Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

prisecarul

cam tarziu, iar pana la adoptarea acestei legi, "baietii destepti" vor scapa de  "firmele" cu datorii!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

D006

  Cine a vrut sa dea teapa la stat si a avut sange in instalatie a procedat ca in cazul Bahaian , faci firma pe numele unui boschetar sau a unui bolnav de cancer , tragi malaiul si apoi sa recupereze fiscul datoriile daca mai are de la cine   =)) =)) =)) =)) =)) , metoda e apicata frecvent si acum mai ales in industria textila si agricultura.
   Acum spre exemplu se fabrica apicultori pe banda rulanda , oare toti au familii de albine ???? nu vreau sa tulbur apele dar multi vor deveni stupari cu actele iar mafiotii din spate vor trage banul.  :hi:

D006

Citat din: filip din Februarie 22, 2011, 11:44:39 AM
Am discutat zilele astea cu un tip de la FISC,se lucreaza intensiv la elaborarea unor norme si metodologii.
Daca ai FIRMA ,nu o poti vinde ,inchide ori instraina fara acordul FISCULUI.
Recuperarea datoriilor se va face in intregime inainte de a lichida firma.
Deci atentie cei care vor sa fenteze ,de dragul fondurilor UE!

..in primul rind,  salut pe toata lumea...ca am regasit si eu APIARDEALUL ca nu stiam naibii unde sa mai intru ..:)

FILIP, naiba stie ce va fi....dar sigur, ne vom descurca intr-un fel;..

Sa le fie teama celor care au ocupatie principala fentele cu fonduriu europene ca din cauza lor nu au loc cei care au neaparata nevoie de acele FONDURI.

Chiar la 141, n-ar strica ceva masuri mai dure cu cei care au luat degeaba banii pentru primii 3 ani si nu indeplinit ce aveau in plan ca sa poata lua pentru anul 4 si 5....Sa dea macar de jumatate din banii primiti inapoi.

D006

#4428
  ultimele zile cu zapada :


ilalexandru

Azi pt prima data de cand am stupi, am bagat cate o jumatate kilogram turte la stupi. Bagam turte la inceputul lui ianuarie, dar la sfarsitul lui februarie niciodata. Insa m-a speriat vremea asta. Si tinand cont ca o sa mai fie inca vreo 10 zile tot asa de friguroase, am zis sa stau fara griji. Asta e perioada in care o sa moara cei mai multi stupi...chiar daca am miere dupa diafragma, sau si in cuib, dar pe margini, albinele deocamdata nu se pot deplasa. Deci ceva de rontait nu strica.

ANITEI

Si eu am dat tot cate 500 degrame de Apifonda , am invatat dela dom' doctor ca " Paza buna trece primejdia rea " . Mai ales la un incepator ca mine si cu mierea de mana pe care am iernat albinele primejdia e mare!
'' Pot totul in HRISTOS , care ma intareste.'' Filipeni 4:13

teo

de la sfirsitu saptamini vitoare daca se incalzeste se poate incepe stimularea cu sirop  de zahar

dedu

 :new: Azi am achizitionat de la targul de prose apicole din CLUJ 5 kg de foite,un afumator(ca sa nu mi se mai atraga atentia la diferitele video-uri ca nu am unul),foarte reusit dupa parerea mea targul(si nu numai)....tinand cont ca din auzite este primul in CLUJ de acest fel)  :yes:
Maine la ora 6 dimineata ajunge Teo cu hranitorile si de peste o saptamana-doua incep cu stimulatul cu sirop......vineri le-am bagat cate jumatate de kg de turta de unu:)
Ce sa mai zic,o primavara placuta si cat mai multe surprize placute:)
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

ilalexandru

o idee...decat sa incepeti cu stimularile cu sirop, mai bine incepeti sa descapaciti ramele cu miere de la rezerva sau aflate in stupi dupa diafragma...asta pt cei care au asa ceva. In primul rand, familia de albine se stimuleaza mai bine cu mierea din rame, pe cand siropul grabeste uzura albinelor. Scimbul de generatii o sa se faca foarte greu anul acesta...deci depopulare la familiile de albine accentuata. Dezavantaj la descapacire...nu se poate stimula familia cu prototil sau ceaiuri

D006

Citat din: ilalexandru din Februarie 27, 2011, 11:10:50 PM
o idee...decat sa incepeti cu stimularile cu sirop, mai bine incepeti sa descapaciti ramele cu miere de la rezerva sau aflate in stupi dupa diafragma...asta pt cei care au asa ceva. In primul rand, familia de albine se stimuleaza mai bine cu mierea din rame, pe cand siropul grabeste uzura albinelor. Scimbul de generatii o sa se faca foarte greu anul acesta...deci depopulare la familiile de albine accentuata. Dezavantaj la descapacire...nu se poate stimula familia cu prototil sau ceaiuri

Alexandre, sunt chestii relative in ceea ce priveste cind si cum se poate da sirop la albine.Asta nu inseamna ca ce face un apicultor trebuie facut si de altii.
...Te asigur ca sunt siropuri care nu  uzeaza deloc albinele--cred ca te-ai gindit doar la zahar cind ai spus ca siropul uzeaza albinele..

la albine totul este ca intii sa le dai ...si apoi poti avea pretentia sa iti ofere.

dedu

Pai,am multe rame cu miere cu care sa stimulez dar eu dupa diafragma am material pentru izolatie,il voi scoate si voi pune rame cu miere dupa diafragma la sfarsit la martie,cand este temperatura zilnica mult mai ridicata.Deocamdata,cum prind cateva zile calde,bag hranitorile pe care mi le-a adus domnul Teo de dimineata si sirop cu protofil(cu aceasta cale tre sa i multumesc pentru darnicia lui,om de nota 10) si de la sfarsit la martie stimulat cu miere.
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

      Acum pentru ca este ultima zi de iarna calendaristica si suntem la jumatatea sezonului 2010 -2011 cred ca este timpul de o prima analiza .
      Iarna a fost ca la manual cum nu a mai fost de mult timp , a inceput sa ninga pe 1 decembrie si a nins ( putin ce este drept) si pe 28 februarie . In fiecare luna de iarna am avut zapada lucru extraordinar atat pentru pomi cat si pentru culturile din camp . Acum trecerea de la iarna la primavara se face lent lucru care face ca inmugurirea pomilor sa se faca incet astfel incat sa nu fie afectati de inghet.  rapitza este OK deoarece  a fost protejata de stratul de zapada.
      In plan apicol iarnarea a decurs foarte usor cu consum de hrana conform statisticilor si fara pierderi de material biologic. a fost doar de doua ori ger mai tare in rest temperaturi normale. Un lucru aparte : atac masiv de soareci .
      La inceputul lunii august 2010 am inceput stimulatul familiilor de albine , o stupina cu sirop de zahar iar alta cu fructoza , stimularile au tinut pana in 15 septembrie. In toata aceasta perioada vremea a fost excelenta cu ploi noaptea si soare ziua , astfel incat aportul de polen fiind mare permitand colectarea de polen pana la 10 sept.  familiile stimulate cu fructoza au iernat mai bine decat cele stimulate cu sirop de zahar.
      Acum ne pregatim de revizia de primavara si pentru ca nu au fost pierderi ne putem permite unificari astfel incat la infloritul pomilor si inainte de rapitza sa punem caturile pe stupi.  La mine in zona pana la rapitza mai sunt aprox. 50 de zile , este timpul sa turam motoarele si sa intram in lupta mai ales ca sezonul activ tine asa de putin la noi in tara .
     

ilalexandru

Au iernat mai bine cele pe fructoza...va rog sa urmariti si dezvoltarea in primavara. Dar si aici daca se poate face un mic experiment....familiile hranite in toamna cu fructoza sa le hraniti jumate cu fructoza, iar cealalta jumatate cu sirop. La fel sa faceti si la cei hraniti cu sirop. Cam multa munca si putin complicata...dar atunci s-ar putea trage cateva concluzii.

D006

  Se poate rezolva , nu este o problema . Eu am discutat cu stupari care acum sunt la a treia iarna pe fructoza si rezultatele au fost mereu bune.

ilalexandru

Fructoza... apiinvert sau api-mera? Arata la fel, insa conpozitia este diferita. Filomera vinde api-mera. Iar in zona mea cine a iernat pe asa ceva, nu prea a fost multumit. Cica diferente la gradul de dezvoltare al familiilor in primavara in conparatie cu cele iernate pe miere