ciudatenie a naturii

Creat de dragos1994, Mai 09, 2013, 01:05:34 PM

« precedentul - următorul »

dragos1994

Aveti idee ce este aceasta insecta care seamana cu albina? Am gasit-o sub capacul unui stup cand eram la rapita. Si am observat ca unele dintre ele se bateau la urdinis cu albinele.

Catalin

wtf... albina cu antene...cum ai scapat de ele?
Albinuta bZzzz

dragos1994

Le-am scuturat de pe stup , am inchis urdinisul ( era pe la 9 seara) si am plecat la salcam.

cornelioandanciu

Eu nu ma prea pricep la insecte, poate ca pe aici sint si astfel de specialisti care ne pot lamuri.Ceea ce vad eu in poza este o albina cu abdomenul scurt si cu antenele anormal de mari, deci o albina cu malformatii, asta ma duce cu gandul ca in apropiere ar exista un roi salbatic puternic afectat de varroua, se stie ca malformatiile sint niste simptome ale varrozei.Poate ca este totusi o alta insecta pe care nu o cunosc eu.Oricum nu prea le am cu insectele.Asa ca de ce ma bag atunci in seama pe aici? :rotfl:
Va salut.

pistol28

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=1364.msg17192#msg17192

Aici a mai fost discutia despre albina de pamant.

Traieste solitar in gauri facute in pamant (pereti) si  este mai vioaie
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

pistol28

http://apiculturavideo.blogspot.ro/2010/12/despre-albine-arborele-genealogic-al.html

Aici gasiti in foarte frumos ARBORE GENEALOGIC al albinelor.

Poate cineva sa ne spuna cine este albina din subiect ?
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

pistol28

 Albinele din familia Megachile sp.

Aspect: 7-21 mm lungime; corpul este de culoare închisă şi este acoperit de nişte peri de un galben deschis; corpul albinelor se compune dintr-un cap lat, zona toracică şi partea posterioară (abdomen); femelele au partea posterioară a corpului aplatizată dorsal, iar pe abdomen au o serie de peri aspri bine formaţi, cu care pot transporta polenul; masculii nu prezintă aceşti ţepi; ambele inele aflate pe partea posterioară a corpului sunt îndreptate în jos; pe cap se află nişte mandibule lungi şi ascuţite; aripile sunt transparente sau au un aspect cenuşiu ca de fum; larvele au o culoare albicioasă, sunt relativ mari, nu au picioare şi se îngustează în zona abdominală.



Biologie: Albinele din această familie sunt insecte solitare, adică nu trăiesc într-un grup social de insecte, cum trăiesc de exemplu albinele de miere. Ele îşi construiesc cuibul în scorburi, crăpături din ziduri şi în alte concavităţi, unde construiesc celulele pentru ouă, şi care sunt învelite în bucăţi de frunze. In fiecare din aceste celule femela depune un ou şi inserează resurse îndestulătoare de polen. În continuare femela sigilează celula cu o altă bucată de frunză. Larvele eclozate se hrănesc din proviziile de polen disponibile. La un interval anume de timp de la eclozare, larvele se înfăşoară într-un cocon şi iernează în acest stadiu de pupă. La începutul anului următor eclozează albinele tinere.

Răspândire: Albinele s-au extins în aproape toată lumea. Pot fi întâlnite adesea pe lângă aşezări omeneşti, respectiv grădini, un fenomen ce este cunoscut sub denumirea de " sinantropie ".

http://www.daunatori.info/05/albinele-din-familia-megachile-sp/
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi