Lumea apicola a lui romikele

Creat de romikele, Decembrie 06, 2009, 12:39:47 AM

« precedentul - următorul »

MOTANUL

La Multi ani si sanatate alături de cei dragi!
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

romikele

Vă mulțumesc tuturor pentru urări !

stefanescu

O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

romikele

Printre sărbători și ploi, mai muncim nițel și noi...  :D

oroles

Tu ce faci  acolo, buncar antiatomic? Astepti Apocalipsa? Am vazut ca ai pus fierbeton ca la o casa. Sigur nu faci casa acolo? Ne-ai zis ca ridici o cladire peste beci dar parca prea mult fierbeton bagi...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

pistol28

Da-i pace omului ca stie ce face, nu vezi ce pereti drepti are la "buncar" este un PERFECTIONIST, bravo (expresia "lasa ba ca merge si asa " a ramas la poarta si sta cu dintii infipti in gard de ciuda ca, a dat peste un OM gospodar  =D>)
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

MARIUS_bc


oroles

Ii dau pace. Postarea anterioara era admirativa. Astept poze cu fierbetonul de la placa. Important este sa nu o dea in bara cu cantitatea de ciment. Calculul se face astfel: Se calculează cati metri cubi de material intra. Pentru fiecare metru cub ar fi ideal o cantitate de 250 kg de ciment. Se poate si mai mult. Am văzut ca bagă si piatră mare de rau ca sa consume mai putin. Si noi am facut la fel la fosa asta vară. Mi se pare cam putina piatra. Noi am pus vreo 3 carute. Piatra trebuie asezata cu grija cand o torni ca sa nu se vadă in perete apoi. Noi o bateam cu un leat mai lung spre marginea pământului.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

romikele

Calculul la beton e mult mai simplu.
Pentru fundație, B150, la o două găleți de ciment (o jumătate de sac), două roabe de agregate (bazarcă plus nisip, 18 lopeți mai pline la roabă) și două găleți de apă (20 litri).
La o betonieră de 180 litri iese perfect, cantitativ și calitativ.

În final deasupra va fi atelier și nu vreau să fac nici un compromis pentru câteva sute de lei.
În loc de fier-beton am folosit plasă sudată cu sârma de 6mm, ochiuri de 10x10cm, 2x5m.

Pe fundul șanțului am pus spărtură de beton și piatră în grosime de 10 cm, peste care am pus armătura, apoi iar piatră, cel puțin o căruță... dar nu se vede :D

oroles

B150 e cel mai slab beton. Merge si asa. Pentru partea de sus, unde vine fundatia recomand asa ceva:
http://www.chircuprodimpex.ro/produse/fibre-metalice/fibre-metalice-pentru-armarea-dispersa-a-betoanelor.htm

Am folosit candva la fundația unui gard la tara. Aveam de unde deoarece tatal meu lucreaza la betoane. Am mai folosit si niste fibre foarte fine. Nu stiu cum se numesc. Puneam o mana la o betonieră dd 180 de l. Erau taiate la dimensiunea unui băț de chibrit. O bucata de grosimea unui bat avea cateva sute  de fire. Cum aveam de unde, am pus la fiecare betonieră cate o cana de ciment special pentru picioarele de pod aflate sub apa (din acela albastru). Cand a fost sa sparg o bucată din gard pentru o poarta am bătut cateva ore. Se desprindeau doar bucati micute.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tinumaftei

Citat din: oroles din Noiembrie 12, 2016, 11:52:12 PM
Pentru partea de sus, unde vine fundatia .....
Pai fundatie nu se numeste partea din pamant? Ce trece in sus este elevatia. Acolo la stalpi plansee se foloseste un beton mai tare. Dar in pamant se foloseste o marca mai slaba pentru ca o parte din "serviciu" o face chiar pamantul care vine de jur imprejur.

romikele

Cel mai slab beton (folosit la umpluturi, egalizări, fundații) este B75, cu mod de preparare la 1 lopată ciment, 12 lopeți de balast și 4,2 l apă.
Pentru stâlpi și placă voi folosi B250 (1 lopată ciment, 4,8 lopeți de balast și 2,2 l apă).
În realitate betonul turnat a fost B200, reevaluând cantitatea de aglomerat.... impus de dimensiunea betonierei (1 lopată ciment, 6 lopeți balast și 2,5 l apă).
Am început cu 22 de lopeți balastru la roabă, echivalentul lui B150, dar cam sărea material din betonieră și a fost nevoie să o țin mai sus, așa că am redus la 18 lopeți balast la roabă, ieșind B200...

Acele fibre se folosesc la construcțiile cu pretenții sporite de rezistență, nu la un amărât de beci. :wink2:

Am lucrat în construcții civile și industriale, am fost chiar admis la facultatea de profil din Craiova, dar deoarece locurile s-au mutat în ultima clipă la seral, mi-am luat dosarul și m-am înscris la Politehnică, la Metalurgie. Precizez asta deoarece nu lucrez după ureche, ci cu rețete testate în timp.

Pentru cei interesați, folosind o găleată de 10 litri, vom avea:
- 4 găleți de ciment la sac adică 3 lopeți la găleată.
La B200 rezultă la o jumătate de sac de ciment, adică 2 găleți sau 6 lopeți, 2 roabe balast(36 lopeți) și 2 găleți apă nu foarte pline(circa 15 litri).

mape 48-petru manea

Cat traim invatam,invatam,invatam---asa spunea MARELE lenin.

romikele

Pentru B250, folosit pentru structuri de rezistență ca: placă, stâlpi, centuri, buiandrugi, s.a.m.d., unde se dorește o rezistență mai mare față de betonul B200, rețeta de preparare este: la 1 lopată ciment corespund 4,8 lopeți de balast, respectiv 2,2 l apă.
Astfel, la o jumătate de sac de ciment (2 găleți) se vor adăuga 29 lopeți balast și 13 litri de apă.