Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

Ignatov Andrei

Citat din: bio din Noiembrie 07, 2015, 05:34:11 PM

dar din ce am simtit eu guvernarea PSD a fost cea mai buna de la Revolutie incoace . Poate au facut si hotii dar economic tara a mers bine .

Of Doamne...
Mai bio, nu ma asteptam...

romikele

Citat din: bio din Noiembrie 07, 2015, 05:34:11 PM
... guvernarea PSD a fost cea mai buna de la Revolutie incoace . Poate au facut si hotii dar economic tara a mers bine .
Da, a mers bine pentru ei!
Daca era asa nu se laudau singuri...

johnysibiu

Hartia suporta orice cifre ...

Aurel

    Vorbim de cifre sau de lucruri concrete?Revenirea la pensii , salarii si alte drepturi sant cifre sau sant fapte concrete? Hai sa fim seriosi, s-au intamplat totusi lucruri care nu s-au datorat capacitatilor sau competentelor extraordinare a psd dar totusi s-au intaplat.Nu sant nici in vis adeptul psd dar sa nu recunosti fapte reale e peste puterea mea de a intelege si consider ca cei ce nu recunosc si fac si propaganda nedreapta au alte interese.

romikele

Acele reveniri la pensii si salarii erau oricum programate.
Nu mai visati ca psd-ul v-a dat ceva... totul e pura propaganda electorala.
Acum cand sunt constienti ca nu au de unde plati acesti bani promisi, s-au dat la fund, sa scoata altii castanele din foc.

Cap aveti, minte aveti,... ce va impiedica sa ganditi?  :uimit: :uimit: :uimit:

Aurel

    Daca in viata mea eram atat de naiv sa visez, sa cred in propaganda, trebuia sa ajung un pomanagiu ori in ce ma priveste nu cred ca e cazul.Nu s-a nascut politicianul sau partidul care sa ma pacaleasca pentru ca din principiu nu cred si nu suport politicienii.Detest minciuna si fatarnicia o caracteristica a tuturor politicienilor.Cel mai detestat de mine este ala de zice ca e ruda cu Mihai Viteazu.In campania electorala cand am dat mana cu el se manifesta si vorbea de parca am fi copilarit impreuna si am jucat fotbal impreuna pe maidan.Acum nici cu scara telescopica nui ajungi la nas si nu e singurul.
   Nu, revenirile de pensii si salarii nu sant singurele masuri si nu au fost deloc programate.Ele s-au facut pentru ca probabil au vrut sa castige popularitate, dar pe omul de rand nu prea il intereseza motivul .Da ,si eu am zis ca miscarea cu demisia a fost o iesire onorabila din scena.Astia bunii si curajosii care pana acum aveau deja "guverne din umbra" de ce nu-si asuma responsabilitatea? Astia nu se dau la fund?
    Care castane? Au confirmat organismele internationale ca din punc de vedere economic santem pe plus?Asta cu castanele din foc e o vrajeala .Strategie psihologica de a pregati prostimea pentru prevenirea scandaluli in cazul unei eventuale nereusite sau o noua furaciune.

romikele

Ce este trist in toata treaba e ca nu exista NIMENI in stare sa faca ceva, toti sunt la fel de penali si la fel de mizeri.
Dar sa ridici in slavi sau macar sa lauzi PSD-ul ca s-a gandit la bietul popor, e cel putin o naivitate! Iar asta o spun din diverse experiente, pe care le traiesc din pacate chiar in prezent!
Legat de pensii si salarii, o spun din surse sigure... era programata readucerea lor la nivelul dinaintea taierilor, care daca nu s-ar fi facut, acum ne luam de mana cu grecii.
Trist e ca cei care au luat aceste hotarari, nu au fost si partasi la ele!  :rusine:

stefan1

Citat din: Ignatov Andrei din Noiembrie 07, 2015, 08:07:35 PM
Citat din: bio din Noiembrie 07, 2015, 05:34:11 PM

dar din ce am simtit eu guvernarea PSD a fost cea mai buna de la Revolutie incoace . Poate au facut si hotii dar economic tara a mers bine .

Of Doamne...
Mai bio, nu ma asteptam...

  Nu sunt specialist, dar ce a facut Ponta o sa vedeti ca ne va afecta pe multi ani in viitor.
  Toate tarilealoca un procent din PIB pentru investitii, fara de care nici o tara nu poate progresa. Si la noi, toate guvernele au mai dat ceva si pentru investitii. Ponta a deturnat toate aceste fonduri pentru consum, marind salarii in procente mult mai mari decat ritmurile de crestere a economiei. Dar tineti cont ca multe suplimentari (cum sunt cele din invatamant), vor incepe din ianuarie deci vor fi in sarcina altor guverne, concomitent cu reducerea veniturilor bugetare tot in urma masurilor adoptate (toate in acelasi timp) de Ponta.
   De ce va afecta dezvoltarea tarii? Niste castiguri salariale odata alocate nu se mai pot retrage fie ca bugetul poate sau nu poate sa le acorde. Dar chiar daca s-ar pastra actualul echilibru bugetar, s-ar perpetua o situatie nesanatoasa, cand bugetul nu are alocati bani pentru investitii. De asemenea trebuie sa intensificam absorbtia de fonduri europene, dar si la acele investitii trebuie sa avem partea noastra de cofinantare, deci sa avem alte miliarde. S-a spus bine, masurile adoptate de Ponta duc Romania spre o evolutie ca a Greciei, dar noi avem o sustinere internationala mult mai slaba ca a Greciei si ne confruntam si cu o amenintare deloc neglijabila dinspre Est.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

