale oi porci gaini si medicul veterinar nu a trecu pe la dumneavoastra sa faca actunile veterinare obligatorii, aveti o mare parte de vina deoarece aveti obligatia sa-i notificati faptul ca detineti. putem intra si in amanunte daca doriti
marius

jenica67

 
Citat din: marius mircea din Decembrie 17, 2013, 07:28:42 AM
pentru jenica
medicii veterinari fac de mai multe ori analize la toate speciile de animale indiferent ca sunt persoane fizice sau juridice. exista un program strategic natonal in care statul subventioneaza aproape toate aceste analize. nu cred ca e cazul sa insir aici toate aceste analize, dar daca cineva doreste o pot face.
Tu vorbesti in cunostiinta de cauza ??? La voi se face la persoane fizice la animalele din gospodarie analize ?? In afara de taurine, eu nu am auzit sa se faca analiza la nici un animal. Spui ca statul subventioneaza aproape toate analizele ? Eu fac pariu cu tine, ca jumatate din porcii din gospodarii nu au nici o analiza facuta nici la taiere. La noi la Resita si in judet, nici examenul de trichineloza nu este macar subventionat si costa 25 de lei. La tara cei care taie 2 porci, fac cel mult la unu. Si multi din cei care taie 1, nu ii fac de loc.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

vranceanul

Fii serios, am 60 de ani si sant crescator de animale, dar n-am vazut medic veterinar prin curte pentru verificarea starii de sanatate a animalelor, vine numai cand are de ciugulit la cate un vaccin (de multe ori cu ser fiziologic, lucru dovedit) si mai spui de albine. Cand l-am intrebat despre bolile lor a zis ca n-a studiat asa ceva in scoli, sa se descurce apicultorul pt. ca stie mai multe. Astia sant veterinarii. Ce sa mai vorbim de analize  :yahoo_cry:  ))/
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

rusu marius mircea

inainte sa va raspund la intrebari vreu totusi sa va dau si o veste buna :yes:
                  LISTA
          cuprinzând bolile pentru care se acordă despăgubiri

    1. Tuberculoza bovină
    2. Febra aftoasă
    3. Leucoza enzootică bovină
    4. Turbarea
    5. Paratuberculoza
    6. Encefalopatiile spongiforme transmisibile ale rumegătoarelor; encefalopatia spongiformă a bovinelor, scrapia
    7. Pesta porcină clasică
    8. Anemia infecţioasă ecvină
    9. Boala Aujeszky
    10. Salmonelozele aviare
    11. Loca americană şi bolile virotice ale albinelor
    12. Varooza albinelor
    13. Pesta porcină africană
    14. Pesta bovină
    15. Pesta ecvină
    16. Pesta rumegătoarelor mici
    17. Pesta aviară (influenţa aviară)
    18. Stomatita veziculoasă
    19. Pleuropneumonia contagioasă a bovinelor
    20. Boala veziculoasă a porcului
    21. Dermatoza nodulară contagioasă a bovinelor
    22. Variola ovină şi caprină
    23. Bluetongue*
    24. Febra Văii de Rift
    25. Artrita-encefalita caprină
    26. Maedi Visna
    27. Furunculoza salmonidelor
    28. Iersinioza salmonidelor
    29. Septicemia hemoragică virală a salmonidelor
    30. Necroza hematopoietică infecţioasă
    31. Trichineloza**

_________

:cu plăcere:
marius

rusu marius mircea

dar totusi   in anumite conditii:
ART. 8
    Nu beneficiază de despăgubirile prevăzute în prezenta hotărâre persoanele fizice şi juridice proprietare de animale în următoarele situaţii:
    a) dacă nu au comunicat medicului veterinar oficial/medicului veterinar de liberă practică împuternicit sau direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti modificările apărute în starea de sănătate a animalelor, apariţia oricărei îmbolnăviri, suspiciuni de boală, moartea sau tăierea de necesitate a unor animale, în termen de maximum 48 de ore, prin notificare scrisă sau notă telefonică;
    b) nu asigură şi nu respectă normele de igienă şi biosecuritate în exploataţiile aprobate sanitar-veterinar;
    c) au importat animale bolnave a căror boală a fost dobândită anterior intrării pe teritoriul României şi a fost constatată prin testele de laborator;
    d) au introdus animale noi fără documentele sanitarveterinare prevăzute de lege;
    e) au introdus animale provenite dintr-o altă exploataţie sau zonă aflată în derularea programului de combatere a unei boli;
    f) se constată de autorităţile competente că au încălcat legislaţia în vigoare.
))/
marius

rusu marius mircea

se pare ca unii oameni nu m-au inteles ce am vrut sa spun prin deschiderea acestui topic!!!!!!!!
vreau sa fiu bine inteles; nu vreau sa intru in polemica cu nimeni! decat constructiv.
am vrut sa atrag atentia asupra unui subiect care poate sa apara daca apicultorii nu iau masuri pentru binele lor. dezvoltarea unei ramuri a agriculturii, apicultura in cazul nostru, pe langa beneficii aduce si probleme. prin selectia albinelor pentru a fii mai productive, acestea devin mai sensibile la boli, si de aceea apicultorul trebuie sa le protejeze cat este posibil. eu nu fac pastoral, dar pastoralul haotic care se practica nu poate aduce decat haos si raspandirea bolilor la albine.
cum nu imi doresc mie sa mi se imbolnaveasca albinele asa nu va doresc nici voua
printre altele am vrut sa va spun ca va stau la dispozitie cu raspunsuri la probleme din domeniu....
marius

rusu marius mircea

si acum sa raspund lui jenica si vranceanu. nu stiu ce intelegeti voi prin verificarea starii de sanatate dar va spun urmatoarele:
la cabaline: recoltre probe serologice pentru anemia infectioasa a calului si vaccinare anticarbunoasa-gratuit
la bovine: recoltare probe ser pentru Bruceloza , leucoza; tuberculinare pt tbc;vacinare anticarbun- gratuit
ovine-caprine; probe ser pt bruceloza si vaccinare anticarbunoasa -gratuit
caini- pisici: vsccinare antirabica-gratuit
la pasari- vaccinarea impotriva pseudopestei aviare este contracost
acestea sunt actiuni OBLIGATORII
examenul pentru trichineloza la porci nu este obligatoriu la persoanele fizice si este contracost
marius

cristian87

#22
domnule mircea, veterinarii sunt una dintre cele mai lenese si corupte categorii de functionari din romania
nu fac decat ce stiu ca e sursa de spaguiala.
daca la vaci si cai mai iau analize din an in pasti, la oi trebuie sa faca tratament ca e cu embarguol turcilor  pe scabie si carbunos, nu stiu la porci ce fac , ba mai vaccineaza ciinii in rest ii doare undeva mai umbrit de sanatatea animalelor din circumscriptie.nici astea nu le fac ei ci amaratii de tehnicieni
ba de lenesi ce sunt nu crotaliaza decat cu interventii analize la animale nu fac decat din pix si asa mai departe.vacile sunt vraiste , oile la fel nu emit pasapoarte nu fac miscarea animalelor declara animale din pix ca sa ia cine trebuie subventii.Unii care au animale de fapt nu le au in acte si nu iau subventii si altii cu sute de vaci si oi in diplomat iau bani nemunciti tocmai datorita caestor mafioti.
mie imi cere veterinrul , (nu de circa celalalt peste el)in fiecare primavara doua borcane de miere ca cica face analize dar cine vede certificatele ca eu nu.
In concluzie veterinarii sunt una din cea mai imputita natie de oameni, toti se cred buricul pamantului , atoatestiutori si autosuficienti, si au placerea deosebita sa vada omul cu caciula in mana la ei la poarta.
daca matale ai veni la mine in stupina sa verifci ce ai verifica daca ai fi veterinar care nu ai deschis un stup in viata ta?
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

