Cine falsifica mierea ?????

Creat de dragos2006, Ianuarie 03, 2011, 06:12:26 PM

« precedentul - următorul »

D006

 Va pierdeti in detalii !  pe noi ne intereseaza mierea chinezeasca si turceasca din rafturi care ne da la temelie din cauza pretului mic .
  In kaufland se vinde poliflora cu 15 lei kg. In acest pret intra TVA , ambalaj , eticheta , transport , taxa de raft , adaos comercial , etc. Cat costa aceasta miere la achizitie ?

pharaonu75

Dar de ce ii spui MIERE? Ca nu este decat glucoza industriala!  :D
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Pana la proba contrarie se numeste miere.

morozan simion

sa sti ca nu este tot una ce scrie pe eticheta si ce se afla in recipient, nu?reclama sufletul comerțului!!!!!!!
daca impachetezi un rahat si ii atasezi o eticheta relevanta cu o prezentare mincinoasa credibila 100% se vinde la un pret de lux
din pacate educatia la o parte a poporului roman lasa de dorit, foarte multi pun botul la orice.

Mihai Sergiu

7 lei/kg poliflora atat oferea un procesator anul trecut in primavara in Salaj, cat apifonda =)))
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

morozan simion

asta este, o pastrez eu si nudau apifonda la albine dau miere si este si mai natural si necostisitor sau
prefer sa o vand la borcan

Kiwi Bee

#186
Am gasit un articol interesant pe "yahoo business " si am facut o tentativa de traducere. Iato:

Magnus von Buddenbrock si Stefanie Giesselbach au sosit in Chicago in 2006 plini de sperantze. El avea 30 iar ea 28 de ani si pt amindoi acesta era primul servici de peste ocean la firma "ALW Food Group". Aceasta firma este o firma familiara bazata in Hamburg, Germania iar numele de ALW provine de la fondatorul firmei Alfred L. Wolff.

Von Buddenbrock a inceput sa lucreze la ALW cu 4 ani mai devreme dupa ce sia luat diploma de universitate in Marketing si Afaceri Internationale. Specialitatea lui era vinzarea/cumpararea de "gum arabic" un ingredient principal al bomboanelor si bauturilor racoritoare carbogazoase.

Giesselbach a inceput la ALW la virsta de 19 ani ca si o ucenica. A lucrat din greu, a invatzat rapid si vorbea 5 limbi. Dupa 3 ani a ajuns sa fie prima directoare de productie a firmei(ALW nu a avut inainte pe post de director de productie o femeie). Specialitatea ei era mierea.
Cind cei doi colegi siau inceput noul servici in Chicago, intro cladire mica de birouri pe 4 etaje din centrul orasului, afacerile firmei ALW erau in crestere iar ei vedeau doar opotunitati.

Pe 24 Martie 2008 von Buddenbrock a sosit la lucru pe la 8:30 dimineata ca si de obicei. El se pregatea de o zi usoara si linistita deoarece in Germania era zi libera si toti sefii lui din Germania aveau o zi libera. Giesselbach a fost in vacanta. Ea sa dus in Germania sasi viziteze familia si preitenul.
Pe la 10:00 von Buddenbrock a auzit galagie dinspre receptie si sa dus sa vada ce este. Erau citiva agenti federali cu vesta aniglontz care intrau ca furtuna. "Arata impresionant cum intrau " isi aminteste von Buddenbrock si "A fost destul de inspaimintator".

Agentii au intrebat daca mai este si altcineva in cladire si apoi iau separat pe von Buddenbrock si asistenta acestuia, defapt singurii in cladire. Agentii lau dus pe von Buddenbrock intrun birou de sedintze unde lau intrebat despre afacerile cu miere al ALW. Dupa vreo 2 ore au plecat si au luat cu ei multe documente si copii al hard discurilor din computere precum si mostre de miere.

Giesselbach a revenit din Germania 3 zile mai tirziu. Avionul ei ateriza la aeroportul O'Hare cind pasagerii au fost rugati sasi prezinte pasapoartele la iesirea din avion. Cind Giesselbach a iesit din avion niste agenti federali au luato deoparte. Si ea a trebuit sa raspunda intrebarilor legate de afacerile cu miere cum a raspuns si von Buddenbrock. Peste o ora a putut sa plece.

Incepind de aici agenti al Departamentului de Comertz al USA si al Departamentului de Securitate Nationala au inceput sa descopere o intriga al lui ALW legat de importul a mii de tone de miere ieftina din China deghizind originea acesteia.

America consuma mai multa miere ca orice alta tara din lume, aproape de 160 de mii de tone in fiecare an. Cca. jumatate este folosit de firmele producatoare de muzli, piine, prajituri. dulciuri si alte produse alimentare. Aproximativ 60% a mierii provine din Argentina, Brazilia, Canada, si alte tari. Aproape  deloc nu vine miere din China.

Dupa ce apicultorii din USA au acuzat firmele chinezesti vinzind miere la un pret artificial de mic guvernul american a impus o taxa vamala care a triplat pretul mierii Chinezesti. De atunci deabia intra miere in USA din China, in mod legal.

Von Buddenbrock si Giesselbach au continuat sa colaboreze cu detectivii- asta rezulta din documentele tribunale.


In Septembrie 2010, cei doi directori au fost acuzati ca au ajutat ALW la o frauda(cu alimente) de US$80 de milioane, cea mai mare din istoria USA.

Andrew Boutros, un asistent al procuraturii din Chicago a rezolvat cazul. Alti 8 directori al ALW printre care si A. Wolff(cel mai mare director al companiei) si un broker de miere chinez au fost inculpati intro inselacuine globala importind miere chinezeasca in USA in mod ilegal inca din 2002. Majoritatea acuzatilor traiesc in Germania unde sistemul juridic american nui poate lua la raspundere. Ei sint pe lista Interpolului iar avocatii lui ALW nu au dorit ca comenteze cazul.

In primavara anului 2006, Giesselbach respingea cereri de interviu(pt alte locuri de munca) si se pregatea pt postul din Chicago. Pe atunci a inceput sa primeasca e-mailuri despre multe transporturi de miere care se miscau prin diferite porturi din lume. Unul dintre aceste emailuri, din 3 Mai 2006, a avut ca si subiect/titlu "Posibile solutii".
Agentii vamali al USA faceau o inspectie mai rara cind 6 containere de transport au devenit suspecte si aveau miere pt clientii lui ALW. Mierea venea din China  dar era etichetata ca si meire alba din Coreea.

Un boeker, un mic afacerist din Taiwan pe nume Michael Fan, deja era sfatuit de catre ALW despre cum sa exporte mierea Chinezeasca pt USA. Directori al ALW iau spus sa trimita mierea in butoaie negre deoarece de obicei mierea chinezesaca este in butoaie verzi. Tot asa iau amintit ca "gustul trebuie sa fie mai bun decit cel de pe continent".
Deseori mierea chinezeasca era recoltata timpuriu si uscata cu utilaje astfel albinele produceau mai multa miere dar deseori mierea mirosa ca si varza murata. I sa spus lui Fan  sa amestece zahar si sirop in miere in Taiwan ca sa schimbe aroma intzepatoare a mierii.

Dupa ce transportul de miere al lui Fan a fost confiscat, un director al ALW ia scris lui Giesselbach si colegiilor ei: "vreau ca toti cei care primesc acest email sa nu scrie despre acest subiect. Rog NUMAI LA TELEFON si in germana! Multumesc"

Cu toate acestea, Giesselbach si directori din Hamburg, Hong Kong si Beijing au continuat sa scrie e-mailuri cu subiecte delicate despre mieri fals etichetate.

Cind Yan Yong Xiang, un un broker de miere din China pe care il numeau "renumitul Domn Non Stop Fumator"  a urmat sa clatoreasca la Chicago, Giesselbach a primit un e-mail  "Topic: noi nu zicem ca el transporta treaba falsificata dar noi ai putem spune sa aiba grija cu acest subiect + antibioticele".
E-mailurile mentioneaza despre certificate falsificate dintrun laborator German, eliberind documente false pt agentii vamali din USA si gasind noi cai pt a duce mierea chinezeasca prin alte tari astfel firmele chinezesti putind aplica pt taxe vamale mai mici. Giesselbach apare ca principalul adept al afacerii.

ALW se baza pe o retzea de brokeri din China si Taiwan, care transportau miere din China in India, Malaysia, Indonesia, Russia, Coreea de Sud, Mongolia, Thailand, Taiwan si Philippine. Butoaiele erau reetichetate in aceste tari si trimise in USA. Deseori mierea era filtrata pt a indeparta polenul care putea ajuta la identificarea originii acesteia. O pare din miere era alterata cu zahar de orez, melasa sau sirop de fruntoza.

In unele cazuri mierea era contaminata cu reziduri de antibiotice ilegale in USA.
Pe la sfirsitul lui 2006 un client al lui ALW a respins o parte din comanda nr.995, trei containere de miere in valoare de US$85000. Testul arata ca unul din containere avea miere contaminata cu chloramphenicol, un antibiotic ilegal in USA in alimente. Apicultorii chinezi folosesc chloramphenicol pt a preveni loca americana care este raspindita.

Sa facut o intzelegere ca cele 3 containere sa fie vindute cu o reducere mare unui client din Texas, un procesator care vinde miere pt firme producatoare de alimente. Conform documentelor tribunale, directorii al ALW numeau Honey Holding ca si "cosul de gunoi"  pt bunavointa acestei firme de a cumpara ceea ce altii nu.
Giesselbach era in legatura cu Honey Holding, "nici o calitate cum neam intzeles". Marfa a fost livrata pe data de 14 Dec. 2006.

Introducerea lui Von Buddenbrock cu schema de spalare a mierii a fost cu luni de zile dupa ce sa stabilit in Chicago. In primavara anului 2007 el era gata sa preia conducerea in USA de la un prieten universitar , Thomas Marten. Ei discutau despre afaceri la cina la fiecare 2 saptamini pt citeva ore. Intro seara la un restaurant italian din apropierea biroului Marten ia spus lui von Buddenbrock  despre mierea chinezeasca fals etichetata ca sa scape de taxele mari.

       "Conversatia a inceput normal", zice von Buddenbrock.  "Apoi el a inceput sa vorbeasca despre
        miere. In totdeauna imi faceam notitze dea lungul sedintzelor noastre si am incercat si atunci     
       dar el mia spus ca nu ar trebui sa fac. Am fost surprins si putin socat despre ce auzeam. Noi     
       vorbeam despre ceva ilegal, lucruri ce se discuta in ascuns intrun garaj."

Defapt ei erau pe o terasa mincind paste. Marten nu a putut fi contactat pt a comenta cazul.

Von Buddenbrock a preluat locul lui Marten in August 2007. Razia in biroul lui ALW in "North Wabash Avenue" a avut loc sapte luni mai tirziu cind producatori de miere din USA au anuntzat Departamentul de Comertz al USA si Departamentul de Securitate Nationala precum pot fi firme care fac contrabanda cu miere ieftina din china. Pretzurile mici iau facut sa fie suspiciosi, precum cantitatzile mari de miere care soseau brusc din Indonezia, Malaezia si India – mai mult in total decit acele tzari au produs vreodata.

Desi mierea aceasta interzisa nu a prezentat niciodata risc pt sanatatea publica, usurintza cu care firma germana manevra , sugereaza cit de vulnerabil este lantzul de alimente pt un pericol.

         "Oamenii nu stiu ce maninca", spune Karen Everstine, o asociata de cercetare de la Centrul     
          National de Protectie si Aparare al Alimentelor USA. Afacerea cu miere este doar un exemplu
          al pietzei necontrolate.  "Noi nu stim cum lucreaza/decurge si noi trebuie sa stim acest lucru
         daca noi dorim sa fim capabili de a identifica pericolele".

Dupa ce von Buddenbrock si Giesselbach au fost interogati in Martie 2008, au continuat sa lucreze pt ALW.
          "Noi nu am stiut in ce directie se duce treaba" spune von Buddenbrock. "Am luat in
           considerare sa plec, dar ma gindeam ca defapt asta ar putea fi o oportunitate buna pt mine"

Daca ALW se lasa de afacerile cu miere el se putea focusa sa vinda produse despre care stia mai mult. Directorii ALW din Hamburg, isi noteaza el, tineau legatura cu el prin email dar pt un motiv evident nu au mai calatorit in USA.

Giesselbach, intre timp, a aranjat sa se intoarca la biroul lui ALW din Hamburg. Nu este clar daca ea a fost trimisa acasa de catre firma. Avionul ei pt Germania a fost pe vineri 23 Mai 2008.

Von Buddenbrock a conduso la aeroportul O'Hare, a imbratzisato de la revedere pe trotuar si a plecat cu masina. Era dupa-amiaza tirzie si incepea sfrisitul de saptamina pt ziau reamintirilor(Memorial Day weekend) iar el sia sunat asistenta sa vada daca mai trebuie sa se reintoarca la birou. In timp ce el era la telefon un Chevy Impala a aparut in spatele lui.
Oficiali strigau la el sa traga pe dreapta, lau arestat si lau dus la procuratura din centrul lui Chicago unde ofitzeri de emigrare, procurori federali si avocatul lui il asteptau. Cam 20 de minute mai tirziu a fost adusa si Giesselbach. Ea a fost arestata inainte sa fi intrat pe avion.

          "Noi n-am avut voie sa vorbim dar am putut sa vad pe fatza ei ca era socata" spune von     
            Buddenbrock. "Amindoi eram in neincredere completa".

Von Buddenbrock a avut rezervat un bilet de zbor pt Germania pt saptamina urmatoare, planificind sa mearga la nunta unui prieten si sa se reintoarca la Chicago.

           "Cred ca asta ia facut pe agentzi nervosi" spune el "In momentul acela ei nu stiau
            complexitatea schemei. Probabil se gindeau ca nr.1 si nr. 2 parasesc tzara".


El si Giesselbach au fost acuzatzi pt import de miere din China fals etichetata si alterata. Au fost dusi la Centrul de Corectionare Metropolitan unde siau predat ceau avut la ei si siau pus haine portocalii si au asteptat.

           "Am fost tensionat si nervos" spune von Buddenbrock. "Dar am reusit sa trec prin acel
            moment. Vorbesc spaniola, imi place fotbalul"

El sa jucat Monopoly cu un contrabandist. La cunoscut pe Joey Lombardo, sef de mafie

            "mia recomandat un restaurant italian"

In Hamburg, Wolff a spus ziarului local Abendblatt: "Acuzatiile impotriva noastra nusi au baza si noi vom lupta impotriva acestora cu toate mijloacele legale".

Pe ziua de  luni 2 Iunie 2008, agentii au adunat mii de documente din biroul lui ALW. Mai tirziu in acea luna Giesselbach si von Buddenbrock au fost lasati sa plece si continuau sa colaboreze.

            "De inceput noi nam avut nici o idee cit de mare era treaba" spune Gary Hartwig, un agent special din Chicago, sef al investigarii.

           "Ei erau extrem de sofisticati si inteligenti in unele privintze dar in alte privintze erau blegi.
             Ce cred ei - nimeni nu stie sa traduca germana?"

De curind ALW sia inchis filiala din USA si a taiat contactul cu Giesselbach si von Buddenbrock.

           "ALW a avut o schema asa de frumoasa de a functionat asa de bine pt o perioada"
spune T. Markus Funk, un detectiv intern la Perkins COIE, care a fost procuror federal in Chicago cind a inceput investigatia ALW.

In Germania, parintii lui Giesselbach au fost de partea lui ALW pt a ajuta fiica lor, dar 

           "compania, intrun mod lash, a abandonat tinara angajata fara nici un ajutor cind ea era foarte
            disperata"

spune tatal ei Frank intrun email.
Un agent ICE a numit Giselbach drept o marioneta si papusharul a fost Wolff .

           "Am impresia ca Stefanie si Magnus au luat plasa" spune Funk.

Giesselbach si von Buddenbrock au fost gasit vinovati pt frauda in primavara lui 2012. Conform intzelegerii din proces al lui Giesselbach, intre Noiembrie 2006, cind ea a sosit in Chicago, si Mai 2008, cind ea a fost arestata, 90% din totalul mierii importate in USA de catre ALW a fost "fals  declarata ca si tzara de origine."

In Februarie 2010, Wolff & Olsen, o corporatie centenara care detzinea ALW, a vinduto(ALW) unei companii din Hamburb numita Norevo.
Conform unui document oficial eliberat de un agent ICE, vinzarea a fost o inshelaciune mascata. Un fost director al ALW a asigurat clientzii din USA prin email ca dupa ce vinzarea sa incheiat totul va fi "afacere ca de obicei".
Pretzul de vinzare nu a fost facut public. Norevo a raspuns cererii de a comenta cazul printro declaratie postata pe siteul lor in Martie 2010. Ea contzine:

            "In cadrul contractului de preluare, precum legal este necesar, intregul personal[al lui ALW]
              a fost preluat de Norevo, oferind afacerilor continuitate in companie".

Giesselbach sa dus la inchisoare. Pt un an si o zi ea a fost la Hazelton cu numarul 22604-424, un penitenciar federal din Bruceton Mills, W. Va. In memoarul inchisorii avocatul lui Giesselbach a scris despre ea:

             "Ea sia trait visul de tineretze in calatorii si afaceri internatzionale; intre circumstantzele de
               cauza ea a ignorat buna judecata mergind pe calea celor dinaintea ei cu toate ca stia ca este
               rau".

Giesselbach a fost liberata pe Sept. 8(2013) si este deportata.

Von Buddenbrock a fost pus in arest la domiciliu in Chicago pt 6 luni. Ultima zi cu bratzara la calcai a avuto Vineri, Martie 8(2013). Lunea urmatoare sa autodeportat.

              "Am fost ushurat si fericit, dar nu am fost sigur ce va urma" spune el.

El se restabileste in viatza din Germania.

              "La inceput am fost un lup rau si singuratic sa spun asa" spune el.
              "Mai tirziu, sapind mai adinc guvernul a gasit ca defapt a fost mai mult decit ALW.
                O multzime de oameni faceau la fel. A fost un secret dechis".

A doua parte a investigatiei a inceput in 2011, cind agenti al Securitatii Nationale au ajuns la Honey Holding, care era "coshul de gunoi" al ALW si unul din cele mai mari furnizoare de miere pt companiile de alimente din USA.
In "Proiectul Honeygate – poarta mierii" precum agentzii il numeau, Securitatea Nationala a avut un agent sub acoperire pt un an intreg ca si director de achizitzionare la Honey Holding.

In Februarie 2013, Departmentul de Justitzie a acuzat Honey Holding, precum si o companie numita  Groeb Farms si inca citziva brokeri de miere pt a se sustrage de plata a US$180 milioane in taxe.

Cinci persoane au fost gasitzi vinovatzi pt frauda printre care si un director de la Honey Holding, care a primit 6 luni de inchisoare.
Honey Holding si Groeb Farms au semnat acorduri amânate de urmărire penală care ai obliga sa urmeze o regula stricta si sa continue sa coopereze cu investigarile.

Cind a fost anuntzat acordul amânat de urmărire penală, Groeb Farms, care este bazat in Onsted, Mich., a anuntzat concedierea a doi directori executivi care faceau documente false si au mintzit
în consiliul de administrație chiar cind auditoriul propriu al companiei sia exprimat îngrijorarea că mierea a fost importat ilegal.

                "Tot ceea ce facem la Groeb Farms anul acesta este sa asiguram o integritate in lantzul
                  nostru de aprovizionaret"

spune Rolf Richter, noul director CEO, in e-mail.

Groeb Farms a platit o amenda de US$2 millioane.

