Recoltarea veninului de la A la Z

Creat de CRISTI M, Noiembrie 03, 2009, 04:45:57 PM

« precedentul - următorul »

MagicHive

A aparut o carte cu multe informatii referitoare la acest subiect "Cum sa Finantezi si sa Dezvolti Afacerea cu Venin de Albine". Fara secrete, fara ascunzisuri. Raspunsuri la cam tot ce s-a intrebat pe acest forum, chiar mai mult
Ce este veninul de albine, cum este produs, colectat, depozitat, conservat, ambalat, etichetat, ...
Sunt incluse informatii importante precum documentele necesare functionarii firmei in acest domeniu, dotari, investitii, certificari, analize, documente insotitoare la vanzare.
Sunt prezentate studii de caz privind organizarea acestei activitati, utilizari ale veninului de albine in diverse industrii, cum sunt organizati producatorii traditionali de venin in mai multe tari in care activitatea asta functioneaza.
Sunt prezentate modalitati de evaluare a pretului, negociere, contactare a achizitorilor, tehnici de vanzare.
Sunt trecute mai multe site-uri de comercializare a veninului de albine.
Sunt deja cateva mii de colectoare de venin in Romania si doar cateva zeci de producatori de venin.
Sper sa va fie de folos.

bucovineanu

Sunt intradevar multe colectoare de venin la apicultori, dar din pacate colectarea veninului nu e o afacere profitabila. Presupune munca multa in conditii vitrege, ma refer la agresivitatea albinelor, iar cand vrei sa volorifici ce ai recoltat vezi ca nu ramai cu mare lucru sau mai rau iei teapa si ramai cu buza umflata.

MagicHive

Lucrurile s-au mai indreptat.
Pretul minim la venin cristalizat este de 35$/gram si creste pe masura ce sunt oferite cantitati mai mari, negociate, cu documente. 
Au aparut mai multe site-uri de vanzari pentru veninul de albine, se pot face mai multe contacte cu internetul asta. Cateva grame de venin pe zi, puse deoparte si conservate, inseamna ceva. Daca exista oferta se va dezvolta si piata, lumea vinde deci se cumpara.
Cu agresivitatea albinelor la colectare s-au mai lamurit lucrurile. Albinele sunt foarte sensibile la miros, culoare inchisa, vibratii, zgomote, vreme umeda, dar mai ales la mirosul de venin (feromonii din venin) care le agita, alarmeaza si le dau o stare de pericol si ataca. Se iau acum masuri de protejare mai eficiente, s-au mai discutat pe forum. Daca mai exista interes pe acest subiect, mai revin cu cateva noutati.