Dulcofruct Oltenia Valcea

Creat de fitoconsult, Iulie 31, 2013, 10:28:46 AM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Citat din: fitoconsult din August 03, 2013, 11:39:04 AM
Citat din: bucovineanu din August 03, 2013, 11:29:27 AM
Foarte interesant calculul: dintr-un kg de subtanta uscata (zahar) se obtin numai 0,6 kg de sirop prin adaugare de apa........  Care e procedeul? Cum ati calculat?
Rezultatul e tocmai invers: din 666 g de zahar se obtine 1kg de sirop 2\1. Acel sirop contine 33% apa, in timp ce dulcofructul contine cel putin 24% apa, dar poate contine mult mai multa apa conform prospectului.
Zahar se gaseste si cu 3 lei kilogramul. Asa ca trebuie refacut calculul din postarea anterioara.  :smile:


inverteste dumnata zaharul si masoara densitatea cu aparatu nu dupa ureche si vezi ceti iasa dupa discutam da cum sigur nu ai aparat vb sa te afli ain treaba
Dumneata esti cel care bate campii. Nu inteleg despre ce aparat vorbesti . Problema e foarte simpla, la nivel de clasa a IV-a. Siropul 2\1 contine 33% apa si 66% substanta uscata. Dulcofructul contine  25% apa, si T 75 % substanta uscata. Nu avem ce vorbi de invertire si nu stiu ce aparat. Nu inseamna ca daca zaharoza nu e invertita proportia intre substanta uscata si apa nu e aceeasi ca atunci cand s-a facut invertirea.

pharaonu75

#31
Citat din: fitoconsult din August 03, 2013, 11:43:27 AM


Aveti idee al cui este Cirastul si al cui este SC Dulcofruct SRL? Documentul atasat de dvs reprezinta un fel de certificat de conformitate, emis de Cirast catre SC Dulcofruct SRL.
In acest caz, doar Dulcofruct SRL poate face vreo reclamatie referitor la calitatea produsului si la nerespectarea parametrilor din acest document! Iar daca Cirast si Dulcofruct SRL au aceiasi administratori (asta incluzand si soacra, fratele, mama, matusa Tamara - grupul de rude si interese ale administratorului), reclamatia nu se va face in veci, chiar daca paramentrii din document sunt incalcati foarte mult. In schimb, hartia poate fi folosita drept "praf in ochii" altor clienti neavizati, spre a-i face sa cumpere acel produs.

Prezentati-ne, in schimb, un buletin de analize pertinent, efectuat intr-un laborator cu pretentii, asa cum ar trebui sa prezinte orice producator sau comerciant care se respecta.
Un amestec de zaharuri cumparate la m3 de pe centura capitalei pot face si eu, insa nu pot avea pretentia ca lumea sa ma creada pe cuvant in ceea ce priveste procentele componentilor.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bucovineanu

Vad ca dupa ce a primit permisiunea sa-si faca reclama pe forum, domnul de la fitoconsult a devenit arogant si ii da cu tifla oricui nu e de acord cu ce spune el. Nu asa procedeaza cineva care doreste sa aiba clienti la marfa pe care doreste sa o vanda. A fost si discutia despre Apiinvert, dar domnul Dumitriu isi promova produsul cu mult bun simt si respect pentru partenerii de discutie, fara sa jigneasca pe nimeni.

pad3

conform principiilor HACCP si a legislatiei in domeniu declaratia de conformitate trabuie sa contina ca elemente obligatorii:
1. standardul de firma sau sp sau stas
2. nr doc (buletin de analiza) care atesta indicii de calitate. buletinul de analiza va fi emis de un laborator certificat

nici unul din aceste elemente nu este trecut in declaratia glucofructului. suna cam in genul.. pe cuvant de pionier
somnul ratiunii naste monstri

pad3

ptr un produs alimentar tb sa sune cam asa:

noi SC .... declaram pe proprie raspuhndere ca produsul ...... (lotul/data fabricatiei)  indeplineste conditiile de calitate conform SF(SP<STAS nr)  La cerere va putem pune la dispozitie buletinul de analiza nr/data emis de ........ autorizat de renar (nr autoriz)
somnul ratiunii naste monstri

D006

  Oameni buni pana la urma fiecare face cum il taie capul. persoanele care intra pe forumurile de apicultura se impart in doua categorii :  unii care cauta nod in papura si altii pragmatici care tac si trec la actiune. Primii raman doar cu vorba iar ceilalti cu bani in buzunar.   Sa mai spun ca sunt stupari care cumpara dulco cu cisterna ? nu cred ca este nevoie la acest  nivel ...

NiKoN

Ar mai exista si o a treia categorie...a celor direct interesati.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Porfy66

#37
Citat din: dragos2006 din August 03, 2013, 02:23:37 PM
  Oameni buni pana la urma fiecare face cum il taie capul. persoanele care intra pe forumurile de apicultura se impart in doua categorii :  unii care cauta nod in papura si altii pragmatici care tac si trec la actiune. Primii raman doar cu vorba iar ceilalti cu bani in buzunar.   Sa mai spun ca sunt stupari care cumpara dulco cu cisterna ? nu cred ca este nevoie la acest  nivel ...

Cum a venit dl PAD3 cu argumente( si se vede ca e pe domeniu) s-a facut liniste pe topic! Imediat tonul si tactica s-a schimbat! Dl Ursu e un escroc pentru ca face exact ce fac unii pe aici, adica vinde ceva ce nu are acoperire in practica.
Nu le mai tulburati apele, pardon apifasurile,  dle Bucovineanu! Nu e clar ca "adevaratii" stupari cumpara cu cisternele si vand "miere" tot cu cisternele?! Cica se numesc pragmatici!  ))/ 
Sa va mai sun o poveste forte interesanta:
Ma uitam in anii trecuti la filmuletele cuiva de pe aici de pe forum si ne invatza in ele ce sa facem sa obtinem o productie mare de polen in luna august!
Tehnologia era prezentata in felul urmator: dupa culesul de la floarea soarelui se storc toti stupii "la blana" apoi, pe un oarece fond de seceta, familiile de albine erau stimulate zilnic cu cantiati destul de maricele de siropuri (pe atunci acel cineva facea apologia apiinvertului pentru ca nu se inventase inca dulcofructul sau se inventase dar nu avea toate analizele beton...). Si zilnic, familiile fiind stimulate, culegeau polen cu zecile de kilograme...
Apoi  pe la inceputul lui septembrie intrun nevinovat filmulet ni se prezenta un banal control de rutina la albine sa vada pinguinii cam ce lucrari se fac in acea perioada, dar cand a inceput sa deschida stupii surpriza maxima. Stupii erau full de "miere" ( sa nu va imaginati ca stimularile zilnice din luna lui august au avut vreo legatura cu mierea din septembrie  :mad:)... Si uite asa stuparul nostru se plangea ca vrand nevrand e nevoit sa extraga "minunata miere" pentru ca era cu mult peste necesarul de iernare plus ca se blocasera si cuiburile! Pe atunci apicultorul nostru nu vindea dulcofruct, era in faza in care tocmai terminase razboiul cu procesatorii si incepuse sa le planga de mila cum saracii procesatori se chinuie sa ne convinga  sa le vindem mierea pe mai nimica iar noi nu vrem macar sa le pupam talpile....
V-as mai spune si finalul povestii dar  e o galagie afara de la o coloana de cisterne cu miere sau cu dulcofruct.. inca nu imi dau bine seama...
:hi: :hi: :hi:

PS Povestea e pentru cei ce au citit cu atentie cel mai lung  topic de pe foruml acesta....

bucovineanu

Citat din: dragos2006 din August 03, 2013, 02:23:37 PM
............sunt stupari care cumpara dulco cu cisterna ..........
........si asa intram si noi in randul tarilor cu apicultura avansata....

D006

 Cand am fost in Franta in vizita la un stupar l-am intrebat ce da ca hrana la albine , raspuns simplu : ORICE ESTE DULCE SI IEFTIN !!! aici intra si marmelada . Omul ala este un stupar mediu dar cu o dotare materiala cum nu am gasit in Romania , el poate da orice la albine si nu se vaita si nu are probleme . 
  La noi e chestie de mentalitate ne place sa ne pisam contra vantului si sa fim mai catolici decat Papa...
   Care se crede  fara de pacat sa ridice piatra si sa arunce in cel presupus vinovat !

Tamu

 
CitatCare se crede  fara de pacat sa ridice piatra si sa arunce in cel presupus vinovat !

Cred ca e  :offtopic:.
Daca cineva se simte cu musca pe caciula e treaba lui. Asta nu inseamna ca trebuie sa gaseasca diferite tertipuri pentru a-si justifica deciziile.
Cred cu tarie ca si in Franta albinele tot de MIERE au nevoie.
Ma deranjeaza faptul ca se face tot mai mare popularitate la aceasta practica: HRANIRILE CU TE MIRI CE, PE SEAMA LACOMIEI APICULTORULUI.
Nu mai promovati aceste practici care duc la scaderea mediei de viata si a sanatatii albinelor. Totodata calitatea mierii obtinune este mult afectata.
Sunt lucruri care ar trebui facute doar in situatii de criza.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

D006

Citat din: Tamu din August 05, 2013, 12:00:35 PM
  1)Nu mai promovati aceste practici care duc la scaderea mediei de viata si a sanatatii albinelor.      2)Totodata calitatea mierii obtinune este mult afectata.

1) aveti dovada stiintifica la afirmatia facuta ?
  2)aveti astfel de esantioane de miere cu analizele facute in laboratoare certificate ?

Parerea mea sincera : nu mai vorbiti fara dovezi , e usor sa tastezi ce vrei , netul suporta mult...

pad3

Citat din: dragos2006 din August 05, 2013, 07:16:44 PM

1) aveti dovada stiintifica la afirmatia facuta ?
  2)aveti astfel de esantioane de miere cu analizele facute in laboratoare certificate ?

Parerea mea sincera : nu mai vorbiti fara dovezi , e usor sa tastezi ce vrei , netul suporta mult...

dumneata ceri dovezi? ar fi de bun simt sa prezinti primul dovezi ca produsul este sigur. nu falsuri ordinare ca acea declaratie de conformitate.  dupa aceea iti aduc eu dovezi de nu poti duce ca netu e plin de cazuri medicale declansate de hraniri sintetice.

stii ceva? uite o dovada de toleranta: n-am sa-ti spun hai sictir cu borsul tau de-aici :mad: :mad:
somnul ratiunii naste monstri

D006

Apropo , ce mananca albinele , o hartie pe care scrie declaratie de conformitate sau monozaharide ?

pad3

hartia e pentru noi, ca sa ne convinga. dumneata pentru albine ai pus-o aici?
somnul ratiunii naste monstri