Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

        Ieri a fost ceva mai cald, 12-13 grade. Albinele au avut un puseu violent de zbor in jurul orei 15 intrucat au inflorit cateva rachite mai timpurii iar cornul s-a deschis complet. O jumatate de ora in stupina era un zumzet de luna mai.

andreiu

        Si furnicile au iesit la suprafata. Iata o colonie care dupa numarul de indivizi iesiti din iarna, pare ca are matca tanara !  :razz:

marian_6777

Andreiu... ceva detalii despre seva de mesteacan daca se poate. Cum se prepara, consuma si nu in ultimul rand care sunt beneficiile. Multumesc anticipat.
Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si... sa astepti sa creasca.

andreiu

     Mariane, seva se bea in starea in care se recolteaza. Eu fac de cativa ani cura de primavara de cca 2 saptamani si ma simt in putere si nu ma prea imbolnavesc. Despre amanuntele (detalii) privind compozitia chimica si la ce este recomandata medical, intra pe google , tasteaza seva de mesteacan si gasesti multe materiale interesante scrise de specialisti mai mari ca mine.

roi_ag

Citat din: andreiu din Martie 09, 2014, 07:20:59 PM
        Florine, o tuica buna merge si inainte si dupa altoire, chiar si in timpul, cu conditia sa fie cu masura (mica).
Si o alta conditie ,sa nu o bei singur ci cu "Rost" si "Socoteala"  :wink: :nod: :hi:

andreiu

     Fiecare, cu rostul si socoteala lui. Merge si cu prieteni si colegi, dupa munca fizica intensa, inainte de mancare.

Tamu

Buna Andreiu. Vizavi de seva de mesteacan. De 2 saptamani facem si noi cura de seva. Consumam cam un litru de seva pe zi de caciula. In primele doua zile am simtit niste furnicaturi usoare pe fata, maini si picioare. E prima data cand am apelat la ea. Si scopul nostru este de a reduce colesterolul. La noi in zona in cca. 2-3 zile nu se va mai putea lua ptr. ca deja din cauza caldurii proprietatile acesteia se modifica (e tulbura).
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

andreiu

        Salut Tamu ! Esti cam scump la vedere in ultima perioada. Vezi ca pe langa efectele benefice descrise in articolele de specialitate, seva de mesteacan este si usor laxativa. Asa ca nu te indeparta prea tare de casa. :razz: :hi:

andreiu

    Pe dealul cetatii Deva au inflorit cornii.

andreiu

        In gradina de pe deal caisii altoiti in urma cu 2-3 ani sunt gata sa-si deschida florile roz.

andreiu

       Azi am dat dupa diafragma faguri cu portiuni de miere rezultati de la stramtorarea cuiburilor in toamna. La un moment dat a aparut un superbondar , care dupa ce m-a inspectat indelung, mi s-a asezat pe mana. I-am facut o poza si l-am invitat apoi sa se duca intr-ale lui.

stefan1

  El este de fapt o ea, adica o tanara doamna, ca numai ele traverseaza iarna, la fel ca in cazul viespilor. Curios ca ele isi au rezervele de 'combustibil' la purtator, adica au doua rezervoare (pungi) de miere, de o parte si alta a corpului, in abdomen, cu deschiderea spre orificiul bucal, de unde mananca pana primavara. Specia se numeste Bombus terrestris, este prima specie de bondari care apre primavara inca din martie sau inceputul lui april. Caracteristic au acel guler si al doilea segment abdominal portocalii sau galbene si extremitatea alba.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bismark

   Asa-i e o ea ca, trage la domni :razz:, vad ca mosul a intrat in primavara serios, la mine ieri am vazut si eu soarele si albina iesind anemic la zbor, poate azi le fac o vizita serioasa daca se va mai opri vintul.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

       Da, este o matca de bondar care probabil isi va construi cuibul prin apropiere. A fost atrasa de mirosul de miere si de cateva picaturi fine de pe mana mea, in urma manipularii fagurilor cu resturi de miere. Probabil ca rezervoarele de care vorbeste Stefan erau goale de a riscat sa se aseze direct pe degetul meu. Sau a intuit ca sunt om bun si o las sa se ospateze? :razz:
       Gicule, mosul intr-adevar a intrat in primavara la modul serios si gospodareste dar si cu o oarecare teama ca ar putea sa vina si ceva geruri tarzii, care ar putea dauna pomilor infloriti cam prea de vreme. M-am uitat pe primele pagini ale topicului meu si constat ca suntem aproximativ cu 3 saptamani in avans decat anul trecut.

bismark

    Foarte bine,mosule dai bataie ca parca vrea sa vie vara de-odata,azi la mine soare si vint puternic de nu mai am unde baga galetile cu, curent electric. Am dat cu freza prin gradina ca am achizitionat ceva butasi de aronia,mure si agrise si vreau sa le plantez.Ce vrei sa-ti mai trimit ca incep sa tai la vie ( sa-ti trimit niste ciocirlii de Moldova si goldani rosii care nu trebuie sa-i stropesti?) Azi am desfacut cocenii de protectie de la migdali,kaki si rodii,totul este perfect.Albinele sint bine astept sa stea vijelia si sa le fac curatenia de primavara.Astept sa vie pe la mine Gheorghevici si SPYKAL curind.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/