Sirop de porumb...

Creat de badguy_goodguy, Iunie 13, 2011, 05:48:16 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: prisaca din August 10, 2011, 09:47:59 PM
:hi: Am folosit f 40 e vascos intradevar are densitatea mare eu l-am diluat cu apa si zahar l-am procurat de la calafat la butoi de 200 kg

..luat de la Calafat..??..F 40..??

Cred, ca ti-a dat ceva factura si da-mi si mie exact ce denumire avea inscrisa acolo ca la Calafat stiu ca ar avea sirop de glucoza care este pe departe altceva, nici gind de F40...

..Substanta cunoscuta sub F 40 are denumirea completa  Hungrasweet F40 si dupa nume nu are de a face cu Calafatul.

dumitriu

Citat din: dragos2006 din Iulie 03, 2011, 10:43:20 PM
Titlul nu este corect deoarece respectivul sirop nu se obtine din fierberea porumbului.... e un proces tehnologic mult mai complicat . de la porumb la F40 este cale lunga . Hai sa-i spunem sirop de fructoza.
Super tare, asta. =))
Legislatia nu permite fiecaruia sa denumeasca un produs dupa bunul plac.Adica, daca produsul are denumirea data de F40 (sau altfel) nu poate nimeni sa-i spuna altfel.Astfel unde s-ar ajunge daca unul i-ar spune "sirop de fructoza" si altul "sirop de porumb"?Trebuie pastrata denumirea corecta data de producator, astfel nu vor apare erori atunci cand se discuta despre acelasi produs.
Oricum asta e a treia denumire data lui F40, cred ca vor apare si alte denumiri, bineinteles date in ideea de a conferii niste caracteristici in plus, in functie de interesul fiecaruia.

dumitriu

Citat din: bio din Septembrie 10, 2011, 04:11:33 PM
..luat de la Calafat..??..F 40..??

Cred, ca ti-a dat ceva factura si da-mi si mie exact ce denumire avea inscrisa acolo ca la Calafat stiu ca ar avea sirop de glucoza care este pe departe altceva, nici gind de F40...

..Substanta cunoscuta sub F 40 are denumirea completa  Hungrasweet F40 si dupa nume nu are de a face cu Calafatul.
In sfarsit cineva bine informat.Felicitari

orbanstefan64

#18
incercati cu coceni poate  merge???? se poate incerca, cu apipixurile ne lamurim incet .cocenii inca is pe gratis ii  plin cimpu de ele. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

D006

iar din apiinver rezulta sirop de cocartz....

kiloz

 E- bine de stiut ! Si fara sa mai scriu comentarii!
Nu este destinat hranirii albinelor.

Siropul de porumb bogat in fructoza este un indulcitor controversat. Daca unele voci sustin ca nu este nimic in neregula cu el, altele nu se grabesc sa il declare tocmai inofensiv. Cum este produs sau daca este sanatos sau nu, descopera in randurile urmatoare!

1. Procesul de fabricare a siropului de porumb
Siropul de porumb bogat in fructoza este orice, mai putin un indulcitor natural. Cum este, totusi, produs? Intr-adevar, totul porneste de la boabele de porumb, insa acestea sunt apoi amestecate cu trei enzime – alfa-amilaza, glucoamilaza si xiloz izomeraza – pentru a forma un sirop gros care este mult mai dulce decat zaharul, iar producerea sa este foarte ieftina. Drept urmare, devine parte componenta a multor alimente procesate produse in masa.

2. Efectele siropului de porumb asupra organismului
Chiar daca se spuna ca siropul de porumb bogat in fructoza, consumat in cantitati moderate, nu are efecte nocive asupra organismului, in realitate este imposibil sa consumi o cantitate moderata din acesta! Siropul influenteaza metabolismul, astfel incat persoana care il consuma sa simta incontinuu dorinta de a manca tot mai mult.

Aceste pofte nebune sunt greu de controlat, pentru ca siropul de porumb bogat in fructoza incetineste producerea de leptina, un hormon care este responsabil de reglarea apetitului. Prin urmare, siropul de porumb bogat in fructoza actioneaza asemenea unui drog puternic, care da dependenta!

3. Mercurul din siropul de porumb
In 2010, un studiu realizat in SUA a dezvaluit prezenta mercurului in 9 mostre de sirop de porumb bogat in fructoza, din 20 testate. Cercetatorii au testat alimente din supermarketuri care aveau siropul de porumb trecut ca ingredient principal sau se afla imediat dupa acesta pe lista de ingrediente. Printre aceste alimente s-au numarat gemurile, iaurtul si siropul de ciocolata.

4. Impactul asupra mediului
Cele mai multe terenuri folosite pentru cresterea porumbului sunt utilizate strict in acest scop, acestea nefiind cultivate periodic si cu alt tim de cereale ori legume. Asemenea terenuri pot ocupa arii largi si, din cauza atacului daunatorilor, sunt imbibate cu numeroase pesticide. Pe langa faptul ca aceste culturi secatuiesc pamantul de resurse, pesticidele folosite pentru indepartarea daunatorilor polueaza mediul inconjurator.
Sa fii drept si scrie adevarul.

D006

  Vreti nu vreti oricum mancati fructoza la greu deoarece se gaseste in aproape toate produsele alimentare din marketuri . Am inteles ca este mai dulce decat zaharul si peerverteste gustul  dupa respectivul produs . Numai in paine si produsele fainoase daca ati sti cat se pune v-ati cruci. Si mai vorbim de administrarea la albine.... noroc ca mierea falsificat cu alde apiinvert si fructoza se depisteaza usor.

kiloz

#22

Cum o explicati afirmatia:
Citat de la dragos2006
  "super OK"

Daca stim ca nu e bun ,de ce mai dati si la albine
Otraviti albinele intentionat.
Sa fii drept si scrie adevarul.

kiloz

#23
4 adevaruri despre siropul de porumb
Am copiat un articol aparut sub tilul de mai sus.
Si inca un articol:
Fructoza din Siropul de porumb un "dulce" pericol « Be Healthy
www.behealthy.sfatulfarmacistului.com/?p=712
Sa fii drept si scrie adevarul.

dumitriu

Citat din: dragos2006 din Decembrie 13, 2011, 10:28:51 PM
iar din apiinver rezulta sirop de cocartz....
Ce mi se pare curios, este faptul ca atunci cand cineva face niste afirmatii care sunt considerate ca nu sunt sustinute de documente, imediat este amendat.
Totusi cand D-vstra faceti niste afirmatii ca ceea de mai sus, nu primiti un raspuns de genul: VA ROG SA JUSTIFICATI CU DOCUMENTE AFIRMATIA, ALTFEL ACEASTA SE POATE INTERPRETA CA JIGNIRE SI NU VA RAMANE FARA URMARI!
Eu inteleg sa sustineti un anumit produs pe care incercati sa-l distribuiti si sa obtineti profit.Dar nu inteleg de ce trebuie sa aduceti niste afirmatii numai cu scopul de aduce niste prejudicii de imagine altor produse concurente.Daca nu ma insel, ati folosit si D-vstra produsele pe care incercati sa le defaimati si nu-mi aduc aminte sa fi facut vreo reclamatie pe vremea respectiva.
Am mare respect pentru D-vstra ca apicultor, si pentru cunostiintele pe care le detineti in domeniu.

Bistriteanul

Citat din: romikele din Decembrie 15, 2011, 11:02:54 PM
Domnu kiloz, pe ce va bazati in afirmatiile facute, ati facut analize de laborator, sau ati compilat din google? :uimit:

Va prezint atasat declaratia de conformitate a producatorului dulcofructului si rezultatele testelor de laborator efectuate la Centrul National pentru incercarea si expertizarea produselor., Larex, Romania.

Veniti cu probe, nu cu vorbe aruncate in vant...

