Apicultura - Forum discuții Apiardeal

DOCUMENTARE => BANI PENTRU APICULTORI => Subiect creat de: apivasmob din Februarie 01, 2013, 06:21:40 AM

Titlu: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: apivasmob din Februarie 01, 2013, 06:21:40 AM
In sedinta de Guvern din data de 30 ianuarie 2013 a fost prezentata o nota a ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, prin care detinatorii de ferme familiale ar putea fi sprijiniti din fonduri europene pentru a face diverse investitii. Astfel, acestia vor putea primi fonduri pentru achizitia de utilaje sau pentru constructii.

Ministrul Daniel Constantin va discuta in perioada urmatoare cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a modifica Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in scopul obtinerii acestei finantari. "Aceasta este principala modificare pe care doresc sa o fac in PNDR in 2013. As vrea sa vin cu masuri complementare pentru detinatorii de ferme familiale, care sa-i ajute pe acesti oameni sa faca investitii si sa-si desfaca productia pe care o obtin", a precizat Daniel Constantin.

Ferma familiala reprezinta entitatea care desfasoara o activitate economica permisa de lege, individual sau impreuna cu familia sa pentru asigurarea autoconsumului, dar si pentru comercializarea surplusului de produse obtinute. Activitatea economica desfasurata de catre ferma familiala - permanent, ocazional sau temporar trebuie inregistrata si autorizata in conditiile legii.

MADR intentioneaza deschiderea unei noi sesiuni prin Masura 121 dedicata exploatatiilor de semi-subzistenta in vederea dezvoltarii activitatii agricole catre piata (proiecte intre 5.000 – 50.000 Euro). Acesti beneficiari pot fi eligibili la viitoarea schema de subventionare a dobânzii si pentru cea de actualizare a diferentei de curs valutar pentru achizitia de utilaje in cadrul Masurii 121. Se vor stabili proiecte tip, acordate cu titlu gratuit, pentru ferme destinate acestor fermieri.Sursa: APDRP
.
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: Aurel din Februarie 01, 2013, 10:36:45 AM
Si cu asta ce-am facut!?
Vrajeala.Declaratii politice Cred ca se observa ce se doreste mai mult:Activitatea trebue "inregistrata si autorizata" s i dupa aceia normal (nu a mai spuso) impozitata.De unde sa scoata bani la buget? Tot de la asta amarat care oricum munceste.Un proverb romanesc spune : In calul care trage ,in ala se da cu biciu.
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cipriene din Februarie 03, 2013, 04:39:52 PM
Daniel Constantin nu este altceva decat o sluga obedienta.
el nu stie daca afara este ziua sau noapte daca nu-i spune Voiculescu.
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cristipep din Februarie 03, 2013, 05:00:57 PM
Cu toti suntem niste slugi ai uniunii europene....
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: D006 din Februarie 03, 2013, 05:07:26 PM
  Au ramas 10 mil. euro necheltuiti dar eligibili vor fi doar cei care au masura 141 .
  Asa iar apare golaneala cand in spatele unor amarati cu 141 isi desfasoara activitatea niste rechini.
  De ce cei cu 112 nu sunt eligibili ?
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cipriene din Februarie 03, 2013, 05:16:39 PM
apele tulburi sunt cele mai bune (pt unii  :P)
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: morozan simion din Februarie 03, 2013, 05:26:07 PM
tot vorbim de fonduri necheltuite, de programe din 2014-2020 dar de ce nu zice nimeni ca nici un proiect de exemplu pe masura 141 care sa depus anul trecut in 2012 mai nu apare eligibil sau neeligibil, si-au facut o gramada de lume proiecte pe masura 141 au dat 100 euro pentru a fi intocmite si cei abilitati sa anunte proiectele aprobate sau neaprobate pe nr de inregistrare, nume indiferent nu o fac, oare de ce? ca sunt prea multi bani si nu stiu cum sa-i imparta? au atata de munca incat nu pot sa centralizeze dosarele? care-i motivul pentru care nu dau nici un semn de viata?
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cristipep din Februarie 03, 2013, 06:23:27 PM
NEPASARE,NESIMTIRE si lista poate continua.
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: romikele din Februarie 03, 2013, 08:15:55 PM
Cam usor aruncati cu vorbele, fara sa stiti, fara sa aveti contact direct...
Ati fost vreodata la APIA sa vedeti muntii de dosare pe care o mana de oameni trebuie sa le parcurga fila cu fila si de 3-4 ori?
Acolo sunt tot oameni, ca si noi, ei ar putea sa zica: nesimtitii astia au trantit dosarele pe birou si asteapta bani cu galeata mura-n gura!

Daca am fi  mai toleranti unii cu altii, daca ne-am pune de fiecare data si in locul celuilalt, insusi Dumnezeu ar fi mai milostiv cu noi... asa insa ne da ce meritam!  :hippo:
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: morozan simion din Februarie 03, 2013, 08:20:59 PM
nu arunc cu vorbe
ei fiind menegeri iscusiti trebuiau sa puna pe site un anunt ca de exemplu ,,dosarele pentru masura 141 se studiaza iar incepand cu luna martie 2013 vor fi postate pe site dosarele eligibine si neeligibile,, punct
era greu sa faca acest lucru , sau e mai bine sa traim de 8 luni in incertitudine
????????????????
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: D006 din Februarie 03, 2013, 08:24:25 PM
  Romikele  nu le mai plange de mila !  ei aufacut toate aceste norme incalcite si cer munti de hartii !  au cerut acum sa citeasca !  In capitalismul evoluat se spune ca sub multele hartii se ascund marile hotii . Spre exemplu la masura 141 si 112 erau suficiente 4 hartii . Totul era limpede ca lumina zilei si nu mai era loc de interpretari .
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: romikele din Februarie 03, 2013, 08:26:30 PM
Numarul de dosare este de trei ori mai mare ca anul trecut, iar cei care se ocupa de ele acelasi.
Cine e de vina ca in unele judete nu au avut bani de carburanti pentru vizitele in teren?
La noi eu am organizat una din deplasari, cu membrii interesati din asociatie, am gasit intelegere la domnii inspectori si s-au rezolvat intr-o zi opt proiecte.
Daca ii durea burta de dosarele lor, si altii se puteau organiza si astfel se putea centraliza mult mai repede totul.
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: romikele din Februarie 03, 2013, 08:27:43 PM
Nu le plang de mila, incerc sa-i inteleg... normele sunt facute de altii, mai de sus!
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: D006 din Februarie 03, 2013, 08:30:55 PM
  inseamna ca acolo este buba plina cu puroi , numai ca noi nu suntem in stare sa o spargem !
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cristipep din Februarie 03, 2013, 09:21:59 PM
Se sparge singura ..............o sa se incurce in idei si dosare....
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: scfpfa din Februarie 03, 2013, 09:28:55 PM
Bate un vant acum, afara,de mi se rupe inima fata de cei ce fac parte din aparatul de stat,in ultimii 24 ani pcr-ismul(pile,cunostinte,rlatii),a fost la putere,azi ne intrebam ca asa si pe dincolo.Nimic nu este la intamplare,fondurile europene in marea lor majoritate au fost deturnate prin diferite sisteme,sunt multe exemple in presa si televiziunile au vuit de acuzatii.La aceasta ora cand cei care fac parte din aparatul de stat,plus toata clasa politica,constanta ca pe fundul sacului nu se mai afla nimic,se gandesc vezi doamne, la popor si la biata agricultura(mai cu seama cei de acum la adapostul celor 4 ani de mandat).Constat ca in ultimii 24 ani,agricultura a pierdut pe toate planurile,sistemele de irigatii sunt inexistente pe o suprafata de aproximativ 14541 mii hectare,doar 200 mii hectare putand  fii irigate,din care in anul 2012 au fost efectiv irigate 80 mii hectar.In anul de gratie 1989 suprafata irigata a romaniei era de 3,4 milioane hectare,aceste date fiind cunoscute de catre cei ce fac parte din Guvern.
La ce pot sa se mai gandeasca azi guvernantii?La agricultura,..da,dar nu pentru a o scoate din noroi,ci doar pentru ca in ajutorul ei,UE,poate sari prin diferite programe,ca atare pe langa clasicul TVA (24%)(pentru cei cu ex:masura 141 ,daca din1500 euro suma anuala,platesti tva la achizitia de utilaje,stupi,etc 360 euro ii dai pe tva,si ramai doar cu 1140euro),acum guvernul vine si cu OG 8/2013,dar nu pentru a ajuta taranul si pentru a se linge pe degete de mierea-fondurilor-ue,mai explicit unde nu poti introduce toata mana ,bagi macar degetul.Se stia ca aceste fonduri UE,sunt monitorizate,cu atat mai mult in ultima perioada cand ursul Iordache,a deturnat ceva fonduri(si ca el multi altii,vezi pressa vremii).Cand plangem pe cei ce stau ,caldut angajati la stat?,atunci cand isi fac datoria?,sau can inchid ochii la abuzurile sefilor?,cand acesti oameni privesc obiectiv catre aberatiile legislative si iau atitudine?,sau cand din dorinta de a fi remarcati,fac rau socetatii?,cand vb de acesti oameni,ma refer la politisti(ore cati sunt corupti?),judecatori(cati raspund pentru deciziile ce schimba destine),procurori(cati pleaca de la prezumtia de nevinovatie),si termin cu fiecare functionar din orice institutie a statului,care in marea majoritate au fost angajati pe criteriul pcr.
Apicultura a fost si ea introdusa pe lista,bani sunt buni la buget de oriunde si oricand,daca stai 8 ani in opozitie,trebuie mult "oxigen" cand ajungi sus,candprivesti de sus te ia ameteala si creerul nu mai functioneaza coerent.Sub aceasta asazisa lupta pentru taranul nostru,cu asa zisa dragalasenie in a atrage fonduri,de fapt nu sta decat dorinta de a pune gheara pe putinul drept al taranului.
-de ce guvernul nu actioneaa in vederea opriri evaziunii fiscale facute de importatorii de legume-fructe,sau ce s-a facut concret?
-de ce guvernul nu investeste in irigatii?
-ce banci acorda imprumuturi pe termen lung si cu dobanzi scazute(cum se intampla in UE)?
-cum reglementeaza guvernul situatia din pietele publice?
-ce se intampla cu institutele de cercetare in agricultura sau apicultura?
-cum sa concureze taranul roman cu taranul din UE?
Pot pune mii de asemenea intrebari,cine va da raspuns?Functionarii publici?,Legiuitorii?Guvernantii?Ma mai reprezinta pe mine oare statul?
  Pentru a avea o AGRICULTURA moderna,trebuie sa investesti pe termen lung,si abia apoi sa impozitezi.Dar noi intodeauna "punem caruta in fata cailor".
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cristipep din Februarie 03, 2013, 09:31:31 PM
Am avut contact direct cu toti prin prisma muncii ........si tot la fel erau ...........nu toti dar majoritatea.Sunt si functionari de treaba dar multi ..sunt plictisiti....scarbiti ...obositi....imi pare rau ca spun asta dar asa e.Poate si ei au motivele lor sa fie asa...
Citat din: romikele din Februarie 03, 2013, 08:15:55 PM
Cam usor aruncati cu vorbele, fara sa stiti, fara sa aveti contact direct...
Ati fost vreodata la APIA sa vedeti muntii de dosare pe care o mana de oameni trebuie sa le parcurga fila cu fila si de 3-4 ori?
Acolo sunt tot oameni, ca si noi, ei ar putea sa zica: nesimtitii astia au trantit dosarele pe birou si asteapta bani cu galeata mura-n gura!

Daca am fi  mai toleranti unii cu altii, daca ne-am pune de fiecare data si in locul celuilalt, insusi Dumnezeu ar fi mai milostiv cu noi... asa insa ne da ce meritam!  :hippo:
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: elvis din Februarie 04, 2013, 01:50:27 PM
eu functionarii astia i-as angaja din vanzari acolo te antrenezi mereu sa vb cu omul pe care il ai in fata sa ii explici sa inteleaga....la orice funtionar in romania(spital pensii politie etc) te duci te trateaza pur si simplu cu dispret si nu stiu cum sa itzi de cu tifla sa scape de tine cu toate ca ii platim....or fi si piutin si or avea si mult de lucru dar omenia e omenie si cand esti ocupat si cand stai cu burta la soare
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cipriene din Februarie 04, 2013, 11:41:35 PM
Citat din: romikele din Februarie 03, 2013, 08:15:55 PM
Cam usor aruncati cu vorbele, fara sa stiti, fara sa aveti contact direct...
Ati fost vreodata la APIA sa vedeti muntii de dosare pe care o mana de oameni trebuie sa le parcurga fila cu fila si de 3-4 ori?
Acolo sunt tot oameni, ca si noi, ei ar putea sa zica: nesimtitii astia au trantit dosarele pe birou si asteapta bani cu galeata mura-n gura!

Daca am fi  mai toleranti unii cu altii, daca ne-am pune de fiecare data si in locul celuilalt, insusi Dumnezeu ar fi mai milostiv cu noi... asa insa ne da ce meritam!  :hippo:

niste jarle (pardon de expresie), nu stiu decat sa se planga. daca ar pleca sa lucreze in mediul privat, nu ar rezista mult timp. li se pare ca muncesc, dar sta cineva sa le masoare randamentul? cum se verifica eficienta lor? credeti ca sunt platiti la nr de dosare rezolvare/verificate? timpu trece - leafa merge
sincer, din cauza dobitocilor astora nu vreau sa accesez nici-un program.
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: romikele din Februarie 05, 2013, 08:54:33 AM
Nu toti sunt la fel.
Stiti cat timp le-a luat membrilor de la AAPAR sa depuna dosarele pt. cererea de plata la M 141 la OJPDRP Buzau?
Intre 5 si 15 min. Pare mult?
... evident conteaza si cum sunt intocmite dosarele... si nu vreau sa ma laud ca au fost facute de mine  :P
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: octav din Februarie 05, 2013, 10:03:00 AM
Citat din: elvis din Februarie 04, 2013, 01:50:27 PM
eu functionarii astia i-as angaja din vanzari acolo te antrenezi mereu sa vb cu omul pe care il ai in fata sa ii explici sa inteleaga....la orice funtionar in romania(spital pensii politie etc) te duci te trateaza pur si simplu cu dispret si nu stiu cum sa itzi de cu tifla sa scape de tine cu toate ca ii platim....or fi si piutin si or avea si mult de lucru dar omenia e omenie si cand esti ocupat si cand stai cu burta la soare
Stai linistit ca cei din mediul privat vorbesc asa pentru ca altfel zboara in secunda 2. Asa se face selectia. Si mai e ceva daca omul care da banul nu e tratat frumos, sa dea cat mai multi si cu voie buna, pa pa si salariu tau.
La stat..... doar nu te-o da afara.....nasul, finul, cumnatul, etc.
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cristipep din Februarie 05, 2013, 02:22:41 PM
Sa nu ne indepartam de la subiect ca nu are rost......
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: morozan simion din Februarie 05, 2013, 06:26:35 PM
domnul romikele mi-a promis ca o sa ridice unele probleme de procedura la cei in drept, astept un raspuns, si sper sa-l primesc in cel mai scurt timp. Trebuie sa avem rabdare timpul le rezolva pe toate
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cipriene din Februarie 10, 2013, 01:37:45 PM
chestia asta cu timpul e misto tare.
normal ca timpul le rezolva (renunti si te duci .....) si nu functionarii statului
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: dan sebastian din Februarie 10, 2013, 05:25:52 PM
Am accesat masura 141 acum 3 ani pt cei 1500 e. Deja am luat 3 transe. Daca nu as fi reusit sa o accesez, niciodata nu as fi trecut de pragul de 20 de familii. Am facut proiectul 2 ani la rand si abia apoi mi s-a aprobat.  Recunosc ca te dispera toate hartoagele pe care trebuie sa le faci, dar e singura varianta sa evoluezi. Nu as fi bagat niciodata din salariul pe care il am 7500 euro in apicultura. Lucrez la privat si stiu sa apreciez banii. Am pornit  cu  mult entuziasm si sper sa ma mai tina. Ideea e ca pt accesarea fondurilor ei vor doar sa te fiscalizeze. Te fac practic un platitor de taxe.
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: Aurel din Februarie 10, 2013, 07:02:01 PM
Citat din: dan sebastian din Februarie 10, 2013, 05:25:52 PM
Am accesat masura 141 acum 3 ani pt cei 1500 e. Deja am luat 3 transe. Daca nu as fi reusit sa o accesez, niciodata nu as fi trecut de pragul de 20 de familii. Am facut proiectul 2 ani la rand si abia apoi mi s-a aprobat.  Recunosc ca te dispera toate hartoagele pe care trebuie sa le faci, dar e singura varianta sa evoluezi. Nu as fi bagat niciodata din salariul pe care il am 7500 euro in apicultura. Lucrez la privat si stiu sa apreciez banii. Am pornit  cu  mult entuziasm si sper sa ma mai tina. Ideea e ca pt accesarea fondurilor ei vor doar sa te fiscalizeze. Te fac practic un platitor de taxe.
Acum cum stai cu entuziasmul?
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: dan sebastian din Februarie 13, 2013, 09:45:14 AM
Entuziasmul a scazut din cauza birocratiei, dar placerea pt albine e aceiasi. Stupi aveam in curte de mic copil iar pt mine apicultura e o pasiune. Problema e cu impozitarile succesive. Acum 4 ani nu erau taxe pe apicultura, iar acum incep sa apara. Presupun ca nu vor sa evolueze prea multi. Ce ai face daca din sa zicem 20.000 dosare masura 141, toti ar evolua si ar ajunge la 95 de familii si si-ar permite sa traiasca doar din apicultura? Presupun ca anticipeaza scaderea pretului mierii sub pretul zaharului, cum a fost odata dupa revolutie.
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cipriene din Februarie 13, 2013, 10:20:17 PM
Citat din: dan sebastian din Februarie 13, 2013, 09:45:14 AM
Entuziasmul a scazut din cauza birocratiei,

exact ce spuneam!
iar fazele cu "saracii functionari cat au de lucru"  :finger: :finger: :finger:
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: romikele din Februarie 13, 2013, 10:26:56 PM
Citat din: cipriene din Februarie 13, 2013, 10:20:17 PM
exact ce spuneam!
iar fazele cu "saracii functionari cat au de lucru"  :finger: :finger: :finger:

Exact de la asemenea idei ni se trage!  :zzz:

Iti doresc din inima sa ajungi functionar si sa ai o familie de intretinut, legi tampite ca ale noastre si un guvern de pampalai ca al nostru... :hi:
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: elvis din Februarie 14, 2013, 06:39:20 AM
pe mine ma deranjeaza functionarii publici din mai multe motive:
1 se poarta in general arogant cu cel care il plateste cu contribuabilu`
2 imediat cum ii strecori ceva in buzunar(extra de contributia pe care o platesti-ex o punga de cafea sau o bancnota ceva mai colorata)se schimba calimera te ajuta si obtii tot ce voiai sa obtiii care dealfel fara atentia extra sau fara pila era imposibil de obtinut.
nu contesc ca legile is tampite si ca munca unui functionar este grea si ca guvernantii bajbaie prin legi si habar nu au ce tre sa faca(in afara de a se imbogatii ca asta stiu bine sa faca)dar daca noi ai mici nu vrem si nu facem nimic sa schimbam birocratia nu o sa o schimbe nimeni...nu o sa vina basescu sau ponta sa faca curatenie in ograda nimanui.parerea mea de nepriceput!
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: dan sebastian din Februarie 14, 2013, 03:01:10 PM
    Administrator
    Great Veteran
    ********
    Mesaje postate: 4 604
    Rm. Sărat - BZ, 56 ani
     
Re: Sprijin european pentru fermele familiale
« Răspuns #28 : Ieri la 22:26:56 »

    Citat

Citat din: cipriene din Ieri la 22:20:17

    exact ce spuneam!
    iar fazele cu "saracii functionari cat au de lucru"  :finger: :finger: :finger:


Exact de la asemenea idei ni se trage!  :zzz:

Iti doresc din inima sa ajungi functionar si sa ai o familie de intretinut, legi tampite ca ale noastre si un guvern de pampalai ca al nostru... :hi:

dan:
Eu mi-as dori sa ajung functionar la stat, dar nu am pile sau cum se zice (PCR - pile, cunostinte, relatii). As prefera sa am si eu ca altii o luna libera pe an, si platita pe deasupra. Salariul meu la privat e tot de minim pe economie, pt ca oras mic bani putini, etc. In plus de preme nu am auzit. Nu mai mentionez al 13 lea salariu sau securitatea locului de munca.
Titlu: Re: Sprijin european pentru fermele familiale
Scris de: cristipep din Februarie 15, 2013, 09:29:25 AM
As vrea din tot sufletu ca acesti functionari ...sa ajunga sa munceasca la privat ....sa vezi ce o sa munceasca si nu o sa comenteze absolut nimic ca altfel zboara dracului afara....................