Intro declaratzie pe siteul sau, Honey Holding spune ca a acceptat totala responsabilitate si "aici nu va fi nici recunoaștere a vinovăției, nici constatare a vinovăției".
Compania, acum numita Honey Solutions, isi plateste amenda de US$1 milio in rate.

PS-cine doreste sa citeasca articolul in engleza dati click aici :

http://finance.yahoo.com/news/the-honey-launderers--uncovering-the-largest-food-fraud-in-u-s--history-171454285.html

PS2-scuze pt greseli

stefan1

  Interesant articolul! Ce se vede din el: Americanii stiu sa se protejeze cat de cat de produsele de doi lei aduse de aiurea (spuneau ca au triplat pretul mierii chinezesti prin taxe vamale). Am inteles ca nici nemtii nu se dau la o parte de a face jmecherii, mai cu seama daca nu le afecteaza propriul popor. Si pentru UE am inteles ca se foloseste urmatoarea metoda de a evita taxele mari extracomunitare: Cetateni europeni isi inregistreaza firme de productie in tari asiatice si prin ele pot aduce legal ce, chipurile, produc acolo, fara a plati acele taxe de protectie. La noi nu e nevoie de asemenea manevre, produsele ilegale intra in tara si in comunitate cu complicitatea vamesilor si a superiorilor lor care se aleg cu comisioane incredibile.
  Americanii au urmarit temeinic, au ajuns chiar sa infiltreze un agent federal care a functionat un an ca director de achizitii la Honey Holding. Adica probe temeinice, astfel incat hotii sa nu poata scapa cum se intampla la noi.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kiwi Bee

Asa cum spui Stefan, asa vad si eu situatia la americani cu toate ca nu am fost niciodata la ei. Cit despre RO eu nu stau demult acolo si ceea ce stiu este din auzite.

Din cazul acesta din articolul de mai sus am ajuns la concluzia ca firma ALW avea deja o retzea buna de achizitie inainte de asi deschide firma/filiala la Chicago. Si de ce la Chicago? Probabil ca legile din statul Illinois au fost/sint mai prielnice pt astfel de afaceri(adica ce pedeapsa au primit cei inculpati? 6-12 lini de pirnaie? floare la ureche Posibil cas in alt stat primeau mai mult, deci sa meritat sa fie firma la Chicago).

Daca ALW avea deja o retzea de achizitize si inainte atunci posibil ca faceau sau chiar fac si acum lucruri asemanatoare in Europa. Si cine stie pe unde mai au firme.

Referitor la cei doi directori tineri, ei au fist fraieritzi. De ce nu sa dus unul cu virsta de peste 40-50 de ani cu familie cu tot pt minim 5 ani in Chicago? La asa salarii de care se da in astfel de cazuri "oricine" merge. Numai ca unul cu familie si mai in virsta nu va risca atunci cind afla de excrocherii pe cind unul tinar si fara familie care totodata doreste sa dovedeasca ca merita un salar mare accepta mai orice fara sa se gindeasca. Conducerea ALW nu ia ales pe cei doi pt ca nu erau altzii mai buni pt acele posturi ci pt ca erau usor de fraieritzi.

Autoritatzile americane se pare ca nu pot fi mituitzi usor deci si aceasta firma nemtzeasca a ales alta metoda si anume au adus/pus la dispozitie toate documentele necesare eliberate in alte tzari.

Oare cite alte alimente ajung pe mesele noastre de zi cu zi care nu au dea face nimic cu ce scrie pe ambalaj?

