Daca cineva din domeniul apiculturii colecteaza pastura.As dorii sa stiu modul de colectare
Pai cel mai usor si facut de mine este taiatul fagurelui in fasi si bagat in blender de bucatarie cu ceva apa si miere.
Apoi ceara se ridica la suprafata si ai un lichid cu pastura bun la gust.
Alta metoda, neincercata, este sa ti ramele cu pastura in apa cateva ore si apoi sa le pui in congelator dupa care sa le extragi in centrifuga. Problema ar fi ca prin inghetare mai distrugi din bacterii si enzimele valoroase din pastura.
Eu am bagat rama la congelator pt a intari pastura , apoi am taiat fagurele si am scos bucata cu bucata pastura , a iesit calitate 100% . daca adaugi apa obtii un borhot , este ca si cum ai vinde miere indoita cu apa :nono:
Nu as vinde-o sub 250 lei/kg.
Inainte de a ma gandi la comercializare m-am gandit de folosinta proprie si a familiei si beneficiile medicale aduse.
Eu am scos bucatelele de pastura intregi si le-am pus cu putina miere de salcam.
Ce fel de polen e ala asa de verde? Cumva de conifere?
Polenul este de la pomii fructiferi si rapitza. Cand voi mai scoate voi face o poza pe fond alb pt. a se vedea si mai bine culoarea.