Scule si unelte de tamplarie pentru stupari

Creat de pharaonu75, Decembrie 26, 2010, 07:59:25 PM

« precedentul - următorul »

istodorescu vasile

mesele la abricht nu trebuie sa fie in acelasi plan. masa din fata[ de unde bagi materialul] trebuie sa fie mai jos decit cea din spate. diferenta de nivel dintre cele doua reprezinta grosimea spanului la rindeluire. insa nu trebuie sa fie mai mare de 3 mm. masa din spatele cutitelor trebuie sa fie la acelasi nivel cu cutitele.

tassevasi

  Are dreptate  Vasile cu asezarea  meselor ,de regula  masa din fata  unde  bagi materialul  se poate regla  in functie de  grosimea  spanului  ce vrei sa-l  ei ,iar  cea din spate  e la nivelul  cutitelor pt o  funtionare  buna .

FilipT

Da, e adevarat, dar ar trebui sa fie paralele, sau la cota 0 din reglaj in acelasi plan. Pe cand la mine formeaza ca un V cand pun un dreptar lung de aluminiu pe mese. Si scandura cand o iau pe cant o face curbat, mai lata la mijloc decat la capete.

bucovineanu

 Trebuie actionat supra celei din spate pana cand la asezarea dreptarului acesta este perfect paralel cu masa mobila din fata. Trebuie sa existe posibilitatea de a face acest lucru din constructia utilajului.

ioanardelean55

 

Daca masa din spate e fixa si nu are mecanism de reglare atunci e clar ca dereglarea e de la masa mobila , daca ambele mese sint mobile ,se cauta mecanismul de reglare se aduc ambele blaturi la aceeasi inaltime si se regleaza cu un liniar drept ,s-au separet fie cel in spate dupa cel din fata fie invers nu conteaza care dupa care ,DAR e foarte important ca distanta dintre blaturi si arbore  (ax ) sa fie aceiasi si la un capat si la celalalt al arborelui , .....adica  se aduc blaturile la cota zeo fata de arbore ( daca sint reglabile ambele .)
Succes.

istodorescu vasile

prima data se regleaza partea din spate sa fie la nivelul cutitelor, nici mai sus nici mai jos, pentru a functiona corespunzator, iar dupa ce a fost reglata partea din spate, se regleaza cea din fata. trebuie sa aibe reglaje , si acolo trebuie umblat.spor

FilipT

Multumesc de informatii, o sa incerc sa reglez si revin cu poze.

ioanardelean55


Blatu din spate se regleaza dupa arbore (AX ) IAR CUTITELE SE REGLEAZA DUPA BLAT . Daca cutitele sint mai sus decit blatu atunci la iesire musca din material iar daca sint mai jos decit blatu nu poti inainta decit pina in blat  (este vorba despre blatu din spate ) asta nu inseamna ca trebuie sa reglam blatu oridcite ori schimbam cutitele ,maiales daca este fix .

nicomico

Matthias Wendel ne arata ceva despre reglaje,verificarea planeitatii placilor..etc
Nu stiu daca reusesc Checking the jointer for accuracy

nicomico


Vyktor

va salut
Va rog sa va dati cu parerea despre aceste doua freze:
asta:
http://www.stern-austria.ro/masini-de-taiat-si-modelat-lemn-si-metal/freze-electrice/freza-stern-er2050-2050-w-accesorii-freza-er2050-2050w.html   
sau asta:
http://www.emag.ro/freza-electrica-skil-1840aa-1300-w-28000-rpm-60-mm-f0151840aa/pd/E1GSDBBBM/
Pe colegul Ciucur , care are o freza Stern l-am intrebat ce parere are, dar nu vrea sa divulge secretul . Sau poate nu a vazut measjul.
:thanks:

marius_vfp

victor , genul de scule au o mare hiba , rulmentii , mai ales cel din partea cu capul frezei , praful si turatia ii omoara . daca nu o fortezi merge ,isi face treaba . eu am una de 1050w PRC de 3 ani trag de ea si inca merge.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Vyktor

As fi inclinat catre cea de la Stern pentru ca are motorul de 2000 de w .
Ca si firma nu stiu care dintre ele este mai bie clasata.
Pentru inceput cam asta este bugetul pentru o freza ,300-350 ron , asa ca nu vreau sa ma uit la firme de renume. