Evodia

Creat de dragos2006, Iunie 06, 2009, 08:02:48 PM

« precedentul - următorul »

sfantul spiridon

Sau
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

oroles

Cum Dumnezeu au murit la dvs. nu stiu. Pe mine ma injura socrul meu ca i-am impanzit gradina cu evodii. In urma cu o luna le-am mutat pe un deal care mustea a zapada si pe care cresc multi muschi. Pentru ca ma grabeam am sapat gropi mici. Si ce sa vezi!? Toate au frunzulite acum. Seminte am de la Cristel.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

sfantul spiridon

daca observati in prima poza, vechea tulpina a copacelului de patru ani care ajunsese sa faca flori, poate o sa intelegi ca bruma din mai anul trecut a fost groaznica. pamantul este humos si nici asta nu le place. fiti atent totusi ca sunt foarte plapande pana ajung la cinci- sase ani,cred. cresc repede cu pamant bun si multa apa pe timp secetos
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

tinumaftei

Din ce zona sunteți?

sfantul spiridon

aproape de munte- Ranca
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

tinumaftei

Dacă nu aveți succes cu evodia puteți încerca cu măslini, curmali și poate ceva varietăți de curmali!

oroles

Cred si eu ca la Ranca nu se fac. @tinumaftei, daca acum pui tu maslini, abia stranepotii tai vor manca masline. Dureaza mai bine de 100 de ani pana un maslin plantat da prima maslina.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tinumaftei

Măslinii mor la -10 grade. De la semănare la fructificare trec ~17 ani, însă puieții altoiți rodesc după 3-4 ani. Anul viitor voi planta la Ghiolpunar 2-3 puieți și iarna vor fi acoperiți.
Dar observatia mea cu evodia la Rânca a fost doar în registrul umorului și nicidecum al ironiei!
Cat despre măsline, dintr-un măslin pot manca zeci de generații..

sfantul spiridon

#803
nu am fost explicit si-mi cer scuze. nu stau in Ranca ci la aproximativ 35 de km. nu am inteles nimic din si despre plantarea maslinilor.
ma rog,
revin la topic. Anul acesta, mai precis in aceasta iarna am decis sa le protejez cu sac de rafie peste care am pus folie ingaurita pentru a asigura un minimum de transfer termic. Cred ca a functionat.
nu voi renunta niciodata la gandul de a- mi bea cafeaua sub un astfel de copac
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

stefan1

  Un clip interesant.
  Cateva inexctitati: vorbeste de Evodia hupehensis Daniellii si de Evodia hupehensis Dode, spunand ca cea de-a doua este mai melifera. In realitate cele doua denumiri sunt sinonime si desemneaza aceeasi specie. Ba mai mult, incepand din 1981 numele oficial al speciei este Tetradium daniellii, stabilit de un botanist american , care a aratat ca specia face parte din genul Tetradium. Mai inainte specia a avut destul de multe denumiri, ceea ce poate crea confuzii cand ne documentam.
  Diferentele de care vorbeste autorul videoclipului pot proveni din faptul ca specia creste natural in China si Coreea si la diferente de altitudine destul de mari (pana la peste 3000 de metri), de unde pot apare diferente de adaptare in functie de zona de unde au provenit plantele care au ajuns in tara.

  https://www.youtube.com/watch?v=FsQKyLTD_J8
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)