Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

MariusApicultura

Va recomand la stupul din poliestiren sa pui pe margine, unde vin ramere sprijinite sa pui ceva din metal, eu am pus coltar care se pune la rigips. Din cauza propolisului o sa se smulga bucati din el (chiar daca e tencuit, cel putin asa am vz).
Multa bafta in rest! :hi: :hi:
Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!

bismark

   Prietene ai grija sa nu fie vreo vaduva...neagra :razz: periculoasa, ai cam fost dus pe la Dupapitra.Terminat si eu casutele pentru roisorii de avarie, de vopsit la primavara.Am intirziat cu culesul strugurilor si ploua nu stiu daca voi mai culege mare lucru.Da nu-i nimic cit o fi atit voi consuma.Am pus bine de afinata,caisata si visinata.Anul acesta si strugurii de Moldova care rezistau pina in noiembrie cam crapa bucuria viespilor si albinelor.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

         Multumesc Marius pentru recomandare. Si eu am ajuns la concluzia ca este mai bine cu coltare de metal unde se sprijina ramele. Iti doresc si eu sa ai succes in activitatile tale.  :hi:
         Prietene Gheorghita, vadanele negre la varsta noastra nu zic ca n-ar ajuta la sustinerea moralului, dar am da-o in bara cu morala, in fata copiilor, a nepotilor si a ...satului. Am si eu cateva (vreo 15) fire de vita cataratoare si am observat ca strugurii au inceput sa se strice, desi nu s-au copt pe deplin.  :hi: :hi:

tassevasi

Citat din: andreiu din Octombrie 01, 2013, 09:33:23 AM
       Intr-un colt al unei lazii experimentale din polistiren, un paianjen de talie mare se pregatea si el de iernat. Din pacate pentru el nu mai apuca iernarea.

  Bravo , vad  ca  ie-ati pus la treaba , stiu ca erati cu ele in lucru (le izolati prin interor cu plasa si adeziv ), cred ca se comporta bine .
   Numai bine  :hi: :hi:

andreiu

      Vasile, se pare ca la comunicare esti incorigibil ! Inca de la pagina 2 a acestui topic, cand mi-ai adresat cuvinte frumoase de primire in randul forumistilor, eu ti-am propus sa ne adresam direct, fara formule inutile de politete. Intre noi nu exista relatii de subordonare, iar ca varsta suntem destul de apropiati. Hai sa fim ceva mai apropiati si in modul de exprimare intre noi. Te voi vizita negresit, utilizand formula indicate de tine pe MP. Cu bine  :hi:
     Cu privire la lazile mele experimentale, sunt foarte multumit cum s-au comportat pana acum, am impresia ca albinele s-au simtit confortabil in sezonul de vara. Urmeaza sa vad si cum se ierneaza in aceste lazi, iar concluziile finale le voi avea in primavara si bineinteles ca le voi expune pe forum.

tassevasi

Citat din: andreiu din Octombrie 02, 2013, 08:03:33 AM
      Vasile, se pare ca la comunicare esti incorigibil ! Inca de la pagina 2 a acestui topic, cand mi-ai adresat cuvinte frumoase de primire in randul forumistilor, eu ti-am propus sa ne adresam direct, fara formule inutile de politete.

Asa este Andrei , dar ori ce ai crede nu pot  altfel , nu stiu dar ma simt eu prost sa ma adresez unor persoane cu ani  mai multi  decit mine fara un minim de respect, aici  nu e vorba  de subordonare , ca si eu am tot  3  "meserii" . :)
    De multe ori  celor  care nu-si pun virsta  evit sa  raspund  , comulica ori ma adresez  tot la  pers  a-ll-a .
    Pai nu are cum sa se comporte , decit tot bine  si-n sezonul de iarna  :) ca de aceia ne ocupam de ele , nu..
    Multa sanatate si  numai bine  :hi: :hi:

andreiu

      In iarna aceasta voi aduce mici corecturi la aceste lazi in urma observatiilor proprii. In primul rand le voi intari cu inca un strat de adeziv pe exterior, iar cateva le voi da cu tencuiala decorativa. De asemenea, viitoarele capace le voi face ceva mai largi.

Tamu

Andreiu  Sti ceva de florile Topinamburului (nap porcesc)? Sunt vizitate de albine pentru polen? Infloresc toamna si tin multa vreme. Am intentia de a planta la capatul gradinii.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

andreiu

      Tamu, floarea de topinambur da destul de bine polen intr-o perioada in care familiile se pregatesc de iernare si sunt hranite suplimentar pentru completarea rezervelor. Daca sursa este buna, o parte este depozitat si peste el albinele completeaza cu miere, asigurand pastura absolut necesara dezvoltarii in primavara. Cred ca da si ceva nectar, dar foarte putin. Si eu am plantat cativa tuberculi si am de gand sa maresc zona cultivata.  :hi:

Tamu

1. Cam asa citisem si eu pe undeva, dar am zis ca daca un apicultor cu experienta confirma e ok. Si m-am gandit la tine.  :)
2. Am inteles ca e o planta foarte invaziva dar si  sanatoasa, fiind benefica in afectiuni ca: diabetul, obezitatea, anemie, poliartrita, hipertensiune, ateroscleroza, gastrita si pentru vedere.
Informatiile le-am gasit aici:
http://hobbygradina.ro/2011/02/02/topinambur-sanatos-dar-si-gustos/
http://hobbygradina.ro/2011/01/30/topinamburul-napul-porcesc-helianthus-tuberosus/
Dupa primul inghet mai sanatos am sa culeg cateva radacini (se folosesc prospat culese) sa-l incerc macar din curiozitate.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

andreiu

       Noaptea trecuta a brumat la Dupapiatra. Dimineata temperatura era in jur de zero grade, dar la ora 12 a trecut de 16 grade. Am facut cateva unificari si am ridicat fagurii de dupa diafragme, care au fost curatati de resturile de miere. Am cules ultimele prune, cateva galeti de bistrite care le-am pus capac peste cele galbene, in 'saculetul' de 1000 de litri.

andreiu

     Majoritatea familiilor sunt restranse la 5-6-7 rame bine populate. Am gasit si una care ocupa 9 rame si am lasat-o nerestransa. 

cipik

Salut, distanta dintre rame cam mare, curata propolisul de pe rame si poti sa il strangi mai mult si poate chiar sa mai bagi o rama sa preia altina in exces, daca este cazul, probabil ca nu. Sanatate
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

tassevasi

Citat din: andreiu din Octombrie 06, 2013, 08:46:24 PMAm cules ultimele prune, cateva galeti de bistrite care le-am pus capac peste cele galbene, in 'saculetul' de 1000 de litri.

  :) Bravo ,aveti butii nu jucarie , e bine  ca au fost prune  sa  fie  unplute ,de lemne si cazan  nu  duceti lipsa .  =D> =D>

andreiu

       Cipik, eu sunt putin demodat, curat foarte rar propolisul de pe rame. Daca albinele muncesc din greu pentru a-l procura, inseamna ca acesta are un rol important in viata coloniei. In cazul in care ramele de iernare sunt pline cu miere, este recomandat ca acestea sa fie usor indepartate unele de altele, pentru o buna organizare a ghemului . :hi:
        Vasile, lemne sunt, butii ca cea plina din poza mai sunt 3 dar sunt goale si la anul va trebui sa le pun funduri noi ca sunt cam batranele, au cam 25 de ani. :hi: :hi: