Elada psihi mu

Creat de Alutus, Iulie 09, 2015, 01:37:43 PM

« precedentul - următorul »

Alutus

Istoria relatiilor incorecte dintre greci si europeni incepe odata cu decaderea civiliztiei grecesti si ascensiunea civilizatiei romane. Orgoliul grec nu a acceptat niciodata pierderea rolului de centru al lumii antice si au dezvoltat un sentiment de invidie fata de vestul Europei, sentiment care ii caracterizeaza si astazi. In istoria Greciei se fac remarcate cateva momente cruciale, care au avut o influenta nefasta asupra Europei in intregul ei.
   Primul si cel mai grav, comparabil ca efecte, cu aparitia islamului a fost gandul satanic, marea schisma, ruperea lumii crestine de sorginte si esenta comuna, in doua parti antagonice, doar din punct de vedere administrative. Nici o incercare de justificare a separarii din punct de vedere teologic, nu are o baza serioasa, ci este doar o scuza pentru profitorii ierarhiei. Efectele au fost dramatice pentru Balcani si estul Europei, concretizate prin izolare, coruptie si intarziere economica. Nu aruncati cu pietre!.
   Rossia uber alles. Umbra ei este pretutindeni.
   Incepand din secolul XVIII cand Rusia a ajuns la Marea Neagra , a apelat la cele mai eficiente instrumente de manipulare si justificare a tendintelor sale expansioniste: pan slavismul si pan ortodoxismul. Sub faldurile protejarii ortodoxismului, Rusia a introdus primele nave militare in Mediterana, asigurand de atunci, o prezenta militara permanenta, astazi cu baza la Tartus in Siria, baza obtinuta de la  Haffez al Assad in anii forte ai razboiului rece. Cine credeti ca se opune unei rezolvari a conflictului intermusulman!?
   1921. Eteria coapta la Moscova si Sankt Petersburg, expediata in transit prin principatele romane, cu o scurta escala la Targoviste, suficienta insa , pentru a-l asasina pe Tudor Vladimirescu , cu implicarea directa a lui  Alexandru Ipsilanti.
   Intervalul istoric ~ 1500- 1890 , capusarea bisericii ortodoxe din principate , de catre biserica ortodoxa greaca, acapararea de mari averi de catre aceasta, introducerea limbii grecesti in administratie si biserica cu scopul clar al deznationalizarii. Acestei stari i-a pus capat patriotul Kogalniceanu si boieri scoliti in vest.
   Foarte interesanta este evolutia Greciei dupa 1944. Traind intr-o tara cu saracie endemica grecii ca si spaniolii si italienii au fost victimele propagandei bolsevice a expansionismului sovietic postbelic.
   Sprijiniti de Moscova comunistii greci au declansat un razboi civil, incheiat cu mari dificultati , in favoarea democratiei. Atunci au fost acordate primele cadouri fiscale, venite mai ales din partea americanilor, Cum o prosperitate durabila intarzia,  iar  URSS-ul nu dormea, au reinceput actiunile de atragere a Greciei in sfera de influenta comunista . Varful de lance l-a constituit coada de topor pe nume Manolis Glezos, care a adus din nou  Grecia , in pragul razboiului civil. Cu mare greutate si cu cadouri financiare  a fost mentinuta in sfera intereselor vestice. A fost introdusa facilitatea emigrarii in Europa si in SUA pentru a usura situatia interna si  a pentru a elimina mirajul comunismului. In acest timp Grecia se mentinea in atmosfera levantina a inactiuni si lipsei de rigoare. Pe acest fond si sub protectia unui climat European democratic, in anii'60  extrema stanga greaca, sprijinita de URSS, castiga teren, amenintand sa introduca comunismul in tara, si sa transforme Grecia, in portavionul rusesc la Mediterana. Totul prin vot liber si democratic. S-a gasit iarasi o coada de topor pe nume Grigoris Lambrakis, personaj charismatic care a reusit sa ravaseasca o tara si sa o aduca in starea de haos. Unde am mai intanit o asemenea situatie.?! Istoria se repeta. In fata acestei situatii in 1967 armata greaca a intervenit si " a la guerre comme a la guerre" au pacificat si stabilizat Grecia. Din nou au fost sprijiniti financiar de SUA si Europa, insa fara nici un folos. In 1974 militarii au renuntat la putere si au predat-o civililor. A fost momentul in care s-a institutionalizat santajul grecilor asupra Europei si a Statelor Unite. In anii '70 ,'80 fost inchise bazele NATO din Grecia . Atunci a inceput si cazaciocul santajului  in patru. Grecii care strigau : mi-e foame si ""yankee go home," politicienii greci de toate culorile cu cosurile pline de cadouri, Europa si America, care umpleau portofelele grecilor cu dolari,  stiind ca acolo unde nu sunt dolari, pot sa apara rublele. Si fireste dupa colt se iteste aceeasi umbra a rusului.
   Chiar acum, din aceeasi umbra, paseste mandru la lumina, acest mandru flacau al vesnicei si cinstitei Elade. Oare pe ce temei spuneau romanii: Fereste-te de darul grecului....?!
 
