Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

bismark

  Lasa,mosule nu fii suparat se intimpla si la case mai mari.Vad ca iti place sa fii pensionar si apicultor.Sa-ti dea Dumnezeu zile multe cu sanatate ca vorba nepotilor, le facem pe toate.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

      Ai omis-o pe cea de viitor truficultor. Mi-a venit o idee: cand vom fi mari producatori exotici, sa facem un troc. Iti dau 1 tona de trufe  pe doua de kaka. :rotfl: :rotfl: Cred ca vei fi in avantaj, dar treaca de la mine. :hi: :hi:

bismark

 :razz: :razz: kaki mosule sau rodii, tu imi dai castane, da nu la cap sau alune :razz: :razz: Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

     Asa-i frate, bata-ma norocul ! Le-am incurcat, batranetea, deh. Acum in dau seama ca kaka (iarta-ma ca asa imi iese replica) se livreaza la cisterna, nu la tona. :rotfl: :hi:

fiug1970

daca se invata la slanina,sa nu caute"trufe"prin camara :rotfl:
si daca se dedulceste la slana sa nu vrea si ceva jinars!!
si pe urma sa vezi ce gaseste:sticle ingropate!!

andreiu

   Salut Florine!  Am incercat mai multe alimente, incepand cu sortimente de mancare pentru caini, ficatel de pui, parizer, crenwursti, dar am observant ca cel mai mult se bucura de bucatelele de slanina afumata. Am pregatita si tuica, dar pana mi-o va cere, o bea stapanul  :hi: :hi:

fiug1970

pai tre' sa vada ca nu-i face rau!
n-ai incercat cu maios(maiete,etc)e tipic de la voi.
nu o invata cu mancare" de import",ca trufe is pretutindeni,aproape.

andreiu

        Inca nu stiu daca vom ajunge sa culegem vreodata trufe adevarate, cu toate ca voi incerca sa o dresez in aceasta perspectiva, utilizand putinele informatii gasite pe internet. Pentru recompense trebuie folosite bucatele foarte mici din alimentul care-i place cel mai tare. Daca reusesti sa o faci sa inteleaga ca recompeesa o va primi doar daca executa o comanda, atunci nu mai sunt probleme.

bismark

    Ea saracuta nu stie ca slanina afumata are colesterolul negativ cel mai ridicat la noi merge ca il ardem cu o palinca.Da-i vaca kowe sau orice vaca e pe la noi :razz:.Iubesc si eu forte mult animalele si ma leg mult de ele dar cind dispar sufar uite ultimii mei prieteni
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

   Foarte dragalasi micutii tai prieteni. Pacat ca cine a pozat nu a reusit sa surprinda si capul catelului care face saltul. Este foarte dificil pentru ca sunt  rapizi si fac miscari bruste. Tu vad ca stai binisor cu colesterolul pozitiv, ori ti-ai pus un tricou cu burtica ? :razz: :nudie: :hi:

andreiu

      Ieri dimineata pe racoare am facut proba de padure cu Ara. Am luat cu mine hrana pentru stimulare si recompense, mingiuta de ciorap impregnata cu canitruf si am luat ca obiectiv una din paduricile din apropierea casei de la Dupapiatra. Catelusa s-a comportat bine, a executat comanda Cauta, a adulmecat tot timpul, dar se pare ca o interesau urmele lasate de animalele salbatice. Am gasit si o vizuina de vulpe. Trufe, ioc. In schimb, imi gasea foarte repede mingiuta, ascunsa sub frunzisul uscat.

andreiu

     Plimbarea noastra nu a fost in zadar, am gasit ciuperci comestibile, craite verzi si galbiori. Apoi, am aprins afumatorul si am controlat toti cei 40 de roi cu matci imperecheate. Fata de situatia in urma cu o saptamana, acum, la majoritatea roilor am constatat o inrautatire a situatiei. Daca la inceput, exista albina culegatoare in exces si coronae de miere in faguri, acum, avand in vedere ca matcile au ouat in medie cate doi faguri pe toata suprafata, acum toate albinele erau pe puiet iar culegatoare aproape de loc si mierea consumata in intregime.

andreiu

        Aceasta criza a roilor va mai dura cca o saptamana, pana va ecloza puietul din prima rama ouata iar albinele batrane isi vor relua activitatea de culegatoare. In urmatoarele zile va trebui sa-i ajut cu sirop 1/1.

andreiu

     Dragi forumisti,
Lansez o idee de afacere intre stationaristi si pastoralisti. Schimbul de rame cu puiet, contra miere. Prin aceasta, toata lumea ar avea de castigat si s-ar initia un inceput de rentabilizare pentru ambele categorii de apicultori. Modalitatile de punere in practica a acestei idei sunt multiple si astept parerile voastre.

andreiu

       Intrucat vad ca nimeni nu are nici o parere, voi dezvolta putin subiectul.
Se stie ca miere multa se face cand sunt intrunite concomitent, cel putin 3 conditii principale :
     - floare melifera din abundenta ;
     - timp prielnic, fara ploi si o temperatura in general intre 24-30 grade ;
     - familii sanatoase si foarte puternice, in care raportul culegatoare/doici sa fie net in favoarea primei categorii;
Dintre aceste conditii principale, singura la indemana apicultorului, consider ca ultima are cea mai mare importanta. Fiecare apicultor doreste ca la data plecarii la pastoral ( rapita, salcam, tei, floarea soarelui, amorfa, etc. ), stupii sai ''sa bubuie'' sa fie adevarate uzine de cules. capabili sa valorifice la maxim potentialul melifer. O parte dintre cei ce fac pastoral isi asigura aceasta conditie din sursa proprie, avand de regula un numar de familii suficient de mare, incat cu cca doua saptamani inaintea plecarii, sa dea rame cu puiet capacit familiilor care pleaca in pastoral, de la cele care raman pe vatra.  Ideea pe care va invit s-o dezbatem se adreseaza acelor pastoralisti, posesori de pavilioane, care nu au rezerva proprie de rame cu puiet suficiente, in preajma marilor culesuri.