Fonduri europene şi nu numai...

Creat de romikele, Iulie 02, 2010, 07:54:12 AM

« precedentul - următorul »

D006

am avut 26  familii de albine si am accesat masura 141 in toamna anului 2010 ,in cursul ierni au murit 10 familii. In cazul unui control,cum pot justifica legal si fara probleme faptul ca la data intocmirii dosarului am avut cele 26 fam. si ca in cursul ierni au murit 10 fam?

D006

  Tu te-ai obligat printr-un contract la o dezvoltare , nu respecti contractul dupa 3 ani nu mai primesti bani pt. ultimii doi. Poti cumpara 10 familii si problema este rezolvata !  :nod:

stefan1

  Fara sa fiu rautacios, daca au murit 10 familii pana acum, s-ar mai putea sa ai pierderi pana la jumatatea lui aprilie, cand generatia de iarna s-a inlocuit si vremea devine mai prietenoasa cu albinele.
  Pe de alta parte cred ca nu e normal sa se faca controale in primavara, in al doilea an de cand s-a aceesat masura. Este sau ar trebui sa fie o masura pentru incepatori, astfel incat pierderea unui numar de familii pe timpul iernii nu este un lucru neobisnuit, ba se poate intalni in orice stupina. Totul este ca cel care a accesat sa-si completeze efectivele sau sa intre in iarna cu mai multe familii, incat sa se acopere astfel pierderile de iarna.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

elisabeta

DILEMA    Am si eu o intrebare pentru cei mai informati decat mine  Care sunt avantajele si dezavantajele in autorizarea unei EXPLOATATII APICOLE  sau a unei FERME APICOLE? Ce implica ferma in plus fata de exploatatie?
Nu ma refer la intocmirea documentatiei de autorizare ci la facilitatile care le ai dupa. Stie cineva?

Kov iulian

Deci daca eu am 26 de famili la masura 141 si pierd doamne fereste 3-4 famili otravite cu insecticide datorate stropirilor la diverse culturi si ramin doar cu 22 de famili sa zicem si vin astia in control si gasesc 22 de famili ce pot pati, se amina finantarea pe un an sau se suspenda definitiv? si pierd toti bani :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit:

ilalexandru

SIgur ai acum cele 26 de familii s-au intrebi doar in perspectiva? Ai accesat masura sau acum vrei sa o accesezi? daca ai avut 26 si deja ai accesat-o nu prea intereseaza pe nimeni ce faci tu cu stupii pana in aniul trei. Eu stupii ii declar la primarie la inceputul anului, in ianuarie. Atunci, cei de acolo, au obligatia sa vina acasa si sa verifice numarul de stupi. Cati declar atunci, cu atatia merg tot anul. Asa ca daca ai avut 26 si ai pierdut 4...ii refaci dupa salcam si gata problema.
Insa am alta intrebare pt cei care au accesat una dintre de acum doi ani de zile: in proiect s-a trecut ca in anul trei numarul familiilor o sa creasca, sa zicem, cu 15 familii.
In ianuarie declar la primarie 100, i-au autorizatia sanitar veterinara pe 100 familii, iar in iunie fac 15 roi. In septembrie vin in control...cum le demonstrez eu cresterea de 15 familii care nu e trecuta in autorizatia sanitar veterinara?

Kov iulian

#51
Eu am acesat 141 anul trecut , am in vatra stupinei  26 de famili plus citiva stupi pt orice eventualitate

clau

declari la primarie cresterea numarului de stupi...si ei iti elibereaza o adeverinta cu noul numar de familii, nu mai trebuie sa te inregistrezi la DSVSA ca ai acum 115. Si cu adeverinta de la primarie + vizita din teren ai demonstrat cresterea efectivului de familii! :hi:

araddaniel

scriu proiecte de finantare pentru masura 112 sau 141 sau 121

bogdan moldovean

frati stupari am accesat masura 141 si mi  s a aprobat proiectul.In perioada urmatoare trebuie sa ma autorizez dar nu stiu cum.Cum este mai bine sa fac PFA sau intreprindere individuala (Ii)Rog pe cei care au acecesat masura 141 sa mi spuna care este mai bine si ce avantaje sau dezavantare au fiecare.multumesc

Kov iulian

Eu mi-am facut PFA si la fel si foarte multi stupari pe care ii stiu , din ce am citit am inteles ca  se mai poate face si Asociatie Familiala . In cazul intreprinderi individuale poti avea angajati din cite stiu , dar am mai inteles ca , capitalul intreprinderi e comun  cu capitalul privat al intreprinzatorului si in caz de datori raspunzi cumva cu averea privata . In cazul PFA-ului am inteles din ce am citit ca averea ta e averea ta si firma e cu firma , nu au treaba una cu alta . ( daca gresesc astept sa fiu corectat de cei ce stiu mai mult ) PFA_ul te va costa vreo 250-300 de lei si va merge foarte usor ( eu am fost impresionat de competenta si felul cum am fost servit de cei de la camera de comert Ialomita ), vezi ca va trebuie sa ai si sediu social ( o camera sau casa in proprietate , dar merge sa iei si in comodat o camera de la parinti , nu e nevoie sa mergi la notariat , sunt niste formulare de comodat la Xerox-uri iei mai multe tipuri ,ca unele nu sunt bune .si completezi formularul , apoi semnezi tu si cel ce iti da in comodat camera  fara notariat fara nimic )

Porfy66


bogdan moldovean

inca odata ati punctat foarte bine domnule Porfy66 multumesc inca odata m ai lamurit dar in cazul ca practic apicu,tura se impoziteaza ceva?stiu ca apicultura nu se impoziteaza .Gresesc?deasemeni multumesc si domnului Kov iulian de lamurire si atentie

Kov iulian

#58
Anul asta nu se impoziteaza apicultura direct  , umbla vorba ca de la anu se va impozita ( in schimb cei care facem proiectul 141 si altele pe apicultura ,suntem impozitati indirect , va intrebati cum se poate asta ? ei bine foarte simplu , pt a avea punctaj mai mare trebuie sa fim inscrisi intr-o asociatie apicola  Gen ACA ,iar acolo trebuie sa dam 75 la suta din productie la pretul dinsilor , sa zicem 8-9 lei (pe piata e 15 -20 de lei ) nu vreau sa dezbat aici cit e profitul asociatiei , ci faptul ca profitul acelei asociati e impozitat  de catre stat , deci indirect si noi  prin aceasta manevra inteligenta, sfatul meu e sa va asociati intr-o cooperativa citiva sau sa intrati intr-una gata facuta, chiar daca da-ti niste bani gramada acolo , aveti un cuvint de spus ( nici chiar presedintele asociatieei nu poate face ce vrea el , se voteaza pt a face ceva , la ACA stiti toti cum merge treaba presedintele filialei locale taie si spinzura ) , cind se face aprovizionarea se alege pretul cel mai mic de pe piata se cumpara mult si se obtine un pret mai bun ,in partea cealalta  la ACA , va obliga sa cumparati totul de la ei , la pretul pe care il vor ei , cit mai mare cu putinta  )

Gib Cristian

Buna, sunt Cristi si sunt nou pe acest forum si vreau sa va intreb urmatorul lucru.
   Eu am 6 stupi din primavara acestui an si un prieten vrea sa ne "asociem" adica sa pornim impreuna pe drumul acesta al apiculturii, sa cumere si el cati stupi am eu si sa investim impreuna in mod egal.. Urmam si un curs pentru diploma apicola si as vrea sa stiu ce masura, fond sau eu stiu ce, ni s-ar potrivi acum la inceput de drum pentru a primi un sprijin de dezvoltare exsista asa ceva? Avem amandoi 18 ani.
http://dinstup.ro/miere-de-albine - Site prezentare produse apicole