istodorescu vasile

domnule marius mircea poate la cluj este altfel , dar la noi medicul veterinar este util doar sa incaseze plata pe vaccinuri la bovine si pasari si sa elibereze adeverinte necesare  pe la diverse accesari de proiecte europene. cit despre apicultura habar nu au. desi o baza legala pentru pastoral exista , dar nu este respectata.eu ma intersectez in pastoral cu multi apicultori chiar de la cluj, care vin pina in oltenia, si acte au doar de la primarii adeverinte ce dovedesc ca sint proprietarii stupilor .ati adus vorba de loca dar v-as intreba ce solutie poate fi gasita cind eu merg la un cules in tr-o localitate, iar la 200 de metri de unde m-am amplasat eu exista o stupina a unui localnic ce este bolnava de loca? de unde sa stiu eu ca daca as sti nu m-as duce acolo. stau pe perioada culesului respectiv, plec fara sa stiu nimic si dupa un timp ma trezesc cu boala in stupina. poate ca mine sint si altii care trec pe acolo. cred ca am mai spus pe aici ca , fiind la un cules pe linga bailesti in dolj  , niste baieti au cumparat matci de la mine , si mergind la stupii lor constat ca erau afectati masiv de loca iar respectivii nici macar nu stiau ce este aia loca.ma intreb citi or fi de astia.  asta e rezultatul accesarii fondurilor europene  sau facut apicultori oameni care habar nu au despre albine. cine crede ca se va schimba ceva in bine in tara asta este naiv.

rusu marius mircea

d-le Istodorescu aveti perfecta dreptate, din aceste motive am deschis aceasta discutie. imi pare rau de cele ce vi s-au intamplat. tocmai de aceea apicultorii seriosi care sunt cei mai multi, trebuie sa ia masuri ca aceste situatii sa fie cat mai putine si cat mai rare. eu sunt convins ca multi "apicultori' ascund aceste evenimente din nestiinta sau din inconstienta si intro zii tot rahatul o sa iasa la suprafata si cine va suferii cel mai mult? apicultorii seriosi cu multe familii de albine. nici nu vreau sa ma gandesc daca cineva o sa mai cumpere miere din Romania in asemenea situtie.
aprecierile fata de medicii veterinari eu cred ca sunt exagerate dar un lucru e sigur "nu exista padure fara uscaturi"
si trebuie sa mai stiti ca medicii veterinari de la comune sunt privati si gratuite sunt numai unele actiuni veterinare pe care le-am enumerat mai sus restul sunt la latitudinea lor.
marius

rusu marius mircea

fata de cunostintele lor in ce priveste apicultura sunt de acord cu dumneavoastra, sunt putine si daca nu sunt solicitati uita ce au studiat in facultate. si daca suntem sinceri noi apicultorii, nu apelam niciodata la ei, pentru ca un apicultor cu experienta are mai multe cunostinte in ce priveste bolile albinelor. si pentru asta nu trebuie condamnati.
marius

vranceanul

 .......si cine va suferii cel mai mult? apicultorii seriosi cu multe familii de albine......ceilalti cu mai putine familii de albine sant cumva neseriosi ???
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

cristian87

Citat din: marius mircea din Decembrie 17, 2013, 08:01:26 PM
fata de cunostintele lor in ce priveste apicultura sunt de acord cu dumneavoastra, sunt putine si daca nu sunt solicitati uita ce au studiat in facultate. si daca suntem sinceri noi apicultorii, nu apelam niciodata la ei, pentru ca un apicultor cu experienta are mai multe cunostinte in ce priveste bolile albinelor. si pentru asta nu trebuie condamnati.

pentru ce trebuie condamnati e faptul ca marea majoritate sunt corupti si rau intentionati si obstructioneaza activitatile pe care din contra ar trebui sa le sustina
pe scurt sunt jigodii
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

rusu marius mircea

cei cu multe familii o sa aiba pierderi mai mari fata de cei cu familii putine la sta m-am referit, nu ca cei cu familii putine ar fii neseriosi.
si apropo; daca toti medicii veterinari ar fii cum ii descrie cristean 87, jumatate din romani ar trebui sa moara de boli transmise de la animale. dar asta nu se intampla si se datoreaza lor, medicilor veterinari de stat.
daca intradevar medicii privati de la comune sunt asa cum ii descrieti facetile reclamatii la directiile veterinare sa ia masuri impotriva lor.
eu zic sa ne axam pe problemele apicultorilor, ale noastre, nu pe a vecinilor
in rest toate cele bune
marius

danrgd

Va salut! domnul Mircea am si eu o intrebare daca tot sunteti in domeniu, ce documente trebuiesc sa insoteasca un transport de albine, pentru pastoral. ca cei drept nu stiu cati au cunostinta de aceste documente si nu stium ce consecinte ar avea.