retete naturiste

Creat de linde, Ianuarie 24, 2010, 08:05:14 PM

« precedentul - următorul »

tassevasi

Ce este apiterapia
Apiterapia este terapia traditionala care foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul, veninul albinelor si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului, in vederea mentinerii sanatatii corpului omenesc. Astfel, mierea de salcam obisnuita este calmanta; cea de castan decongestioneaza ficatul siApiterapia prostata, favorizand circulatia sanguina; mierea de mar este tonica si antidiareica; cea de tei este calmanta si sedativa; cea de papadie este depurativa si usor laxativa; mierea de rapita este indicata in tratamentul local al ulcerelor varicoase; mierea de mure este tonica si antidiareica; cea de salcam galben japonez este antihemoragica, micsorand timpul de coagulare si regleaza menstruatia, influenteaza de asemenea functiile digestive; mierea de cimbrisor este antiseptica, pectorala si afrodisiaca.

Un kilogram de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vacă, cu 50 de oua, cu 5,675 l lapte si cu aproximativ 40 de portocale. Mierea este un aliment delicios si foarte util sanatatii. Ea se poate consuma ca atare, sau ca adaos la ceai, lapte, alte bauturi, sub forma de tartine.

Cu ajutorul mierii se pot prepara prajituri perfect tolerabile, care, dupa opinia nutritionistilor, pot inlocui prajiturile obisnuite, care sunt in general stimulatoare ale aciditatii. Apiterapia utilizeaza mierea si produsele stupului, in cazul persoanelor care nu sunt alergice la urmatoarele categorii de produse naturale: mierea, propolis, laptisor de matca, venin de albine, ceara de albine, polen si pastura.

Romaniei ii revine meritul de a fi facut pionieratul in acest domeniu, de a fi pus bazele apiterapiei stiintifice si de a fi creat primul centru medical din lume. Tot la noi au foat avizate ca medicamente produsele stupului. Proprietatile mierii, atat de binecunoscute, o fac atat de necesara in alimentatia adultilor si copiilor. Exista variate sortimente de miere, tipuri caracteristice pentru o anumita regiune sau continent. In prezent, exista miere preparata in amestec cu propolis, cu catina, cu polen, cu plante medicinale, cu nuci, cu alune etc, produse de tipul APIVITAS, APIVITAS FORTE, HERCULES, fiind deja binecunoscute.

Mierea are in general efecte ca:
actiune antiacneica
actiune antibacteriana
actiune digestiva
actiune laxativa
actiune cardioprotectoare
actiune sedativa
actiune hepatoprotectoare
actiune de stimulare a cresterii staturo-ponderale a copilului (actiune de facilitare a fixarii calciului si magneziului).
Polenul este un excelent supliment nutritiv iar utilizarea sa da rezultate foarte bune in: oboseala cronica, fragilitate vasculara, acnee, scaderea imunitatii, tulburari renale, boli de prostata, ulcere, menopauza. El poate fi utilizat si in desensibilizarea persoanelor alergice.

Propolisul, cunoscut din antichitate, are o lunga istorie ca agent curativ in: raceli, dureri de gat, boli de piele, arsuri, ulcere, hemoroizi, afectiuni ale gingiilor. El a demonstrat o puternica actiune antibacteriana si antifungica, cicatrizanta, antioxidanta. Forma de prezentare este diferita, de la tinctura, tablete, capsule pana la amestec cu alte plante sau siropuri sau spray.

Laptisorul de matca este o sursa naturala de substante nutritive esentiale, de care organismul are nevoie pentru a-si mentine starea de sanatate. El este si unica sursa naturala de acetilcolina pura necesara
transmiterii influxului nervos. Introdus in formule de suplimente nutritive, laptisorul de matca contribuie la intarirea sistemului imunitar, a rezistentei organismului la efectele secundare nocive ale chimioterapiei. Este util in: oboseala, afectiuni ale parului si pielii, ale sistemului osteo-articular, tulburari hormonale, astm bronsic, impotenta, colesterol crescut, tulburari de memorie, depresii, boli hepatice, diabet, convalescenta.

Veninul de albine are actiune antiinflamatoare, imunoastimulatoare, activatoare a circulatiei sangvine. Este recunoscut pentru efectele sale benefice in bolile somatice. Principalul mecanism de actiune este de stimulare a secretiei endogene de cortizon. Cea mai cunoscuta forma de prezentare este sub forma de unguent.

Ceara de albine este un ingredient folosit in produsele farmaceutice si in cosmetice. Proprietatile emoliente si regenerative sunt cunoscute din Antichitate. Un compus important este vitamina A.

În România se fabrică si un larg sortiment de produse cosmetice si de îngrijire igienică cum ar fi: cremele de fată cu lăptisor de matcă, cu propolis, cu miere, lotiuni nutritive, demachiante, apă de gură si altele. În medicină se foloseste un spray cu propolis pentru tratarea afectiunilor dermatologice, a escarelor, rănilor care nu se mai închid si care apar pe părtile dorsale ale bolnavilor care stau mult timp în pat.



Buna ziua,
virtutile produselor stupului sunt cunoscute atat in stimularea imunitatii cat si in ameliorarea sau chiar vindecarea multor afectiuni, un loc aparte avandu-l in afectiunile respiratorii.Pentu imunitate, siropul Imunitate cu miere si propolis, imbina virtutile celor doua produse ale stupului cu eficienta unor plante cum este ginsengul, echinaceea, catina, astragalus membraneceus si a uleiurilor esentiale de eucalipt, scortisoara, lamaie si portocal.La copii intre 1 si 5 ani se administreaza 1-3 lingurite pe zi cu 30 de minute inainte de masa, la copii intre 6 si 12 ani se administreaza 4-6 lingurite pe zi, la copii peste 12 ani si adulti se administreaza, 2-3 linguri pe zi.
Pentru tuse, raceli, viroze cu dureri de gat si tuse, atat la adulti cat si la copii o forma placuta de administrare sunt comprimatele Plantusin, care pe langa propolis mai contine uleiuri volatile si lemn dulce, din care se administreaza1-2 comprimate de supt de 3 ori pe zi dupa masa.Pe langa comprimate, sunt si siropurile Plantusin simplu si Plantusin forte, cu miere si propolis, cu o compozitie complexa de plante medicinale, cu efect emolient, expectorant, calmant, antitusiv, antiseptic.Pentru efect antibiotic siropul Biosept cu miere si proplis, combinate cu plante medicinale si uleiuri esentiale, poate fi administrat de la varsta de 1 an, cu 30 minute inainte de masa.

stefan1


 Un articol care ma pune pe ganduri:

...
"Proporţia produselor adulterate a variat semnificativ de la un continent la altul, cea mai mare rată fiind înregistrată în Australia (79%), urmată de America de Sud (67%) şi apoi Europa (47%), America de Nord (33%), Africa (27%) şi Asia (23%). În nouă ţări au fost analizate mai mult de 100 de produse pe bază de plante, iar rata cea mai mare de suplimente alimentare neconforme din aceste state a fost înregistrată de către Brazilia (68%), urmată la distanţă de Taiwan (32%), India (31%), SUA (29%), Malaezia (24%), Japonia (23%), Coreea de Sud (23%), Thailanda (20%) şi China (19%).
  Din cele 70 de suplimente alimentare vândute în România şi testate la Piatra Neamţ, numai patru au fost conforme cu ceea ce scria pe etichetă, ceea ce a făcut ca 94% dintre ele să fie considerate adulterate."
...

  https://www.descopera.ro/stiinta/18518731-pericolul-suplimentelor-alimentare-94-dintre-produsele-analizate-in-romania-sunt-falsuri
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

sorin tm

Interesanta informația  cu berea, trebuie sa ma apuc de băut bere  :thanks: