Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

bio

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 16, 2015, 09:32:45 PM
De la alte firme sunt mai casante. Se obtine propolis curat fara ceara.
Cand se desprinde de plasa de tantari, nu se mai rup bucati din plasa?

Propolis curat fara ceara se obtine cind suprafata care trebuie acoperita este raportata la puterea familiei. Daca familia are de acoperit o suprafata prea mare foloseste si ceara pentru a acoperii .

banalele plase de tintari sunt de mai multe categorii.... la multe plase se pot rupe bucati de plasa care pot "murdarii" propolisul recoltat si acel propolis mai necesita o manopera de curatire manuala a impuritatilor.
Cind pun mina pe o plasa "o simt" si stiu daca o cumpar sau nu.... de aceea sunt multe lucruri care nu se pot transmite doar prin vorba... este vorba si de practica . Cind gasesc plasa care cred ca este buna cumpar citeva suluri din alea care au cam 30-40 metrii liniari si latime de 100 cm sau 120 cm.

Citat din: Aurel din Ianuarie 17, 2015, 12:19:31 AM
   Conteaza marimea ochiurilor la aceste plase? Care sant mai bune ,cele cu ochiuri mici sau mari? Intreb pentru ca stiu si pot sa fac rost de niste plasa care nu se rupe nici daca intentionat as vrea so fac, numai ca are ochiuri mici, macsim 2/2 mm.

Aurel.... nu mai tin minte dar am folosit si plasa cu ochiuri mai mari... rezultatele exacte nu le mai tin minte. Am folosit in acelashi timp mai multe tipuri pe plase si daca cu plasele de tintari mi s-a parut ca este OK mi-am axat si specializat lucrul doar cu acel model de plase.
...se poate ca si folosind altfel de plase cu ochiuri mai mari sa se obtina rezultate mai bune decit ce realizez eu .Chiar si la ce fac eu azi se pot gasii variante de imbunatatire.

Nu faci kile de propolis pe familie... nu te imbogatesti din propolis....dar obtii acolo o cantitate care spun ca ajuta financiar.

Aurel

  Si cel mai important este faptul ca este curat fara reziduri chimice rezultate ca urmare a fumegatiilor la tratament.Important  pentru mine acest spect.

ciucur

Citat din: bio din Ianuarie 16, 2015, 04:11:05 PM
Citat din: ciucur din Ianuarie 14, 2015, 10:54:24 PM
Domnule bio,
Detaliati in pic rezultatele utilizarii de apivirol.
De asemenea daca doriti sa scrieti ceva despre prepararea si dozarea septolului sau unui alt produs ce contine amina cuaternara.
Multumesc.

... amina cuaternara este un dezinfectant. Parerea mea este ca influenteaza in mod pozitiv  ridicarea procentului de oua depuse de matca din care vor ajunge sa eclozioneze albine.

Ca o parere personala pare OK folosirea lui .

..la dozaj... am la ferma si frecipient  de Apivirol si recipient de Septol pe care sunt trecute procentajele de substanta activa si nu pot da raspuns exact. Numai trebuie luat ceva de scris in mina si calculat nivelul de "substanta activa" care trebuie dat la familie in parte...
....asa sa incerc sa-ti spun aduceri aminte sa nu-ti dau date gresite... nu am curaj .

Evit sa-mi dau cu parerea la dozaj,..... asa cum recomand si altor colegi  sa evite a-si da cu parerea la aspecte care nu le stapinesc cu siguranta . :wink2:

Multumesc pentru raspuns.
Va rog sa imi spuneti de unde ati cumparat septol. Daca nu doriti aici, pe mesaj personal.
Cele bune!
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

bio

Citat din: Aurel din Ianuarie 17, 2015, 01:27:17 PM
  Si cel mai important este faptul ca este curat fara reziduri chimice rezultate ca urmare a fumegatiilor la tratament.Important  pentru mine acest spect.

vad ca am uitat sa mai intruu pe aici..:(

Aurel stai linistit .... nu cred ca TAKTIC-ul face prea mult deranj.

TAKTIC-ul,.. se foloseste sa i-si spele shtabii pisicile si ciini, sa ii scape de acarieni si sigur ciini sau pisicile se ling de aceea solutie si nu au nici pe draq ....ca daca era ceva probleme, sareau aia cu protectia animalelor de cur in sus, ca ii doare mai mult de ciini si pisci decit de oameni....

bio

#1054
Citat din: ciucur din Ianuarie 17, 2015, 03:32:16 PM
...
Multumesc pentru raspuns.
Va rog sa imi spuneti de unde ati cumparat septol. Daca nu doriti aici, pe mesaj personal.
Cele bune!

