Apicultura la distanta - Dan Margarit (Canada)

Creat de pharaonu75, Iulie 11, 2012, 09:02:13 PM

« precedentul - următorul »

SERBAN VASILICA

Priviti aceste filme. S-ar putea sa-l vedeti intr-unul din ele si pe DM. Cred ca sunt de la ferma unde lucreza el. Yard Creation

SERBAN VASILICA

Imi cer scuze. Daca vrea cineva, care se pricepe, sa intre pe youtube si sa le descarce toate din lista.
Multumesc.

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

SERBAN VASILICA

Urmariti videoclipul : Sampling for Mites la minutul 3 : 14. Cine credeti ca este?

marian sima

Filmuletul nr 5 unde este prezentat tirul acela cu galeti nu merge decit cateva zeci de secunde,filmuletul acela e interesant pacat ca i se inegreste imaginea.

PACO

#426
Citat din: Tamu din Octombrie 24, 2013, 08:40:43 AM
PACO ai probe cand faci aceasta afirmatie?
CitatProblema e ca nu prezinta cu adevarat ce face.
Daca ai probe te invitam sa le prezinti. Daca DM este un impostor doar in opinia ta e OK, ti-o respectam chiar daca nu suntem (unii) deacord cu ea. Dar ai face bine sa faci o analiza a argumentelor tale pro si contra fata de ceea ce face el!!! Poate asa o sa realizezi si tu si altii, ca omul asta nu are nimic de castigat daca ne-ar insela. Mai mult, doar o minte nesanatoasa ar face asa ceva iar DM nu pare a avea probleme de acest fel, in opinia mea.
Pana la urma cred ca tot ce se intampla aici este rodul frustrarii si al invidiei. Tipic la o anumita categorie de concetateni. Am vaga impresie ca unii din asazisii grei ai apiculturii nu doresc nici in ruptul capului ca tinerii care vin din urma sa aiba rezultate mai bune ca si a lor.
Vin cu o intebare pentru cei cu multa experienta. Oare chiar nu exista matci mai performante decat cele care le folosim noi in tara?

  Daca DM e  sincer sa spuna cate galeti cu fructoza si cate cu antibiotice pune pe stupi, voi nu vede ti ca stupii sunt facuti pt. a fi exploatati in mod industrial,  la ce poate folsi un hranitor de 25 kg ? , de ce sunt urmele atat de pregnante de la galeti ?Eu anul acesta am obtinut de la stupii de productie 50 kg per familie, daca mai puneam si 4,5 galeti de care are Dan sigur saream de 100 kg per familie, si asta in conditiile in care nu a mers rapita si foarte putin teiul.
  Sa puna si el un film mai detaliat cu tirul de galeti cu fructoza.

stefan1

Citat din: dragos2006 din Octombrie 24, 2013, 08:33:12 AM


  Oricine are ochi de apicultor a vazut intr-un film disparut ca era urma de la caldare si vara pe capac. Sa mai vorbim de filmul facut in hala de procesare a patronului...

   Din filmele respective intelegem ca domnul DM face stuparit STATIONAR la rapitza . As fi curios sa aflu cati dintre cei care posteaza la acest subiect au fost cu stupii la rapitza . Astept pana luni lista cu fanii domnului DM care stiu ce inseamna rapitza.

  Am vazut si eu urmele de caldare de pe capac. Asta nu inseamna nimic, pentru ca nu stim cand s-au facut acele urme. Odata facute acolo raman si pentru anul viitor si pentru mai multi ani.
Si tu te contrazici: Nu mai caut postarea dar spuneai ca DM nu minte dar nu spune tot adevarul. Acum il acuzi ca minte, pentru ca al a spus ca nu da decat toamna sirop la familii.
  Rapita inseamna una la noi si una in alta parte, cum orice planta poate sa se comporte diferit de la regiune la regiune. La noi sunt ani (si in copilaria mea erau si mai multi) cand salcamul nu da nectar desi infloreste si desi in alte zone da productii foarte bune. In Germania salcamul are o foarte mica importanta apicola, doar intr-un land da productii apreciabile. Ei care apreciaza asa mierea de salcam crezi ca nu au incercat sa introduca acest arbore melifer? Liliacul sau malinul, in zonele noastre sau mai meridionale este slab sau deloc frecventat de albine. In zone mai nordice insa asigura anumite productii de miere si polen. Exemplele pot fi foarte multe. La asta se adauga pentru rapita felul cum vad fermierii conlucrarea cu apicultorii. In Occident nu stiu cum sa-i mai atraga la lanurile lor si de obicei platesc polenizarea, iar la noi considera ca-ti face un mare favor ca te lasa langa lanul lui. De aici tragediile produse cand trateaza lanurile cu substante sau amestecuri de substante care afecteaza pe moment sau chiar pe termen mai lung familiile de albine. Deci daca stii ce inseamna culesul de rapita la noi, nu inseamna ca stii ce inseamna in Canada.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

RazvanTi

sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

stefan1

Citat din: marian sima din Octombrie 24, 2013, 01:07:09 PM
Filmuletul nr 5 unde este prezentat tirul acela cu galeti nu merge decit cateva zeci de secunde,filmuletul acela e interesant pacat ca i se inegreste imaginea.

Nu stiu daca este vorba de stupina lui DM. Dar chiar daca ar fi, tu nu vezi ca ca este vorba de toamna? Nu vezi ca au disparut turnuletele si sunt doar cele doua corpuri de iernare din care nu se extrage? Nu vezi ca le face si tratament antivarroa, care nu se face cand mai avem miere de extras? Daca vrem neaparat sa gasim pete, le gasim si in Luna!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

PACO

au asa de mare productia incat trebuie sa le dea sirop toamna si primavara. daca scot 100 kg miere naturala si bag la loc 100kg froctoza care e afacerea ? asemenea beneficiu se obtine in mod natural la noi daca se scade pretul fructozei din cel al mierii.

stefan1

  Am mai explicat care este practica in Vest. "Mierea e scumpa si deci nu o lasam la albine, lor le dam sirop pentru iernare".
De ce fortezi lucrurile chiar cu rea credinta? El nu a spus nicairi ca da primavara sirop. Si nici nu ar fi rational sa uzezi albina slabita iesita in primavara cu 50 de kg de sirop, cu care sa-si blocheze cuibul. Iar toamna de ce sa le dea 50 kg, care mai nu incap in cele doua corpuri de iernare, ca oricum ar fi de grea iarna, nu au nevoie de atata hrana (sa nu mai vorbim ca ceva miere in cele doua corpuri trebuie sa fi ramas dupa recoltare).
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Alutus

Si nea Marin, cand isi dadu palaria pe spate, ca sa poata sa vaza girafa, zise : asa ceva nu se ezixta! 
Sa nu uiti Darie!

SERBAN VASILICA

Fratilor incercati intii si pe urma va veti convinge singuri. Eu am vazut lucru asta: cind a avut caturile de deasupra gratiei haneman, pline baga si-n cuib. Cind ii pui inca un corp gol deasupra, ia mierea din cuib si o urca sus. Bineinteles ca trebuie ajutati atunci cind in cuib te-a prins cu rezerve putine, ca sa aiba din ce trai pina la urmatorul cules din anul care vine. INCERCATI- INCERCATI

marian sima

E tare filmuletul cu extractia ,la secunda 20 se vede ca ramele sint capacit putin la un colt.
Ce sa-ncerc Vasilica ,nu stiu ce-ar face albinele mele cu atatea siruri de galeti cu sirop.
Daca mierea din cuib o urca sus ,ce face cu siropul din cuib?
Ai sa te vad cat de sincer esti? :rotfl: =)) =)) =))