Sa nu uiti Darie!

bismark

   Ce analist bun esti,vad ca citesti la altii dar nu vezi mai departe, in tara ta cite cozi de topor sint. Cei care au adus in tara pe rusi sint cunoscuti (Basescu,Stolojan,Udrea,Cocos,Geoana,Ungureanu,Iohanis etc. cu toata familia lor ii gasesti in relatiile cu rusii).Ti-o spune mos Chiorpec Cibotariul.Cind am zis sa bei  niste apa ca ti s-o face rau m-am referit la rahatul turcesc nu l-a ce ti-ai imaginat tu.Ce s-a intimplat in Romania in 25 de ani este acelasi lucru ca si in Grecia numai cu alta palarie de supus austriac.Cu fundul in doua luntrii( am dat petrolul,rafinariile,combinatele si toata industria cita era si la unii si la altii si ei ce au facut.Au vindut-o la fier vechi sau au carat-o la ei bucata cu bucata iar cozile de topor sau ales cu ciubucuri grase( vezi ALRO,Combinatele siderurgice si de oteluri speciale,rafinaria de la Onesti Combinatul de sirma Cimpia Turzii etc).iar altele celor din vest care dupa ce ne-au distrus tot sa ne faca piata de desfacere a produselor lor ne-a si indatorat si cu ceva miliarde de euro sa aiba ce plati copii tai si ai mei si poate si copii lor pina in vecii vecilor-amin-(te-a intrebat marinarul cind s-a imprumutat?-sigur nu, ca n-a intrebat pe nimeni, ca sa salveze bancile lor).Sinteti vreo 4-5 care nu stiu daca avati ceva cu apicultura dar cu propanga imediat sari la gitul unuia care nu este de acord cu voi,de aceea cred ca sinteti platiti pentru a face asta.Pentru mine a fost ca a doua viata ca 3 zile am bolit, cind mi-a taiat din pensie puteam sa mor cu s-a intimplat cu altii.Toti care au vindut,furat s-au facut afaceri necinstite sa plateasca indiferent cine este el.Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

mape 48-petru manea

Cand Iliescu ar fi spus sa nu ne vindem tara ,au sarit toti pe el ---iaca ca acum am vandut-o si stam cu mana intinsa si cu caciula in mana cealanta---parca imi amintesc de un tablou de un pictor roman

bucovineanu

O mica corectura: nu am vandut-o, am dat-o pe degeaba in schimbul unui pesches.

stefan1

Citat din: Alutus din Iulie 09, 2015, 01:37:43 PM
Istoria relatiilor incorecte dintre greci si europeni incepe odata cu decaderea civiliztiei grecesti si ascensiunea civilizatiei romane.
...

