Sa intelegem mai bine cum functioneaza economia mondiala si ce ne asteapta.

Creat de sorin_79, August 09, 2011, 11:14:25 PM

« precedentul - următorul »

Donbazil

Sal'tare!
Macar unii dintre americani sunt sinceri.....
Iaca apare pe stiri ca Bill Gates a spus raspicat ca petrolul libian trebuie luat ca prada de razboi.....
Mai trebuie alte argumente?....
Saltare!
Donbazil - Faget

Kov iulian


Alutus

 Cum a prevazut nea Mitica criza mondiala . Nea Mitica Bizic ara o fata in SUA. In 2001 nea Mitica i-a facut o vizita. Pe vremea aceea aplicam si eu pt viza.  La intoarcerea lui in tara  l-am intrebat : cum este bre la americani ? Nea Mitica mi-a taiat-o scurt: Ba! aia-s nebuni la cap. Aia fac imprumuturi pt toate prostiile: pt concediu , pt scoala copiilor, pt ca sa-si cumpere masina noua, pt frigider, da-i d...... ca sunt plini de datorii .
Sa nu uiti Darie!

stefan1

   Faptul de a-si imprumuta cetatenii a fost o politica de a-i obliga sa munceasca. Totul mergea bine, pana cand economia americana avea un somaj foarte redus, ba chiar recrta anual muncitori din toata lumea care sa lucreze la ei. In ultima vreme eu zic ca China e factorul destabilizator nu numai pentru americani ci pentru toata lumea. Acestia produc imens la preturi de cost care inlatura orice concurenta, produse care se gasesc acum in toate tarile, dar sunt de obicei de o calitate foarte scazuta. Eu am schimbat de trei ori intr-un an si jumatate bateria de la baie, care nu-i chiar ieftina, dar se strica rapid. Nu poti sa stii ce iei, ca de cele mai multe ori falsifica si datele de provenienta, uneori chiar substituindu-se unor firme de renume. Am auzit nu de mult ca la un control la un depozit din jurul Bucurestiului s-au gasit sute de mii de baterii de baie, fara nici un fel de acte de provenienta. Sigur ca vanzarea e mare, daca se defecteaza asa repede. Iar firmele care produceau lucruri bune sunt falimentate cu complicitatea engrosistilor si buticarilor, care prefera sa se aprovizioneze cu astfel de lucruri foarte ieftine, la care pot apoi adauga un adaus comercial consistent, plus ca va vinde mult mai multe exemplare, daca sunt asa putin fiabile. Aici ar trebui sa intervina protewctia consumatorilor, nu la cei ce vand branza si merele din productia proprie.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pharaonu75

Citat din: stefan1 din August 30, 2011, 02:14:01 AM
   ... Aici ar trebui sa intervina protewctia consumatorilor, nu la cei ce vand branza si merele din productia proprie.

Pai cum sa intervina aici vreun organ de control sau sa fie condamnati de vreo instanta? Acesti en-gross-isti au o putere financiara mare si nu se feresc sa dea din venitul lor si politistilor, procurorilor, judecatorilor, garzii financiare, OPC-ului!
Iar acestia, binecuvantati de darnicia "omului de afaceri", inchid ochii si mimeaza activitatea legandu-se de babuta care, neavand bani de taraba, vinde 3 bucati de branza pe trotuar.
In felul asta au si organele legii (oricare ar fi ele) ceva activitate, ca sa nu se spuna ca primesc salariile degeaba!

Cam asa functioneaza economia romaneasca, iar daca suprapunem cu ce se intampla la nivel mondial, intelegem de ce suntem ultimii pe toate planurile, exceptand hotia, lenea, etc.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Alutus

Citat din: stefan1 din August 30, 2011, 02:14:01 AM
  . In ultima vreme eu zic ca China e factorul destabilizator nu numai pentru americani ci pentru toata lumea. Acestia produc imens la preturi de cost care inlatura orice concurenta, produse care se gasesc acum in toate tarile, dar sunt de obicei de o calitate foarte scazuta. ieftine,
Acum inca se mai umfla, problemele vor incepe atunci cand se vor dezumfla. Totul incepe de la lacomia marii finante internationale care au transferat toata tehnologia in China.
Sa nu uiti Darie!

stefan1

Citat din: Alutus din August 30, 2011, 08:17:51 AM
Acum inca se mai umfla, problemele vor incepe atunci cand se vor dezumfla. Totul incepe de la lacomia marii finante internationale care au transferat toata tehnologia in China.

  Eu nu cred ca acele 'chinezarii' pe care le cumparam noi sunt produse in intreprinderi ale occidentalilor transferate in China. Chinezii copiaza totul si reproduc la o calitate deplorabila. Doar aspectul exterior care sa pacaleasca este pastrat. Asta nu inseamna ca in China nu se fac produse bune, dar alea au alt pret, iar cei care cumpara pentru noi i-au ce-i mai ieftin.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kov iulian

]
Citat din:  Paul Lafargue ---     http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Lafargue     --
Etapele SPIRALEI INFERNALE sunt pe scurt urmatoarele:
1.Muncim tot mai multe ore si producem tot mai mult ca sa castigam tot mai mult – asa ni se cere "ideologic" de catre societatea capitalista – ca doar marii industriasi/ patroni au nevoie de oameni "motivati" care sa le produca mai mult, sa se imbogateasca ei mai mult; lenea nu e buna, din punctul lor de vedere, caci astfel nu muncim pentru ei si nu ne inregimentam sa le fie lor bine...
2. Produsele, la un moment dat, nu se mai vand, caci sunt prea multe, piata e saturata, iar oamenii nu mai au bani – salariile oferite de industriasi/ patroni nu sunt suficiente pentru a face fata tentatiei generate de produse; intervine publicitatea care ne convinge sa cumparam.
3. Suntem tentati de publicitate, vrem sa cumparam – muncim mai mult, sa castigam mai mult, sa ne permitem. Multi ne lasam tentati si facem si credite.
4. La un moment dat sunt atat de multe produse pe piata ca nu mai are cine le cumpere – dar spirala infernala continua: ca doar continuam sa muncim mai mult, ca sa ne platim creditele, si... sa consumam mai mult!
5. Daca tot sunt dispusi din ce in ce mai multi oameni sa munceasca tot mai mult, de ce sa angajeze patronii 10 oameni in loc de 7, sau chiar 5, ca doar vor munci suficient cei 5 deja angajati, daca sunt bine prinsi in credite si dorinte de consum. Asa apare somajul! Astfel, tot mai putini oameni muncesc tot mai mult, calitatea produselor/ serviciilor scade, dar nu conteaza pentru patron caci banii vin si asa. In ceea ce priveste somerii – este treaba lor !
6. Creditele sunt din ce in ce mai numeroase si mai mari, caci cine intra in cercul lor iese greu.
7. La un moment dat piata crapa: locuri de munca, credite, imobiliarul, totul pica.
Ei, noi ne aflam acum in acest al 7-lea moment! E incredibil, dar acelasi autor ne explica faptul ca daca am munci mai putin fiecare dintre noi, am putea trai toti mai bine, somajul ar scadea – iar nivelul de viata al populatiei s-ar imbunatati. Doar ca nu ar mai castiga atat de mult patronii...

Parca nu e absurd ce spune omul asta. Si o spunea acum 128 de ani!!!

 

POSTASUL

A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.