presa de faguri din silicon

Creat de marian sima, Martie 02, 2011, 02:47:38 PM

« precedentul - următorul »

Obombo

Citat din: marian sima din Mai 02, 2011, 10:02:33 PMAjutatima cu o ideie.
Pune niste parafina. :rotfl:
Nu cumva iese prea subtire? Ce greutate are o foaie?

marian sima

Nu iese prea subtire,am incercat diferite grosimi si tot s-a rupt,greutatea foitei este de 110 gr,parafina e exclusa ,am niste clienti arabi care cumpara de la mine faguri cu miere ,ceara trebuie sa fie 100% naturala si de calitate.Am sa incerc sa topesc ceara goala fara sa pun apa in vasul de topit.Totusi astept un raspuns de la cei care folosesc prese.

eusebiu

Vezi sa nu fie racirea prea rapida.

marian sima

E o chestie de tehnica,m-am gindit si eu ca placa de sus este mai rece decit aia de jos,am vazut intr-un filmulet ca scufunda presa in apa pentru racire,cind am turnat in iarna foite am dat pe presa cu lapte diluat cu apa ,acum am dat cu zer,e o chestie de timp pina gasesc formula corecta,problema este ca nu prea am timp.Am marfa de gradina care trebuie vinduta si asta i-mi ocupa tot timpul.Daca cineva stie care e problema i-l rog sa i-mi spuna. :hi:

mape 48-petru manea

Mariane peerseverenta ta ma incanta. sunt sigur ca vei reusi pana la urma.
Vin si eu cu o idee sau doua.
-inceara pe care o pui este apa in suspensie
-poate si temp.presei este prea mica.
Am si eu o presa si este confectionata din cupru si cu o pelicula spre exterior din ceva matal alb ( nichel poate )
peretele presei este f.subtire ,deci se incalzeste rapid in momentul cand pun ceara topita si tot rapid se si raceste.
Eu spun '' SUCCES" sa ai. :hi: :hi: :hi:

pharaonu75

Se poate ca ceara sa devina casanta din cauza apei in care a fost topita!
Aici am vazut ca se lucreaza cu ceara topita fara a fi pusa in apa!








Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

Multumesc de raspunsuri,eu pentru a avea o ceara curata si de o culoare frumoasa fierbeam ceara de citeva ori intr-un vas cu apa ,de fiecare data schimbam apa si ceara  rezultata corespundea la culoare si puritate.Nu credeam ca apa sa modifice structura ceri pentru ca nu prea se amesteca una cu alta.

Lammert Vlad

in loc de lapte sau zer poti folosi vin amestecat cu miere

bucovineanu

Daca ceara afost fiarta de mai multe ori e posibil sa fie " arsa".  Astfel devine casanta si foile se rup. Eu fierb ceara odata cand topesc fagurii si inca o singura data dupa ce a fost separata de bostina.  Atunci cand se topeste ceara pentru a fi turnate foile, trebuie adaugata si putina apa. Daca in vas se pune numai ceara, sigur va arde si nu se poate turna. Nu trebuie ca ceara sa ramana fara apa pe foc. Banuiesc faptul ca asa s-a intamplat in cazul lui Marian. Deasemenea daca se foloseste numai ceara din capaceala si rama claditoare foile sunt mai fragile. Astfel de ceara trebuie amestecata si cu ceara rezultata din topirea fagurilor vechi. Pentru topirea fagurilor si a cerii se va folosi numai apa de ploaie. Daca se foloseste apa din fantana care contine si saruri minerale, o parte din ceara se saponifica.

marius_vfp

buna ziua la toti ,
referitor la producerea zerului, poate unii nu au de unde sal procure ,dar se poate lua lapte si pune la fiert apoi cand fierbe se da de pe foc si aprox la 1 litru de lapte se pun 8 pastile sfaramate de calciu lactic de la farmacie si se face branza calcica (asta o stiu de la nevastamea cai face lu ala mic ,pentru papa) se strecoara si se obtine si branza si zer .
referitor la presa ma bate si pe mine gandul sa-mi fac una ,momentan am la un prieten dar cei al tau e sfant , trebuie sa incep mai intai cu un mulaj din gips  in care sa torn aluminiu topit , el o are din aluminiu ,poate pe viitor am sa postez si eu .
spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

stefan1

  Desi am presa, nu am mai facut faguri de f multa vreme ca nu am sterilizator. Nu mai tin bine minte cum faceam.
  Din poza cu fagurele fisurat imi pare ca fundul celulelor este foarte pronuntat, adica matrita face si un inceput de perete lateral al celulelor, ceea ce e foarte bun pentru luarea in constructie, dar care face ca scoaterea din matrita sa fie putin mai dificila, mai cu seama daca folosesti - cum si eu as face - ceara pura, fara adaus de parafina.
  Imi amintesc ca eu foloseam ca lichid pentru presa o emulsie din apa cu suc de cartofi (cartofi rasi, peste care puneam apa, apoi storceam si strecuram). Puneam si ceva miere in aceasta emulsie, probabil pentru atractivititatea fagurilor. Poti sa incerci mai multe tipuri de emulsie.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

Multumesc,e foarte multa informatie in cea ce a-ti scris,am sa probez tot dar din pacate sint in criza de timp,mai am foarte multa ceapa verde pe cimp care trebuie bagata pe piata (dati-mi si mie un pont din pietele din zona dv)eu la Giurgiu si la Bucuresti o vind cu 1 leu 3 legaturi,la an-gro.Am ardeiul dovlecei si rosiile de pus in cimp de intins furtunele de picurare si de bagat spalieri in pamint pentru fasolea lata.Pe urma ma ocup si de faguri,am sa pun imagini cu faguri pe care am sa ii fac dupa spusele dv.Multumesc inca o data de informatii.

pharaonu75

#57
Un alt clip

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

gadan

Este indicat sa se foloseasca apa de ploaie colectata in vase de plastic sau ceramica si nu apa din fantana sau din reteaua de alimentare cu apa pentru ca aceasta e dura, contine calciu si intra in reactie cu ceara, facand-o sa se faramiteze. E ideal sa folosim apa distilata obtinuta prin acelasi proces de distilare ca tuica. Despre  apa distilata industriala , folosita in domeniul auto nu stiu ce sa spun, nu am folosit-o in purificare cerei de albine.

Florin-braileanul (FlorinI)

nu se pune apa la topit....
asa am vazut eu la "un meserias"



http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333