  Foarte interesanta si - zic eu - foarte corecta analiza! Ce ma mira pe mine este ca grecii, oameni inteligenti, cred in buna parte in dreptatea lor in fata Occidentului. Nici un moment nu se pune problema simpla si fundamentala: cat producem si cat consumam? Nici o societate nu poate trai pe termen lung daca cheltuielile sunt mai mari decat ce produce. Sigur ca au fost in istorie nenumarate popoare care au trait din jaf, care a folosit sclavi luati de la popoarele invinse sau, cum au facut rusii de la o vreme, scavi si din propriul popor, prin condamnari si deportari in Siberia sau Orient. Birurile erau o alta forma de obtine foloase nemeritate, doar pentru ca tu esti mai puternic decat adversarul tau. Si comertul protectionist cand obligi pe cineva sa-ti vanda doar tie anumite produse sau sa cumpere doar de la tine alte produse, au fost o forma de exploatare. Rusii au fost cumva un caz aparte, ca ei erau o putere mare doar militar, insa o civilizatie aproape fara exceptie inferioara fata de tarile cucerite pe rand.  Deci ei aduceau popoarelor ocupate nu o dezvoltare ci inapoiere si saracie. Asa a fost de cand puterea Rusiei a inceput sa creasca. Imi vine in minte cucerirea Cazanului, capitala tatarilor, in 1552 de catre Ivan cel Groaznic. Rusii nu au vazut niciodata atata bogatie, bazarurile pline de aur, matasuri, podoabe. Totul a fost jefuit, parte din populatie dislocata. Ulterior, ca multumire pentru Divinitate, tarul a ridicat in Kremlin catedrala Vasile Blajinul. Costurile, in cei 6 ani de constructie, au fost suportate tot de catre locuitorii Kazanului, ca despagubiri de razboi (!), desi ei au atacat pe tatari.
  Intorcandu-ne la greci, ei s-au invatat sa imprumute si sa nu mai dea inapoi.  Amintesc doar cateva falimente pe care tara le-a avut in ultima vreme. In 1832, dupa razboiul de independenta dus de Eterie dupa 1821si dupa alt faliment declarat de Grecia in 1826, deci in 1832 Grecia imprumuta 60 milioane drahme de la Franta, Marea Britanie si Rusia. In 1843, printul Otto de Bavaria instalat Rege al Greciei de catre britanici, declara ca nu mai poate plati aceasta datorie, paguba suferind-o creditorii. Spre sfarsitul sec al XIX-lea, Grecia a facut alte 6 imprumuturi in valoare de 630 milioane de franci. Pentru a tenta creditorii, oferea dobanzi mai mari decat cele practicate curent, insa pe care economia ineficienta nu le putea returna. S-a ajuns ca Greciei sa-i fie impus un consiliu strain care sa-i administreze veniturile si cheltuielile. Nici cu acesta situatia nu a fost remediata, mai cu seama ca s-a ivit asa-zisa 'criza a stafidelor'. (Grecia era cel mai mare exportator de stafide negre. In contextul unei crize internationale din acele vremuri, au aparut masuri protectioniste si pretul stafidelor a ajus la 30%din ce era inainte.) Dar cu sau fara criza stafidelor, grecia era prea mult indatorata ca sa isi poata achita datoria si in 1893 si-a declarat iar falimentul. In 1932, in plina criza economica mondiala, Grecia a impus iar un moratoriu al platii datoriei externe, culmea, tot dupa un referendum, la care ghciti cum au votat grecii?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

#5
Am vazut ca Tsipras da vina pe politicieni. Replica lui Guy Verhofstadt data lui Tsipras este o buna lectie, desi cred ca replica nu a fost completa. I se reproseaza guvernului grec clientelismul, coruptia, sistemul de privilegii. Cred ca aceleasi bube le avem si noi. In opinia mea, e un concurs de factori care au dus la problema Greciei. E adevarat ca grecii au refuzat sa stranga cureaua in orice ocazie. Bonuri fiscale se dau doar ocazional. Daca ai tupeul sa ceri un bon risti bataie. Piscinele si cladirile de lux nu sunt impozitate si grecii se sustrag oricarei forme de impozitare. Cred ca aici ar putea face ceva guvernul grec.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bismark

   Analiza voastra nu ar avea nici o hiba, dar grecii prin tot ceea ce au facut si vor sa faca este ca vor sa restringa presiunea pensiilor si facilitatilor statului asupra cetateanului.Fiecare sa traiasca pe cont propriu,statul sa aiba cit mai putin de dat cetateanului.Asa se dezvolta foarte bine economia familiala din tata in fiu avind o afacere care sa aduca bani si statului pentru a ajuta pe incepatori.Totul este ca afacerile sa fie corecte, in ce priveste sanatatea si educatia statul sa fie actorul principal. Si la noi se incearca prin fermele private si afacerile de familie privind turismul ecologic (dar e un inceput cam timid) In Austria unde cunosc mai bine afacerile de familie sint pe primul loc( la munte in zona in care locuia avea o parte din padure pe care era obligat sa o ingrijeasca.Pentru a vinde lemne din bucata lui trebuia sa vina reprezentantul Ocolului silvic sa-i marcheze ce sa taie.Daca avea o ferma de vaci pe care o hraneau din padurea lui, statul ii asigura tot cei trebuia-tancuri de racire si mulgatori si la 1-2 zile trecea masina si colecta laptele sau brinza)Pe  el nu-l interesa banii sau alte probleme stia ca intr-o luna a livrat atit lapte si ia intrat atitia bani in cont.La noi cica muncesc unii sa ia pensii ceilalti, care de obicei sint ,mai multi. Grecii stiu ce fac, noi stam in genunchi si cred ca pina la urma le vor satisface toate doleantele ca sa nu fie un precedent pentru altii care stau ca pe un butoi cu pulbere(Spania,Italia,Portugalia,Anglia,Ungaria,etc)Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Vasile Rob

Felicitari Alutus si Stefan 1 !
Ati expus o mica analiza istorica a Greciei perfecta.
Nu-l prea inteleg pe Bismark, care afirma ca situatia in care se gaseste Romania se datoreaza numai celor ce au condus, sa zicem, Romania  in ultimii 10 ani. Oare cei care au luat puterea in 1989 si au condus tara in primii 15 ani nu au nicio vina? Sunt nepatati in aceasta privinta ! Oare nu si acestea precum cei pe care-i blameaza sunt tot ,,fii" comunismului, fii lui Iliescu ?!
Apoi, nu prea ne putem mandri cu coloana vertebrala a acestui popor care daca vrem sa citim si sa cunoastem istoria adevarata, nu ceea pe care ne-au ,,predat-o" comunistii, vom constata ca este precum salcia in fata vantului.
O zi buna.
Doamne, Doamne, cauta din cer si vezi si cerceteaza lumea aceasta pe care a zidit-o dreapta ta.

ciucur

#8
Am fost de 3 ori in Grecia, voi merge si anul acesta in august daca nu se intampla vreo nebunie. Grecia e frumoasa in felul ei.

Pentru mine altceva e curios. De ce Grecia, care a fost in aceeasi situatie de mai multe ori, este constant salvata de ceilalti din Europa? Credeti ca de frica Rusiei? De dragul istoriei? Eu nu cred.
Eu cred ca sunt si alte interese la mijloc, de aceea la o anumita perioada de timp europenii isi asuma niste pierderi intrucat castiga suficient prin relatia cu Grecia, atunci cand Grecia nu e 'in criza'.
Acest lucru ii face pe greci sa 'sarbatoreasca' atunci cand sunt pe marginea prapastiei si sa infrunte Europa riscand totul. Daca totul era atat de grav, Grecia nu ar mai fi existat ca stat demult, era impartita intre cei mai puternici.

Ne uitam in Grecia ca sunt falimentari, ca vai de ei, ca tara e plina de stanci si nu au multa industrie, ca fac evaziune fiscala, etc. Pai atunci cum au PIB mai mare decat Romania? Suntem noi romanii in masura sa ii judecam? Ganditi-va doar la structura de varsta a populatiei din Romania de peste 10 ani si imaginati-va bugetul necesar.
Imaginati-va si cine va produce acei bani. Sa ii lasam pe greci si sa ne concentram la ale noastre. Prea mult ne f**e grija ce fac altii si la noi e jale.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

stefan1

Citat din: oroles din Iulie 10, 2015, 08:29:20 AM
Am vazut ca Tsipras da vina pe politicieni. Replica lui Guy Verhofstadt data lui Tsipras este o buna lectie, desi cred ca replica nu a fost completa. I se reproseaza guvernului grec clientelismul, coruptia, sistemul de privilegii. Cred ca aceleasi bube le avem si noi. In opinia mea, e un concurs de factori care au dus la problema Greciei. E adevarat ca grecii au refuzat sa stranga cureaua in orice ocazie. Bonuri fiscale se dau doar ocazional. Daca ai tupeul sa ceri un bon risti bataie. Piscinele si cladirile de lux nu sunt impozitate si grecii se sustrag oricarei forme de impozitare. Cred ca aici ar putea face ceva guvernul grec.

  Eu ma leg de alt aspect, care se manifesta si la noi, dar ,sa zic, la alt nivel: nemunca!!!
  Acum vreo 15-20 de ani am discutat cu cativa romani care lucrau, ca romanii, la munca de jos, in Grecia. Erau la tara si imi spuneau cum se desfasura o zi de munca. Grecii se sculau pe la 8 si se duceau la cafeneaua din centrul satului. Tot acolo, in apropiere, afara, se adunau romanii si alti straini care asteptau sa fie angajati cu ziua de acesti greci. Intr-un tarziu grecii ieseau cate unul din cafenea si mergea la potentialii muncitori. Spunea ce are de lucru si negocia individual pretul zilei de munca. Din ce iesea mai tarziu din cafenea, muncitorii erau tot mai mult dispusi la compromisuri, caci se temeau ca nimeni nu-i va mai angaja in acea zi. Dupa ce isi angaja numarul de muncitori, grecul se ducea cu ei sa le arate locul de munca, apoi se intorcea la cafenea. Uneori, daca intre muncitori erau unii care au mai lucrat si stiau locul de munca si ce trebuie sa faca, nici nu se mai ducea grecul cu ei. Seara se ducea sa vada daca si-au facut bine treaba si le platea. Asta era ziua de munca a grecului si asa putea sa sa-si tina familia, repet, la tara. In sistemul public alte facilitati, functionarii odata angajati nu mai pot fi destituiti fie ca mai e sau nu nevoie de ei. Numarul lor este foarte mare, unii ani intregi nu merg nici o ora la munca si primesc salariile!! In campaniile electorale fiecare partid mai inventeaza si fagaduiesc niste ajutoare sau recompense pentru alegatori, ca sa fie alesi. Pe plan extern, toate guvernele falsificau statisticile furnizate catre UE, ca sa poata primi in continuare imprumuturi, sa poata intra in Uniunea Monetara, sa primeasca ajutoare de coeziune. Nici acum, cand Occidentalii, care muncesc pe branci, le-au descoperit matrapazlacurile, nu vor sa revina la normal. Tsipras spune ca grecii s-au saturat de austeritate si nu o mai pot suporta, dar nu se grabeste sa spuna cum va castiga tara bani ca sa asigure acest nivel de trai pentru greci si sa-si plateasca si imprumuturile imense pe care le-au facut si vor sa le mai faca.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  De ce Occidentul nu renunta la Grecia, sa o scoata din Uniunea Monetara, sa nu-i mai dea ajutoare? Eu zic ca nimeni nu are acest curaj, ca socul pentru Uniune ar fi foarte mare. Cu cat imprumutul este mai mare, cu atat mai greu se poate lua decizia de excludere a greciei si politicienii greci stiu si profita la maxim de asta. Dar eu zic ca doar se prelungeste boala. Chiar daca i s-ar sterge toata datoria Greciei, si asa ea traieste acum mult peste posibilitatile ei si deci va trebui sa faca noi imprumuturi ca sa nu intre in colaps sau sa faca restructurarile dureroase pe care le cere Occidentul, alte reglementari pe piata muncii, modificarea sistemului de pensii si asistenta sociala, a sistemului de impozitare si colectare a impozitelor.
  Pozitia strategica a Greciei o face iar sa profite. Din 1799 Frantei i s-au atribuit 7 insule in Marea Ionica si s-a constituit Republica Celor 7 Insule. Britanicii ocupa de la francezi intre 1809 si 1814 toate insulele formand Republica Insulelor Ionice, care a fost sub stapanire britanica pana in 1864, cand a fost cedata Greciei. Inca de la Razboiul de Independenta sau razboiul civil de dupa 1821, Grecia a pierdut in 4-5 ani aproape tot teritoriul (Sultanul Imperiului Otoman de care apartinea Grecia a trimis armata puternicului vasal din Egipt sa pacifice zona, cu fagaduinta ca zonele pacificate vor fi alipite Egiptului. Pana in 1825-26 aproape toata Grecia era sub stapanire egipteana). Marile puteri insa nu puteau sa admita acest lucru. O flota ruso-francezo-britanica a distrus in 1828 flota turco-egipteana din zona iar Rusia a declarat apoi razboi Imperiului Otoman si dupa Pacea de la Adrianopole din 1829, influenta Rusiei in zona a crescut si mai mult. In 1830, la Londra, Grecia  (cu teritorii limitate) si-a castigat independenta sub protectia Rusiei, Frantei si Marii Britanii. Si in ziua de azi Rusia priveste spre aceasta zona, iar tarile occidentale cauta sa o impiedice, stiind ca rusii de unde ajung sunt foarte greu de inlaturat. Grecii, cum am spus, oameni foarte destepti, stiu sa-si exploateze in interes propriu aceste interese internationale pentru zona lor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dany 1

