Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

antiopa din ardeal

 Este fluturele amiral daca mai tin bine minte (vanessa atalanta).

In ceea ce priveste schimbul de rame nici eu nu inteleg exact scopul chiar si dupa explicatiile d-lui stefan 1. Sa inteleg ca productia anuala de miere in zona dv este chiar atat de mica? Sper sa nu o considerati o indiscretie dar chiar sunt curios cate miere extrageti intr-un an mediu de la o familie de albine.
Si daca schimbul de rame nu il inteleg sunt perfect de acord cu schimbul de experienta in apicultura si nu numai. Mi s-ar parea interesante intalniri cu apicultori forumisti si ne forumisti, ocazie de a schimba idei si metode de lucru cu albinele. Dar sunt constient ca e destul de greu datorita programului incarcat care ne ,,coloreaza" zilele. 

andreiu

      Salutare Antiopa !  Pentru mine din pacate, de trei ani incoace nu mai sunt ani medii, ci foarte prosti pentru productia de miere. In fiecare an a plouat metodic pe toata durata de inflorire a salcamului, cu mici ferestre in care saracele albine carau doar apa de pe floarea bogata. Este zona de salcam III, cu inflorire la inceputul lui iunie. La aceasta data familiile mele sunt in marea lor majoritate foarte puternice, intrucat, in prealabil au un cules bun de la rachita, pomii fructiferi si paducel. Apare paradoxul, ca in loc sa acumuleze la salcam si sa-mi dea si mie partea, consuma coroanele facute de la culesurile amintite. Matcile tinere au spatiu mare de ouat si umplu fagurii cu puiet.
     Dupa salcamul ratat urmeaza o perioada de inflorire a unor plante slab melifere si deabia pe la inceputul lui iulie se invioreaza putin culesul de la centaurea jacea. Iti raspund la intrebarea directa, spunandu-ti ca imi asigur doar consumul familiei si ale rudelor apropiate si un stoc tampon de cca 50 kg pentru albine in caz de necessitate sau turte pentru primavara. Din aceasta cauza imi caut un debuseu pentru ceea ce produc efectiv, adica rame cu puiet, sau roi.

bucovineanu

Citat din: andreiu din Iulie 10, 2013, 04:07:52 PM
      Salutare Antiopa !  Pentru mine din pacate, de trei ani incoace nu mai sunt ani medii, ci foarte prosti pentru productia de miere. In fiecare an a plouat metodic pe toata durata de inflorire a salcamului, cu mici ferestre in care saracele albine carau doar apa de pe floarea bogata. Este zona de salcam III, cu inflorire la inceputul lui iunie. La aceasta data familiile mele sunt in marea lor majoritate foarte puternice, intrucat, in prealabil au un cules bun de la rachita, pomii fructiferi si paducel. Apare paradoxul, ca in loc sa acumuleze la salcam si sa-mi dea si mie partea, consuma coroanele facute de la culesurile amintite. Matcile tinere au spatiu mare de ouat si umplu fagurii cu puiet. IN ACEASTA PERIOADA O PARTE DIN FAMILII INTRA IN FRIGURI.  :smile:
     Dupa salcamul ratat urmeaza o perioada de inflorire a unor plante slab melifere si deabia pe la inceputul lui iulie se invioreaza putin culesul de la centaurea jacea. Iti raspund la intrebarea directa, spunandu-ti ca imi asigur doar consumul familiei si ale rudelor apropiate si un stoc tampon de cca 50 kg pentru albine in caz de necessitate sau turte pentru primavara. Din aceasta cauza imi caut un debuseu pentru ceea ce produc efectiv, adica rame cu puiet, sau roi.
Am facut o mica adaugire.  :razz:

andreiu

      Este binevenita, Vasile, asa este. Vezi pe pagina anterioara, postarea pentru tine. :hi:

bucovineanu

Macar 50% tot am avut dreptate.  :smile:  E posibil sa fi fost si in cealalta familie o pipernicita si au suprimat-o, vazand ca au aparut botci.

andreiu

       Nu, acolo nu erau botci si nici nu mai avea din ce sa-si traga. A doua zi dupa ce a omorat matca de la tine, I-am dat eu o botca destul de frumoasa, dar de salvare si am constatat ca a eclozionat. Este o matca cu aspect normal, cea din  poza a doua.
       Ambele esecuri asadar sunt exclusiv din vina mea.  Daca mai produci matci, te rog mai trimite-mi doua. Vreau neaparat sa le incuscresc cu ale tale.   

andreiu

       In Deva timpul ploios a favorizat dezvoltarea buna a rosiilor de gradina. Iata cum arata acum un fir de '' inima de bou '' autentica. soi de rosii adevarate, dulci, si zemoase, ca odinioara. Cea crescuta la sol si sub care am pus un ambalaj de plastic are acum peste jumatate de kg.

andreiu

        Un soi deosebit de valoros este cel cu frunze groase si late, asemanatoare cu cele de cartof. Face rod bogat, rosiile sunt mari, mai turtite, cu diametru mare, cu pulpa moale, carnoase , dulci si zemoase.

andreiu

      Rosiile cherry, sunt din cele intalnite la supermarketuri, cu pulpa tare, pentru mine nu au nici un gust, dar am pus asa, pentru sortiment.

Porfy66

Cu ce le stropesti contra manei? Paiele de pe jos cu ce scop sunt puse?  :thanks:
:hi: :hi: :hi:

andreiu

       Salut Porfy,
  Inca nu le-am stropit niciodata. Maine o sa iau de la un magazin specializat un plic pentru mana si patarea frunzelor. Sunt multe produse, iau de regula ce-mi recomanda omul de acolo.
   Printre rosii am asternut iarba cosita din gradina si dintre stupi. Are dublu rol, de impiedicare a evaporarii apei din sol (mulcire) pe timp de seceta  si de a nu te murdari prea tare pe incaltaminte la recoltare, pe vreme umeda.  :hi: :hi:

andreiu

         Alunele din micutii mei aluni altoiti, au ajuns deja la marimea normala a soiului, urmeaza coacerea. Si la Deva am deja 3 soiuri : alb cu involucru scurt, alb cu involucru lung si lambert rosu. De acum inainte nu ma mai rog de nimeni, am material propriu pentru altoirile din primavera viitoare.

andreiu

       Albinutele din pacate au intrat in somaj tehnic. Sulfina galbena este cam pe terminate si campul de la marginea Devei este destul de sarac in plante melifere. Din loc in loc mai apare cate-un palc de mazariche de iarba, prin care se mai abate cate-o albina. Inca nu au inflorit ciulinii.

bismark

    Buna,mosule mai dat gata cu alunele,la toamna imi cumpar si eu altii.Asa erau si ai mei numai ca seceta de anul trecut mi ea rapus.Anul asta am prins 2 migdali (fata si baiat) vad ca si-au dat bine drumul,cel mai mic e mascul.Poti sa-mi spui si mie de unde ai cumparat alunii?(firma), mai mult as vrea pentru albine ca este prima sursa de polen.Iti multumesc.Cu resapect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

MyBees.ro

Andreiu, bine te-am gasit.

Pentru ca te-ai ratacit pe blogul meu, m-ai facut curios si de cateva ore tot citesc pe pagina ta. Prins si cu altele, nu am reusit sa trec de jumatate, asa ca imi mai iau "de citit pentru acasa"

Nu stiu daca faptul ca de Deva ma leaga ceva amintiri frumoase, sau faptul ca am beneficiat de "vizita" ta virtuala, au vreo influenta, dar, asa scurt si la obiect, esti captivant.

Acum fug catre casa, noroc ca sunt la 13 minute de mers lejer, insa sunt deja nerabdator sa reiau cititul.
my flickr  |  my facebook  |  my pinterest  |  my blog  | my YM: MyBees_ro@yahoo.com