Trebuia sa i-mi dai mesaj sa ma anunti ca trebuie sa dau raspuns... ..... ca nu intru peste tot pe forum.

Exact de unde am luat nu mai retin exact.... dar este exact firma de unde a luat si IONEL 10121978... de fapt el a luat de unde am luat si eu....de la  aceeashi firma . Am vazut ca a spus pe alt subiect de discutie..Cred ca ai rezolvat problema ??..

Eu am luat acum vreo 2 ani in urma...si ce am luat atunci mi-a ajuns si daca nu am mai luat am cam uitat denuimirea exacta a firmei./.

bio

... se apropie vremea turtelor proteice.

Multi colegi ma intreaba ce proteina folosesc..

De obicei la prima turta ca adaos proteic  folosesc polen ...asta daca mai am si nu il vind pe tot pina fac turtyele.


daca nu am polen deajuns  folosesc inlocuitori: lapte praf, soia, drojdie inactiva..

dodo79

Si polenul il maruntesti si il bagi in turta sau el oricum se faramiteaza cand il mesteci?

bio

Cind folosesc polen uscat il dau prin moara .... , cea cu care fac zaharul pudra..

Anul acesta mi-a ramas doar polen crud ...si la asta il pun cum il scot din lada congelator...il dau drumu la malaxor sau betoniera--depinde ce cantitate vreau sa fac odata-- si in timpul framintarii se zdroibeste destul de bine.

Numai ca incep operatiunea azi...si o termin a doua zi.. Dupa o amestecare primara il las citeva ore sa se dezghete total polenul sa poata fi incorporaty cit mai bine in pasta.

dodo79


cristi75

de cand am renuntat sa mai dau turte de apifonda tavalite prin polen nu am mai macinat polenul pe care il adaug la turte 10%
nu am avut probleme sa nu il consume

bio

Cristi folosesti polen crud sau uscat..??

..  intelg ca polenul il adaugi in momentul in care framinti turtele produse de tine..??...

calmusdaniel

Citat din: cristi75 din Ianuarie 28, 2015, 10:37:22 PM
de cand am renuntat sa mai dau turte de apifonda tavalite prin polen nu am mai macinat polenul pe care il adaug la turte 10%
nu am avut probleme sa nu il consume
Polenul adaugat in turte in orice forma face ca hrana sa fie mai atractiva pt fam de albine si  aduce si un spor de puiet.Foarte bun e si administrat in sirop in proportie de 10% pe litru.

cristi75

Citat din: bio din Ianuarie 29, 2015, 09:14:56 AM
Cristi folosesti polen crud sau uscat..??

..  intelg ca polenul il adaugi in momentul in care framinti turtele produse de tine..??...

da folosesc polen uscat nu ca ar fi mai bun dar inca nu am reusit sa cumpar o lada frigorifica pe care sa o folosesc exclusiv pt produse apicole
nu folosesc decat polen colectat vde mine in primavara pe care il usuc si pastrez in recipiente in care intra aprox 3 kg , ca sa nu se strice prea mult in caz de umiditate sau altceva
turtele le fac singur din zahar protofil, apicomplex(cand am) tictura de pelin si 10 % polen nemacinat , care prin malaxare se umezeste si uneori chiar se topeste in turta
am pus uneori si in sirop atunci cand de exemplu mi se umezea polenul in culegatoare si ca sa nu il arunc il amestecam in siropul cu care stimulam fam mai slabe
trebuie insa atentie caci se pot ineca in hranitor albinele atrase mai puternic decat de siropul simplu

bio

..OK am inteles .
Polenul incoroporat in turta trage umezeala si este consumat usor de catre albine.

Cristel

Foloseste cineva metoda de pastrare a polenului descrisa de Malaiu: recipiente pastrate la temperatura camerei, in care se pun un strat de polen, unul de zahar pudra, alternativ, ultimul strat fiind de zahar pudra? Se pastreaza bine in acest fel? E mai usor de administrat in turte (se presupune ca polenul isi pastreaza structura la fel de bine ca si cel congelat)?
Multumiri
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)