#3893
La anul vom intra pe deficit bugetar preconizat de mai mare de 3%. Cu alte cuvinte, avem nevoie de inca 3% din PIB ca sa putem rezista. Planul PSD era acela de a solicta catre UE acceptarea unui deficit bugetar mai mare de 3% pentru a investi, spuneau ei. Pe de o parte este bine ca s-au marit salariile. Se colecteaza mai mult la buget, insa tot statul trebuie sa sustina aceste impozite. La un angajat daca ii maresti cu 10% salariul trebuie sa tii cont ca trebuie sa ii platesti nu numai suma in plus pe care i-o dai ci si impozitele si contributiile. Ori acestea provin tot de la stat. Scaderea TVA-ului la 9% a afectat foarte tare micii producatori. Distribuitorii au fost somati sa scada preturile la raft cu 15%. Acum cand achizitioneaza carnea, de exemplu, o achizitioneaza la un pret de nimic. Altfel nu le-ar mai iesi nimic profit. Desi firmele au achizitionat hrana pentru animale la TVA de 24% acum trebuie sa vanda carnea cu TVA de 9%. Efectele se vor vedea pe piata prin disparitia micilor producatori. Cine rezista in anul urmator e un norocos. Adaptarea la noile conditii de pe piata se face in minim un an. Deja agricultorii au cerut alinierea subventiilor la nivel european. E si normal sa fie asa. Avem lapte la pret mai mare decat in Germania si subventii mult mai mici. Aceasta scadere a TVA-ului trebuia dublata de facilitati fiscale pentru micii producatori, insa acestea nu au existat. Si marile firme s-au adaptat. De exemplu, acelasi sortiment de iaurt produs de Danone inainte de scaderea TVA-ului la 9% costa 2.18 RON. Dupa scadere a ajuns la 1.95 RON. Acum, dupa cateva luni e 2.05 si ii prevad o crestere deoarece 1. productia agricola a fost destul de mica anul acesta si pretul porumbului este destul de mare si 2. vacile inca sunt hranite cu furaje achizitionate la 24% TVA.  Singurul lucru pozitiv ar fi obligarea proprietarilor de pamant sa il munceasca sau sa il arendeze. O productie mai mare ar duce la o scadere a preturilor si ar creste si incasarile la finante. Dar pe parlamentari nu ii duce mintea la asa ceva, se pare.

Ca un lucru interesant: De ani de zile deficitul bugetar este finantat cu bani luati ilegal de la asigurarile de sanatate. Banii colectati de CAS de la contribuabili ar trebui folositi pentru sanatate ca asa spune legea. Politicienii baga mana in bugetul de sanatate si finanteaza deficitul bugetar. Lucrul asta l-au facut mai toate guvernele dupa 2003.  Statul ar trebui sa incurajeze productia, insa asa cum este reglementata proprietatea si incurajata munca in Romania ne ducem de rapa. Am vazut lucrul acesta aratat si de catre un fost premier propus. Ma bucur enorm cand vad ca teoriile imi sunt sustinute. El ii zice "libertate fata de proprietate" insa e acelasi lucru. Democratia este prost inteleasa de romani. Absolutizeaza libertatea. Ei cred ca in democratie ai voie sa faci orice: ai voie sa nu muncesti si sa ceri bani de la stat, ai voie sa iti lasi pamantul parloaga desi daca il dadeai in arenda tot ai fi scos ceva profit, ai voie sa furi / sa fii corupt, ai voie sa nu iti platesti impozitele etc.

http://www.agerpres.ro/economie/2015/11/06/croitoru-bnr-ce-vedem-acum-in-strada-este-rezultatul-lipsei-libertatii-fata-de-coruptie-si-a-lipsei-libertatii-proprietatii-15-51-28
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

stefan1

  Oroles, daca ai fi trait din agricultura nu mai ziceai ca masura obligarii taranilor sa lucreze pamantul este solutia inteleapta ce trebuie luata. In agricultura, unde multe produse sunt perisabile, preturile sunt foarte puternic influentate de cerere si oferta. Uneori producatorii se roaga ca productia in tara sa fie mai mica, pentru ca la o supraproductie toti se tem ca raman cu recolta nevanduta si preturile se prabusesc, in final veniturile fiind sub cheltuielile de productie tocmai in anii buni. Tu propui ca permanent sa fie o supraoferta, poate crapa producatorul (peste 40 % din populatie este ocupata in agricultura). Am mai spus ce se va intampla: se vor prabusi preturile terenurilor agricole si vor fi cumparate pe nimic de catre straini, care si-au stricat la ei prin exploatare intensiva propriile pamanturi si inchipuie-ti ce va face cu pamanturile noastre! Daca tu spui ca aceasta este o masura inteleapta, nu stiu ce sa mai zic...
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Ignatov Andrei

Va fi o mare inflatie dar si un deficit bugetar un picut mai mare!

oroles

Eu zic ca este o solutie buna, daca este aplicata vreo cativa ani la rand. Asa e, nu traiesc din agricultura, insa sunt suficient de inteligent sa vad ca unele lucruri nu merg bine in tara asta si asta este unul dintre ele. Am fost acum doua saptamani sa imi ajut tatal sa culeaga o bucata de vreo 35 de ari. A mai platit cativa oameni pentru transport si taiat. Cu banii pe care i-a dat acelor oameni isi lua porumb. Nu mai pun si aratul /discuitul / semanatul. Din cauza secetei porumbul nu s-a dezvoltat cum trebuie. In plus, tehnologia de erbicidare nu a fost aplicata corect. Samanta de porumb moldovenesc nu a dat rezultate. Alaturi cu tatal meu, o parcela a bunicului meu (acum e stapanita de o asociatie) a fost insamantata cu hibrid. Ti-era mai mare dragul. Avea niste stiuleti de parca plouase numai deasupra acelei parcele. La 10 km distanta, un asociat a obtinut 11.500 de kg de porumb la ha, record pentru seceta care a fost. A mizat pe un soi de hibrid FAO 340 rezistent la seceta. Cum si la el a plouat ca si la noi, cum Dumnezeu ala a scos si tatal meu a iesit in pierdere? Eu sunt de parere ca folosind o tehnologie aplicata corect se poate scoate un mic profit si de pe o suprafata mica.

Si acum calcule:
11500 kg x 0.80 RON = 9200 RON

Costurile la un ha de arat / semanat / erbicidat nu se duc in 2500 de ron la mine in zona. Scoti clar un profit de 6000 - 7000 ron la ha.  Si 2000 de RON profi daca scoti tot e bun. Cei mai multi nu scot nimic din cauza ca 1. nu investesc in tehnologie si 2. nu acumuleaza cunostintele necesare eficientizarii culturilor.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

#3897
Citat din: Ignatov Andrei din Noiembrie 08, 2015, 11:25:59 AM
Va fi o mare inflatie dar si un deficit bugetar un picut mai mare!
Da, de acord. Lucrul asta se va intampla pe termen mai scurt, daca se va intampla (1-2 ani). Apoi se va regla economia. Eu nu sunt convins ca va fi asa daca mai aplici si niste masuri bune precum stimularea exportului astfel incat stocurile de porumb / grau de pe piata interna sa fie aceleasi ca in anii in care nu ai obligat taranul sa muncea tot atat pamant. Solutii sunt, dar atat timp cat suntem condusi de "boi"... Anul asta fiind un an secetos, contributia agriculturii la PIB a fost mai mica. Era mai usor daca se aplica ideea obligarii taranilor in primavara.

Zilele trecute a fost socrul meu la Penny si a gasit miere pe a carei eticheta era trecut "amestec de miere din UE si Polonia". De parca Polonia nu ar fi tot in UE! Cred ca polonezii vor sa se "branduiasca". Arata si rau pe deasupra. Multa miere romaneasca nu este valorificata si din pacate importam miere de proasta calitate din UE. Daca s-ar face 4 centre de prelucrare a mierii in toata tara cu bani de la UE si ar face contracte cu hipermarketurile am duce-o si noi mai bine. Credeti-ma ca nu e greu. Asa, noi investim in softuri pentru monitorizarea stupilor.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Cristel

Printre primele schimbari luate de consortiul PSD PNL in 2012 au fost institutiile de drept (Parchet General, Ministerul Justitiei, Avocatul Poporului), cele care disemineaza legile si hotararile, inclusiv decizii ale Parlamentului (Monitorul Oficial a trecut in subordinea Primului Ministru) dar si Institutul National de Statistica! Mare lucru daca peste ceva timp nu ne trezim cu o rectificare din partea INS...
Asa cum Ponta a creat N comisii care sa ateste ca nu se poate decide daca a plagiat sau nu pentru ca nu coincide fontul !!(asta a fost decizia parchetului) va puteti da seama si singuri care sunt alte invarteli care se pot face cu bugetul unei tari. Nici Boc nu a fost mai breaz.
Dar sub Ponta investitiile au fost inchise aproape total. Asta pentru ca trebuiau facute pomeni, fie electorale, fie de imagine. S
Sub Boc au jubilat hoti pe care abia acum avem ocazia sa-i vedem (Udrea, Cocos, etc)
Sub Ponta vom avea in viitorul apropiat sau mai indepartat ocazia sa aflam ce s-a ascuns...
Parlamentarii nostri nu au decat grija de a avea pensie speciala, uita cine le-a dat mandat si de ce.
Piata Universitatii este deja manipulata...
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

romikele