Cine falsifica mierea ?????

Creat de dragos2006, Ianuarie 03, 2011, 06:12:26 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: skypi_0040 din Ianuarie 17, 2012, 07:09:54 AM
...In curand o sa ne puna pe raft verde de paris si o sa ne spuna ca este energizant.

Sa vezi ce chef de miscare vei avea dupa un pahar de astfel de energizant!
Si ce DOR DE VIATA!  =)) =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Florin-braileanul (FlorinI)

toti cei care vand in hipermarket-uri sunt la limita fina a legii
daca umiditatea trebuie sa fie max 10%, mierea lor e intre 19 si 19,7, deci CORECTA

atata timp cat NICI un laborator nu face in romania azaliza la polen, zbaterea noastra e egala cu ZERO

nime ni nu poate spune in cat timp cristalizeaza mierea de salcam
si eu am gasit miere de salcam cristalizata, dar...E CONFORMA
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

sorinnel

cum sa fie miere falsificata pe piata? nu exista asa ceva  :rotfl: . In urma cu doua saptamani ,un coleg de birou a adus la servici un borcan de "miere de salcam naturala" cumparat dintr-un supermarket (20ron - 750g). Ce m-a distrat cel mai mult la aceasta miere a fost culoarea: un pic mai deschisa decat mierea de floarea soarelui  =)). dred ca numai apa din consistenta acelei mieri era naturala  :D
Sorin Pop

blalauri


stefan1

  Ce se vede din tabel e ca falsificatorii nostri sunt mai putin hoti decat cei straini, ca la proba de miere din Turcia lipsea complet polenul, probabil nici nu a trecut prin stup!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

mape 48-petru manea

pentru mierea mea naturala 100 % am primit 8,5 lei /kg   :nono: :yahoo_cry: :rusine: :rusine: :rusine:

pharaonu75

Ce nu inteleg eu:
- turcii contrafac haine, aplicandu-le sigla unor marci celebre, cum ar fi Puma, Adidas, Nike, etc. Aceste haine le introduc in romania si le vand prin en-gross-uri de genul Europa, Dragonul Rosu... cand acestea ajung in magazine, autoritatile competente le confisca, le dau spre expertizare, iar dupa constatarea falsului, le distrug.

- acum, facand o paralela, sa analizam situatia "mierii de salcam" din supermarket-uri.
Turcii o contrafac folosind glucoza industriala si polen de rapita, o exporta in Romania sub denumirea de miere de salcam, bineinteles cu buletine de analiza la fel de false. Baietii nostri, la adapostul acestor acte, o vand in supermarket-uri si fac bani frumosi, falimentand apicultorii romani, iar cand se fac analize de genul celor de mai sus, folosesc tertipuri avocatesti pentru a le contesta, pe motiv ca laboratorul respectiv apartine unui procesator si ar fi partinitor, intentionand sa favorizeze acel procesator si sa le distruga lor afacerea.
Dupa parerea mea este un fals la fel de evident ca si cel din cazul hainelor, iar cei care contesta veridicitatea buletinelor de analiza ar trebui sa se supuna unui control in cadrul caruia sa se ia orice borcan de pe raftul magazinului, care ii poarta eticheta, sa se faca analize si apoi sa comenteze.

Dar in Romania imposibilul devine posibil... chiar rutina! :mad: :mad:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marius_vfp

la noi in romanica , nu este o autoritate nationala nonpolitica care sa puna piciorul in prag la astfel de magarii ,gen miere falsificata , iar aceasta autoritate sa fie singura in tara care sa fie acreditata sa faca teste pe sorturile de miere pentru a nu crea indoieli , si daca miere nu corespunde sa fie retrasa de pe raft si amendat la sange procesatorul .
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

stefan1

  Sigur ca cel care inbuteliaza mierea ar treebui sa fie responsabil de ce baga acolo. El ar trebui sa faca analize la fiecare lot si sa respecte in borcan ce scrie pe eticheta. Ce te faci daca chiar el e hotul? Poate m-am pripit si si falsificatorii nostri baga si polen in asazisa miere, ca sa mareasca confuzia. Sunt si analize care detecteaza daca mierea provine din surse naturale sau nu. De ex se stie ca Diastaza sau Amilaza, alaturi de Invertaza transforma zaharoza in glucoza si fructoza. Aceasta enzima se pastreaza in miere si dupa o prelucrare moderat termica. Dar s-a constatat ca procentul de Amilaza este dublu la mierea produsa din inlocuitori, fata de cea obtinuta de albine din surse naturale. Deci se poate detecta si ar si trebui sa se faca. Acolo ar trebui sa activeze Protectia Consumatorului, nu sa vaneze pe cei care vind un borcan de miere la margine de drum, desi nici in aia nu am totdeauna incredere. Cel mai bine e sa-ti cultivi o masa de clienti care sa nu ia decat de la tine miere, multumit permanent de calitate.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marius_vfp

asa este trebuie cautata o clientele proprie asa scapi de multe necazuri , daca au dubii ii chemi la dat la manivela sa vada si ei ca miere vine din faguri ,
problema cu falsificatul mierii consider ca pleaca chiar de la procesator si cel care imbuteliaza mierea ,el e cel care trebuie tras la raspundere ,dar nu prea are cine sa o faca ,la noi toti sunt corupti , miere produsa din diverse trasnai nici nu ar trebui pusa in acelasi raft cu mierea adevarate si ar trebui sa aibe etichete mari clar vizibile  nu cu scrisuri marunte , omul la raft nare timp sa citeasca eticheta  se uita doar la titlu si gata .

spor la treburi .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Kiwi Bee

Anul acesta era o conversatie asemanatoare cu acest topic intre citiva apicultori de aici din NZ. Toti erau pe ideea ca mierea NZ trebuie promovata mai bine ca sa se vinda la un pret mai mare asa sperind ca si producatorul ar primi mai mult. nici unul nu sia pus intrebarea daca consumatorii din acesta tara isi pot permite un pret mai mare. Totusi erau 1-2 care au cazut de acord ca un pret mare ar influenta unii consumatori sasi cumpere "inlocuitori" de miere.
Eu am avut o alta idee la care nimeni nu a reactionat...... de parca ar fi ceva rau.
In loc sa maresc pretul la miere mai bine mass uita la clienti si ce pot ei sa plateasca. Pai nu prea mult. Atunci cum sa cer eu si mai mult de pretul actual daca consumatorii nu pot plati mai mult. Defapt consumatorilor le place mierea dar si ei cauta surse mai ieftine.
Sa vedem reactia voastra.
Sa presupunem ca la nivel national(poate la voi ar trebui la nivel EU) sa fie interzisa vinzarea mierii la magazine. Ideea de fapt ar fi ca consumatorul sa fie intro situatie ca daca vrea miere nu are de ales si trebuie sa mearga la producator.
Evident producatorul va trebui sa respecte regulile/legile referitoare la igiena alimentara. Cine calca pe bec isi ia ramas  bun de la vinzare de produse apicole timp de citiva ani. Binenteles ideea poate fi dezvoltata pina la amnunt.
Dea lungul anilor sa ajuns intro lume unde legatura dintre producator si consumator sa rupt aproape complet...... nu numai in apicultura.

Obombo

Citat din: Kiwi Bee din August 25, 2012, 03:17:00 PMDea lungul anilor sa ajuns intro lume unde legatura dintre producator si consumator sa rupt aproape complet...... nu numai in apicultura.
Sunt foarte de acord cu tine dar, din pacate, cu ritmul vieti di ziua de azi, e mult mai usor pentru consumator sa intre in superamarket si sa cumpere tot ce-i trebuie, decat sa umble dupa fiecare producator in parte. Ar fi necesara o schimbare radicala care e cam greu de imaginat in clipa de fata.

marius_vfp

legatura care era si poate inca mai este ,pentru mine , este balantza dintre calitate si pret , sau cerere si oferta .

poate e corect ce zici , daca vad un sarman ca vine sa-mi ceara miere sai vand ,sai dau mai ieftin , ar fi normal sai dau , dar la noi e plin de sarlatani , dupa ce eu ii vand mierea sarmanului  el se duce cu ea la piata si ii pune pret dublu sau eventual o da la tertza persoana so vinda , si uite asa sa inventat profesia de bisnitzar , si uite asa se duce munca ta de o vara ,ca tu nu ai timp sa stai cu miere in piatza so dai cu borcanul,
pentru mine cel mai corect e  ,asa cum spune si domnul stefan 1 , so vinzi la o masa de clineti direct din poarta stupinei  cu un pret rezonabil , asa se elimina multe verigi din lantul vicios al sistemului iar pretul este pe masura

de ce so dau la , de exemplu la ACA , sau alt procesator ,cu pret mic sa zic 14 lei kg , iar el apoi  sai mai bage 700de miii de kakaturi in ea so umfle la propriu  din 1kg sa faca 4kg si so vanda cu acelasi pret , in cel mai bun caz , sau eventual cu un pret mult mai mare , am vazut in supermarket un recipient din plastic de numai 250gr cu pret de 28 ron , cu eticheta frantuzeasca  :nudie: =)) =)) =))
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

alvo

azi am vizitat piata din Ploiesti la un fel de ziua recoltei???si ce sa vezi pe o platforma unde se vindeau rosii turcesti,coda de oaie pe post de pastrama la 30lei/kg,hop si ai nostrii cu miere de diferite sortodimensiuni,cea mai tare eticheta:MIERE SUPERIOARA DE FANEATA! cum o fi asta,la fel ca vinul superior de masa? dar cum o fi restul mierii,alta decat cea SUPERIOARA DE FANEATA?

marius_vfp

salut, alvo eticheta e pentru ochi , daca am manca cu ochiii.........., unii prefera mierea aia lichida frumos ingrasata de apa si alte prostii care nu zahariseste nici in 5 ani , cei care cunosc ce e aia miere au alte gusturi . consider ca eticheta e mai mult pentru fraieri .
spor al treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva