Cine falsifica mierea ?????

Creat de dragos2006, Ianuarie 03, 2011, 06:12:26 PM

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Citat din: viorel55 din Februarie 29, 2016, 11:50:26 AM



                      http://agrointel.ro/50370/ce-contine-de-fapt-borcanul-de-miere-vandut-la-promotie-cu-999-lei-vezi-rezultatul-analizelor-de-laborator/
Din analiza pare oK! Zaharul reducator este suma zaharurilor (fructoza, glucoza, s.a.) din miere.
76% diverse zaharuri invertite + 3% zaharoza= 79%.
Daca mai adugam 21% apa, conform standardului romanesc si al codex alimentarius ajungem la 100%.
Din analiza se vede limpede ca nu are adosuri de falsificare.
Ce este in neregula?
Nu sunt chimst. Daca stie cineva mai mult sa ne spuna la obiect!!

D006

  Totul este o magarie tipic romaneasca . Dupa ce Marius Cazacu a construit practic o piata enorma de miere in Romania prin intermediul brandului "Mos Costache" acum doi mari procesatori vor si ei o bucata din aceasta piata de retail. Si cum este obiceiul romanesc intai ii da in cap celui care a venit cu ideia si a construit un lucru important apoi vin cu borcanele lor intr-o piata deja consolidata.
   Pentru ca romanul este un nemernic prin nastere , cei doi procesatori au pornit o campania murdara la adresa lui Mos Costache , pinguinii pun botul la vrajeala pt. ca mai tarziu sa cumpere miere chinezeasca sub alt brend.

  Imi este scarba ca m-am nascut intr-un popor populat in marea lui majoritate cu hoti , escroci si retardati mintal.

Aurel

Citat din: Eugen B din Februarie 29, 2016, 06:15:34 PM
Mierea cristalizeaza uniform, nu de jos in sus, concluziile le trage fiecare
De cand am eu de- a face cu miere care mi-a cristalizat, intodeuna a inceput de jos. Unele borcane si peturi au cristalizat omogen si complet , altele partial ca cele din poze.

Aurel

Citat din: oroles din Februarie 29, 2016, 05:49:28 PM
Citat din: Aurel din Februarie 29, 2016, 05:31:02 PM
    Nu sant de aceeasi parere cu Oroles pentru ca si mie mi s-a intamplat ca mierea sa arate ca in pozele postate . Explicatia mea este ca mierea se omogenizeaza foarte greu. Daca nu o malaxezi bine, ve-i avea straturi de sortimente diferite, cu grad de cristalizare diferit si rezultatul este asta care se vede. In trei ani la rand mi s-a intamplat asta, fara sa extrag  ramele de cuib in care sa pot crede ca este rezultatul stinularii.La stimularile care le fac eu nu acopar necesarul lor.
Cam multa stimulare intr-un borcan, nu? Aurel, tu stii care e diferenta intre flocoane si cristale?
Eu spun ca stiu.Daca e nevoie ma pot uita in dex.Explica-mi te rog ce vrei sa spui.

tinumaftei


Trebuie sa fim cinstiti si sa spunem adevarul. Mierea oricui daca este din doua sortimente se poate segrega ca in borcanul din foto. Evident ca un procesator are miere de la "n" producatori, miere care are caracteristici diferite si uneori la o omologare insuficienta poate segrega dupa un timp.
In ce priveste firma ...Mos Costache eu personal consider patronul acesteia un model in relatia cu apicultorii. In ce ma priveste in ultimii trei ani am vandut miere la ei, plata mi-a fost facuta in max. 30 de zile, dar mare parte pe loc. Cu exceptia d.lui Mates (pentru care am livrat o singura data) nici un alt achizitor nu a platit atat de repede.
Pe mine nu ma intereseaza ce vinde in magazin si nici pretul cu care vinde atata timp cat mie imi da un pret bun. Pe poliflora anul trecut a platit 2,70. Eu ii doresc succes!!
In ce priveste articolele penibil de inepte ce apar in presa, revin si afirm ca acestea fac cu adevart rau apicultorului din Romania. Daca are cineva o banuiala asupra unui produs din magazin, calea este alta: Protectia Consumatorului>>Parchet. In momentul in care un apicultor  merge catre presa mie imi arata ca nu slujeste interesul apiculturii in general ci un interes particular, eventual a unei firme concurente.

oroles

Am vazut si la miere naturala jumatate din continut cristalizat intr-un borcan si jumatate de miere cu aspect tulbure (nu limpede ca aici). La mine mierea cristalizeaza fin (cristale mici) si uniform. Flocoanele sunt particule mai mari decat cristalele si care nu sunt unite intre ele. E posibil ca in acel borcan sa fie miere poliflora combinata cu miere de mana.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

D006

  Daca urmarea unele clipuri publicate de romikele pe aici ai fi aflat ca in toata Europa apare aceasta problema la cupajarea mierii din China cu cea din Europa.

ionel07196555

Citat din: D006 din Februarie 29, 2016, 09:30:30 PM
  Daca urmarea unele clipuri publicate de romikele pe aici ai fi aflat ca in toata Europa apare aceasta problema la cupajarea mierii din China cu cea din Europa.
Aveti dreptate cu cupajarea la miere in afara dar aceasta e facuta cu cap .
Particularu din germania cu taraba in parcarea unui super market vinde enorm fata de ce trece pe la cassa in S. M.si preturile ca si la noi sint duble triple fata de supermarket.

bucovineanu

Cu acel buletin de analiza au reusit sa-i faca cea mai buna reclama pozitiva firmei respective.  :smile: Au obtinut contrariul la ceea ce si-au dorit.

Jimmy2011

Marketing ? Da. Marketing-ul este o arta ! Nu uitati ca orice tip de marketing , chiar si cel negativ, aduce beneficii unui produs ! Mai ales cel negativ! In primul rand pune pe buzele consumatorilor acel brand propus pentru promovare, foarte multi posibili consumatori sau clienti incep sa pronunte , sa vorbeasca despre acel brand, este adusa in fata consumatorilor si promovata imaginea acelui brand ! Bumerang !
Si apoi vine surpriza, vor iesi in fata reprezentantii acelui brand, in media, presa, conferinte cu presa etc, vor pune la dispozitia presei si organelor de control tot procesul de imbuteliere, in fata camerelor de filmat vor fi prezentate laboratoarele de analize si cat de complex si de strict si atent monitorizat este  traseul produsului respectiv de la producator pana la clientul final. Se vor putea face chiar vizite la instalatia si laboratorul de imbuteliere de catre orice consumator care a cumparat produsul respectiv  :wink:
V-ati prins, nu ?  :wink:

Aduceti-va aminte de colosul Danone acum cativa ani, cu iaurturile ce au fost gasite cu probleme in cateva super marketuri. Au fost retrase, toata lumea a pronuntat 3-4 luni cuvantul magic...DANONE...DANONE

In 9 luni de la scandal cota de piata a crescut si sunt in continuare lideri de piata.....

La fel va fi si cu cazul nostru...va veni si replica producatorului la toata balacareala asta ! :wink:
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

stefan1

Analizele sunt grosiere. Cat priveste continutul de apa, probabil procesatorii au maturatoare si asigura o imiditate corespinzatoare (21% e cam la limita pentru unele sorturi de miere). Cat priveste continutul de zaharuri, eu zic ca chiar e mic continutul de zahar neinvertit si, aproape neverosimil, nu spune nimic de trizaharide, care se gasesc si ele in miere. Si procentele de zaharuri invertite (monozaharide) nu dovedeste ca este o miere veritabila, ca si un adaus de glucoza si fructosa inseamna tot monozaharide. Trebuie neaparat cercetat si spectrul polinic, sa se dea cantitatile si proportiile dintre diferitele polenuri din miere.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

Standardul Codex Alimentarius pentru continutul de apa este 21%. Cel national este 20 sau 21 % in unele documente.
De ce achizitorii cer meirea la 18%??
La urma urmei ar putea cere si 15%!!
Pentru ca diferenta dintre umiditatea mierii livrate (sa zicem 20%) si 18% (standardul lor) o diminueaza din suma pe care o platesc apicultorului!!
Adica bani mai putini pe kg de miere. Pare nesemnificativ dar 2% este totusi ceva.

oroles

Citat din: stefan1 din Martie 01, 2016, 09:29:28 AM
Analizele sunt grosiere. Cat priveste continutul de apa, probabil procesatorii au maturatoare si asigura o imiditate corespinzatoare (21% e cam la limita pentru unele sorturi de miere). Cat priveste continutul de zaharuri, eu zic ca chiar e mic continutul de zahar neinvertit si, aproape neverosimil, nu spune nimic de trizaharide, care se gasesc si ele in miere. Si procentele de zaharuri invertite (monozaharide) nu dovedeste ca este o miere veritabila, ca si un adaus de glucoza si fructosa inseamna tot monozaharide. Trebuie neaparat cercetat si spectrul polinic, sa se dea cantitatile si proportiile dintre diferitele polenuri din miere.
=D> ^:)^
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

nickialomita

Cu cat este mai multa miere falsificata cu atat pretul pe kg de miere va fi mai mic.
Mierea se falsifica sub diverse moduri si sub diverse forme.
Din pacate pt consumator analizele la miere in Romania nu sunt concludente, costa mult si usor de trecut pt falsificatori.

D006

De cand cu aceste scandaluri mie mi-a crescut puternic vanzarea mierii en-detail.