stefan1

  Astazi am vazut la TV amanunte despre mierea bulgareasca data 'nevoiasilor' alaturi de cateva alimente de baza. Cetateni din Brasov (oare stupari?) au dus mostre din astfel de miere pentru analize, alarmati de faptul ca acea miere are un gust suspect. Rezultatul analizelor este ca mierea este falsificata. Contine glucoza, fructoza, dar si alte componente. De fapt proportia de zaharuri invertite este mai mica de 60% fata de peste 90% la mierea normala. Lipsesc polenurile cat si fermentii si enzimele cum ar fi invertaza, dovada ca respectivul produs nici nu a trecut prin gusa albinei!!! Si continutul de HMF este de 5 ori peste normele legale, dovada ca a fost preparata prin metode termice. Despre pret zice ca ar fi fost oferta cea mai favorabila, de 13 lei/kg. Uimitor, cei care au facut licitatia spun ca ei nu sunt obligati prin proceduri sa puna conditii de calitate!!! Ca masuri zice ca lotul din care au provenit probele analizate va fi returnat furnizorului, dar marea majoritate din el deja a fost distribuit! Celelalte loturi inseamna ca pot fi folosite, desi probabil contin acelasi fel de miere!!!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

«Les miels qui ont subi des adultérations et de qualité douteuse viennent essentiellement d'Asie, de Chine en particulier. Le phénomène concerne aussi les miels d'acacia de Hongrie, Bulgarie, Roumanie ou encore de Pologne», précise le porte-parole de l'Union nationale de l'apiculture française (Unaf), Henri Clément.
  Henri Clement, purtatorul de cuvant al Uniunii Nationale de Apicultura Franceza (UNAF) da cateva date interesante despre piata mierii din Franta. Spune ca mierea care a suferit modificari si e de calitate indoielnica provine in special din Asia, marea majoritate din China. Dar miere falsificata s-a gasit si la mierea de salcam importata din Ungaria, Bulgaria, Romania si chiar Polonia.

   «En 15 ans, la production de miel en France a été divisée par deux, notamment à cause des pesticides, tandis que les importations, elles, ont été multipliées par trois», souligne Henri Clément.
  "En 1995, la France produisait 33.000 tonnes de miel par an contre 16.000 en 2012, et elle importait 7.000 tonnes contre 26.000 tonnes l'année dernière."
  "In 15 ani productia de miere a Frantei s-a injumatatit din cauza pesticidelor, in timp ce importurile au crescut de 3 ori. In 1995 Franta producea 33.000 t de miere, iar in 2012  - 16.000 tone (in conditiile in care numarul de familii de albine a ramas aproximativ egal (informatie gasita in alta sursa). Importurile au crescut de la 7.000 t la 26.000t (deci aproape de 4 ori).

  http://www.wort.lu/fr/lifestyle/meme-le-miel-peut-etre-frelate-51974c59e4b03bdc1cc49614

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

filip

Chiar mierea poate fi alterat
Etichetarea fals, trafic cu privire la originea, completări de sirop de zahăr: aproximativ 10% din miere verificat vândute în Franța este frauduloasă, potrivit Centrului pentru apicultură studii tehnice Moselle (Cetam), singurul independent controlul miere laborator francez .
Publicat Sâmbătă 2013-5-optsprezece la 11:54

Fraudă privind originea, tipul și compoziția mierii.
Fraudă privind originea, tipul și compoziția mierii. Foto: Shutterstock
(AFP) - "Marea majoritate de miere în cauză sunt produse foarte ieftine vândute în supermarket-uri. Până la 10% din probele trimise la noi în fiecare an pentru analiză este discutabil, ", a declarat Paul Schweitzer, director de Cetam specialist și polen.

Originea fraudei, mierea importată din China, dar și în Europa de Est, printre altele relabeled "origine Franta" intrării sale pe teritoriul.

"Mierea care au suferit alterare și de o calitate îndoielnică provin în principal din Asia, în special China. Fenomenul se referă, de asemenea, miere de salcam din Ungaria, Bulgaria, România sau Polonia, "purtătorul de cuvânt al Uniunii Naționale a Franceze Apicultura (UNAF), Henri Clement.

China, cel mai mare producător din lume

Cu 300.000 de tone produse pe an, China este acum cel mai mare producător de miere din lume.

Potrivit UNAF, în creștere a importurilor de miere, încurajat de împins în jos de producție franceză, în mare parte datorită utilizării insecticidelor provoacă moartea a mai mult de 300.000 de familii de albine anual, promovează fraudă .