Contine Plumb?! :mad: o fi bun plumbul asta? ori zice ca e bagat cu scopul cresterii greutatii produsul finit?mai mult plumb mai grea mierea. :redcard:
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

dumitriu

Citat din: romikele din Decembrie 15, 2011, 11:02:54 PM
Va prezint atasat declaratia de conformitate a producatorului dulcofructului si rezultatele testelor de laborator efectuate la Centrul National pentru incercarea si expertizarea produselor., Larex, Romania.
Veniti cu probe, nu cu vorbe aruncate in vant...
Sunt prezentate doua documente la care as avea cateva nelamuriri, daca sunteti amabil sa imi raspundeti.
1)Declaratia de conformitate, adica primul document:
a)declaratia de conformitate este emisa de comerciant, nu de producator?Cine este producatorul?
b)unde este certificatul de analiza emis de producator?
c)destinatia:uz apicol?care ar trebui sa reiasa din buletinul de analiza al producatorului, nu al comerciantului.
d)termenul de valabilitate, nu reiese de nicaieri.Se spune doar ca produsul este conform in perioada de valabilitate.Care e aceasta perioada?
Firma Cirast este producatorul sau doar un comerciant ?

2)Buletinul Larex
a)nu se specifica nicaieri in buletinul respectiv ca acesta este emis pentru produsul respectiv.Deci nu se poate deduce ca buletinul Larex e pentru produsul de care discutam
b)buletinul Larex cuprinde 4 pagini.Postati va rog si celelalte 3 pagini care lipsesc, banuiesc ca vor lamuri si aspectele neintelese.
c)nu reiese din buletin continutul de HMF si nici daca porumbul din care a fost facut siropul contine OMG-uri.Sunt unii apicultori care au promis ca nu vor folosi siropuri dubioase care nu au la baza un buletin de analiza recunoscut de U.E. din care sa reiasa ca produsele respective nu contin OMG-uri.

dumitriu

Citat din: romikele din Decembrie 16, 2011, 10:42:49 AM
Din partea noastra aveti toata sustinerea pentru promovarea produselor pe care le comercializati.
Cum o faceti, e treaba d-stra.
Multumesc
Nu incerc sa promovez produsele prin intermediul site-ului, ci doar sa raspund la atacuri lansate de cei care incearca sa isi vanda produsele aducand acuze Apiinvert-ului.Nu ma deranja deloc daca respectivele persoane ar fi incercat sa-si promoveze produsul printr-o campanie fair-play.Dar atata timp cat apar afirmatii de genul "producatorul umbla cu cioara vopsita" sau "Apiinvert-ul rezulta sirop de cocartz" sau "am detectat un usor iz de sulf" sau "am aflat intr-o discutie ca ..." chiar ma deranjeaza astfel de atacuri.Si mai ales atunci cand vin de la o persoana care le-a folosit si nu a avut decat cuvinte de lauda la momentul respectiv si care ma cunoaste personal.

dumitriu

Citat din: romikele din Decembrie 16, 2011, 11:05:52 AM
Buletinul de analiza este complet, am crezut ca e suficienta acea pagina, voi pune si pe celelalte.
Postati si d-stra un astfel de buletin si se vor lamuri multe necunoscute.

Declaratia de conformitate o emite producatorul, in baza rezultatului probelor de laborator la esantioanele respective, conform legislatiei in vigoare.
Buletinul de analiza al Apiinvert-ului este postat  pe forumul de stuparitul de ceva timp.Pentru a scuti timpul de cautare, il mai postez inca o data si aici.
Nu m-am lamurit totusi:Cirast este producatorul sau distribuitorul produsului?Daca ma puteti lamuri, va rog!

D006

  pe un forum unde 99% dintre postari sunt facute de romani a prezenta niste hartii in alta limba este cel putin lipsa de respect . Sau agrana nu are bani  sa faca o traducere legalizata ? Sau agranei i se rupe in paispe de cine cumpara produsele sale ?
Poate sa fie apiinvertul mai bun ca mierea ! atat timp cat un producator apicol cu contract nu-l gaseste in depozitele agrana atunci cand ii sfarie maseau si se gaseste numai in anumite firme capusa la preturi umflate nu mai are rost sa se gandeasca la acest sirop de zahar sau de ce=o fi ...