Citat din: bismark din Iulie 09, 2015, 05:04:57 PM
   Ce analist bun esti,vad ca citesti la altii dar nu vezi mai departe, in tara ta cite cozi de topor sint. Cei care au adus in tara pe rusi sint cunoscuti (Basescu,Stolojan,Udrea,Cocos,Geoana,Ungureanu,Iohanis etc. cu toata familia lor ii gasesti in relatiile cu rusii).Ti-o spune mos Chiorpec Cibotariul.Cind am zis sa bei  niste apa ca ti s-o face rau m-am referit la rahatul turcesc nu l-a ce ti-ai imaginat tu.Ce s-a intimplat in Romania in 25 de ani este acelasi lucru ca si in Grecia numai cu alta palarie de supus austriac.Cu fundul in doua luntrii( am dat petrolul,rafinariile,combinatele si toata industria cita era si la unii si la altii si ei ce au facut.Au vindut-o la fier vechi sau au carat-o la ei bucata cu bucata iar cozile de topor sau ales cu ciubucuri grase( vezi ALRO,Combinatele siderurgice si de oteluri speciale,rafinaria de la Onesti Combinatul de sirma Cimpia Turzii etc).iar altele celor din vest care dupa ce ne-au distrus tot sa ne faca piata de desfacere a produselor lor ne-a si indatorat si cu ceva miliarde de euro sa aiba ce plati copii tai si ai mei si poate si copii lor pina in vecii vecilor-amin-(te-a intrebat marinarul cind s-a imprumutat?-sigur nu, ca n-a intrebat pe nimeni, ca sa salveze bancile lor).Sinteti vreo 4-5 care nu stiu daca avati ceva cu apicultura dar cu propanga imediat sari la gitul unuia care nu este de acord cu voi,de aceea cred ca sinteti platiti pentru a face asta.Pentru mine a fost ca a doua viata ca 3 zile am bolit, cind mi-a taiat din pensie puteam sa mor cu s-a intimplat cu altii.Toti care au vindut,furat s-au facut afaceri necinstite sa plateasca indiferent cine este el.Cu respect ^:)^

D-le  Bismark, va  rog   sa puneti  comentariul dv  de  mai  sus  si  la  rubrica  MNDRU  CA   SUNT  ROMAN.  Sunt  acolo  unii   care  trebuie  neaparat  sa  citeasca. As  fi pus  eu  comentariul  dv  dar  am  zis ca  nu-I  correct  din partea   mea  sa  fac  asta.
Numai  bine  si  sanatate! 
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

Alutus

Sfarsitul minciunii. Tipras si iluziile sunt de acum istorie.Inapoi la realitate, adica la munca. Urmeaza tiprasul de Romania
Sa nu uiti Darie!

fiug1970

Daca Tsipras a mintit sau nu,e prea devreme sa fie acuzat de mincinos.Daca a facut parte din planul stangii radicale Syriza sa obtina al treilea ajutor financiar dupa care sa/si dea demisia,e mult prea devreme sa fie acuzat de inselatorie.Daca grecii cred ca s/au realizat pe viata cu ultimul ajutor financiar,lunile ce vor urma vor infirma sau confirma aceasta teorie. Daca vor innapoia ceva in viitor....vom trai si vom vedea.Un singur fapt e cert si deocamdata e palpabil si de laudat,ceva ce multi asa zisi politici au uitat ca se poate face si ca mai ales face parte sau facea parte din onoarea cavalereasca:SI/A DAT DEMISIA !!!!A facut parte din plan sa obtina ajutorul dupa care sa/si dea demisia ca sa se piarda urma banilor si implicit restituirea lor?Se adevereste ce am mai scris:Cei pe care/i alegem nu sant cei ce ne conduc?Cei care conduc sant condusi din umbra de altii?Cei care ajung la conducere fac un pact cu diavolul cu unele specimene ce nu sant nici femei nici barbati...o specie noua extraterestra..Merkel,Lagarde,etc?
Sant doar cateva intrebari din mii si toate/s fara de raspuns........
Cu un singular fapt raman in minte:SI/A DAT DEMISIA !!!!

stefan1

Citat din: Alutus din August 21, 2015, 06:38:52 PM
Sfarsitul minciunii. Tipras si iluziile sunt de acum istorie.Inapoi la realitate, adica la munca. Urmeaza tiprasul de Romania

  Eu nu cred ca Ponta, chiar daca nu are pregatire economica, nu-si da seama ca asemenea socuri nu poate suporta nici o economie. Nu poti creste salariile cu 50% sau chiar cu 100% (cum fagaduieste) fara a afecta echilibrele economice. Cresterile economice sunt de cateva procente/an si salariile ar trebui sa urmeze aceeasi curba de evolutie. E adevarat ca unele salarii sunt nedrept de mici si ar trebui o reasezare a salariilor (si pensiilor), mai echitabila. Dar Justitia noastra spune ca drepturile odata castigate nu se mai pot lua (chiar daca s-au obtinut prin smecherii sau presiuni in momentele de slabiciune ale unei guvernari). Deci nu poti sa scazi nici un salariu (pentru ca salariile barosane sunt ale unor privilegiati ai societatii, care nu vor cu nici un chip sa le piarda). In aceasta situatie, reechilibrarea salariilor greu se va putea face.
  Deocamdata cresterile salariale sunt doar promisiuni. Eu zic ca Ponta le-a facut intentionat mai mari decat se pot realiza si le-a facut din considerente politice. Probabil la alegerile de anul viitor partidul lui va pierde alegerile, dar aceste promisiuni facute le va aduce un numar considerabil de voturi si deci o pondere importanta in noul parlament. Pe de alta parte, noul guvern, probabil liberal, nu va putea aduce la indeplinire promisiunile lui Ponta, fapt care il va face nepopular si va netezi iar drumul pasede-ilor sa ajunga la putere la urmatoarele alegeri (anticipate sau la termen).
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)