"In 15 de ani producția de miere în Franța a fost redusă la jumătate, în parte din cauza pesticidelor, în timp ce importurile, acestea au crescut de trei ori", spune Henri Clement.

În 1995, Franța a produs 33.000 de tone de miere pe an față de 16.000 în 2012, a importat 7.000 tone față de 26.000 de tone anul trecut.

Germania, "hub" miere

"Germania este hub + + miere. Unele produse din China ajung prin portul Hamburg, care centralizează miere de tranzacționare, și lăsați etichetate franceză sau spaniolă! "Regretă Henri Clement.

Pentru specialisti, înșelăciune este detectabil prin urme de polen în miere.

"Acest vas este etichetat de exemplu origine UE + +, sau există urme de polen de arbore de ceai: acest lucru a fost cu siguranță produse în Asia", a declarat Paul Schweitzer, după analiza polenului microscopice.

Zahăr în loc de miere

Fraudă nu este doar despre originea mierii, dar, de asemenea, compoziția. Potrivit analiștilor de Cetam, unele produse vândute ca mierea sunt de fapt realizate cu aditivi de sirop de zahăr.

"Legea limitează cantitatea de zahăr din miere, dar se bazează pe cantitatea de zaharoză conținută în produsul în timp ce astăzi cele mai multe zaharuri sunt compuși de maltoză", spune Paul Schweitzer.

Un decret din 2003 prevede că un mierea comercializat nu trebuie să conțină mai mult de 5% zaharoză, glucoză sau fructoză, zahăr natural derivat din trestie de zahăr sau de sfecla. Cu toate acestea, această măsură nu limitează cantitățile de zahăr industrial, fabricate pe bază de amidon de cereale și mai ales porumb (maltoză).

Vândut între 1,50 și 10 de euro, frauda este tentant

"În kilogram, mierea poate fi vândut la 1,50 euro la 10 euro, în funcție de dacă este mierea de flori sau miere, de exemplu Orange. Prin urmare, acest lucru poate fi foarte avantajos pentru a converti originea sa, sau înlocuiți o porțiune dintr-un amestec de apă și zahăr ", conchide Paul Schweitzer.

În conformitate cu UNAF Francezii consuma, in medie, 40.000 de tone de miere pe an, sau 600 de grame pe an pe cap de locuitor, mai mult decât producția anuală de apicultori franceze.

Albine Moselle studii tehnice de Centrul, în conformitate cu un acord de FRANCEAGRIMER (Department of Agriculture), aproximativ 3.000 de diferite tipuri de miere de analiză pe an.

O traducere la postarea lui stefan1
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

stefan1

  Totusi de remarcat ca in franta doar 10% din probele ajunse la labiratorul de analize au fost miere falsificata, pe cand la noi eu cred ca majoritatea mierii din magazine este cu probleme. Ei numeau falsificare si daca mierea era straina si pe eticheta scria ca e miere din Franta.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bio

Citat din: D006 din Ianuarie 20, 2013, 09:52:01 PM
Va pierdeti in detalii !  pe noi ne intereseaza mierea chinezeasca si turceasca din rafturi care ne da la temelie din cauza pretului mic .
  In kaufland se vinde poliflora cu 15 lei kg. In acest pret intra TVA , ambalaj , eticheta , transport , taxa de raft , adaos comercial , etc. Cat costa aceasta miere la achizitie ?


...intimplator am dat de acest mesaj din 2013 a lui Dragosh ...era in susul acestei pagini si am crezut ca este mesaj din 2016 in prima faza apoi am vazut ca este din 2013 mesajul.

Ce vremuri bune ..??.. era poliflora 15 ron/kg in Kaufland .... spun astya ca  am auzit cum  acum in 2016 ar fi o oferta ceva de miere in Kaufland, poliflora la ~ 10 ron/kg...daca o tine asa in 2-3 ani o sa aiba pret de apa plata... :sad:

mape 48-petru manea

In magazin din Timisoara "miere "de la mos costache ,cristalizata cu 10 lei borcanul de 720 ml (1 kg )