faina de soia si lapte praf

Creat de Pepa Petru, Februarie 18, 2014, 05:45:29 PM

« precedentul - următorul »

yulian

#15
Este mai greu la 1kg miere. Calculeaza sa iti dea totalul 1kg. Acum depinde ce vrei sa bagi mai mult. Faina de soia sau lapte praf. Nu fa turta fara zahar pentru ca risti sa se scurga pe albine.
Personal, la 1 kg am folosit urmatoarele :
120 gr lapte praf
120 gr drojdie de bere
60gr faina de soia
200 gr miere
500 gr zahar
40 ml protofil
2 gr  apicomplex

De exemplu:
Vrei mai multa faina soia
200gr faina soiax0.44gr PB = 88gr PB
100gr lapte prafx0.33gr PB = 33gr PB
Completezi cu 700gr miere
Rezultat: Intr-un kg de turta vei avea 121gr PB sau 12.1% PB

Vrei mai mult lapte praf
100gr faina soiax0.44gr PB = 44gr PB
250gr lapte prafx0.33gr PB = 82.5gr PB
Completezi cu 650gr miere
Rezultat: Intr-un kg de turta vei avea 126.5gr PB sau 12.65%

Jongleaza cu cantitatile dar nu depasi 15%

yulian

#16
Un fisier care calculeaza automat cantitatea de PB in functie de componente. Modificati orice cantitate de pe coloana B mai putin totalul de miere+zahar care face calcul automat - am facut un procent 80% zahar, 20% miere cum spune in carti.

rarescyp

ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

Bistriteanul

Citat din: yulian din Februarie 20, 2014, 06:25:39 AM
Scurt: Proteina bruta este un indicativ folosit in agricultura necesar la furajarea animalelor. Proteina care apare pe punga aia este proteina digestibila. .

De unde ai tras concluzia ca acei 18g sunt proteina digestibila?


Citat din: yulian din Februarie 20, 2014, 06:25:39 AM
Sau altfel zis, continutul de PB dintr-un furaj nu se modifica, iar daca mananci punga aia de faina de soia o sa asimilezi 18g proteina,.
Adica daca mananc 250gr asimilez 18g?
Adica daca folosesc 1 kg (1000gr) de faina de soia care are 440 gr de PB, obtin numai 72 de grame de proteina?
72 de gr din 1000! Bun produs! :D


Citat din: yulian din Februarie 20, 2014, 06:25:39 AMdar in fiecare 100gr o sa ai 44gr PB. Daca procentul de PB e 44% pentru faina de soia, indiferent ce, cum l-ar degresa el ramane constant.

Si atunci cu postul tau anterior cum ramine?

Citat din: yulian din Februarie 20, 2014, 06:25:39 AM
Proteina bruta este altceva fata de continutul de proteina din faina de soia.

Cum ramine cu postul asta?
Citat din: yulian din Februarie 20, 2014, 06:25:39 AM
Ma, voi sunteti turci, tatari?? Proteina bruta este altceva fata de ce scrie acolo "continut de proteina"!
"%PB = continutul nutreturilor in substante azotate totale, obtinute prin dozarea azotului (metoda Kjeldahl, de obicei) care se multiplica cu un coeficient, de obicei 6,25 si se exprima in g / kg SU;
Si in asta te refereai la proteina digestibila?
Ce legatura are formula de determinarea a PB in raport cu azotul (N), cu cele 18g inscrise pe ambalaj? Sa fie chiar g/kg de SU (Substanta uscata)?

Macar am aflat ce necesar de proteina asimilabila are nevoie o vaca de lapte.

Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

yulian

Daca vrei sa intelegi ca in 100gr de faina de soia exista 44gr PB, bine, daca nu, esti invitatul meu sa cauti pungi pe care scrie proteine 44.
Te poti delecta, in caz ca ai timp liber mai jos

http://www.journalofanimalscience.org/content/18/4/1339.full.pdf

Bistriteanul

Citat din: yulian din Februarie 20, 2014, 10:47:24 AM
Daca vrei sa intelegi ca in 100gr de faina de soia exista 44gr PB, bine, daca nu, esti invitatul meu sa cauti pungi pe care scrie proteine 44.
Te poti delecta, in caz ca ai timp liber mai jos

http://www.journalofanimalscience.org/content/18/4/1339.full.pdf

Exact asta spunea toata lumea.
O sa-l citesc cu atentie chiar daca nu e in turca.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

rarescyp

Citat din: yulian din Februarie 20, 2014, 08:09:33 AM
Este mai greu la 1kg miere. Calculeaza sa iti dea totalul 1kg. Acum depinde ce vrei sa bagi mai mult. Faina de soia sau lapte praf. Nu fa turta fara zahar pentru ca risti sa se scurga pe albine.
Personal, la 1 kg am folosit urmatoarele :
120 gr lapte praf
120 gr drojdie de bere
60gr faina de soia
200 gr miere
500 gr zahar
40 ml protofil
2 gr  apicomplex

De exemplu:
Vrei mai multa faina soia
200gr faina soiax0.44gr PB = 88gr PB
100gr lapte prafx0.33gr PB = 33gr PB
Completezi cu 700gr miere
Rezultat: Intr-un kg de turta vei avea 121gr PB sau 12.1% PB

Vrei mai mult lapte praf
100gr faina soiax0.44gr PB = 44gr PB
250gr lapte prafx0.33gr PB = 82.5gr PB
Completezi cu 650gr miere
Rezultat: Intr-un kg de turta vei avea 126.5gr PB sau 12.65%

Jongleaza cu cantitatile dar nu depasi 15%
daca folosim doar miere, zahar si polen....ce cantitate de polen folosesti...daca polenul are ~ 50-60% proteina, reteta ar fi : 200g miere , 550g zahar , 250g polen...corect....???
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

yulian

#22
Polenul nu are decat 25% proteina (media polenului din Romania - gasiti in A. Malaiu pg. 73). 60% reprezinta proteina asimilabila din polen.
Turta se face 1 parte polen si 1.25 parti miere sau altfel zis, la 2250 gr produs avem 1kg cu 25% proteina, sau 11.11% proteina in amestec. Nu stiu daca se poate inlocui mierea partial sau total cu zahar.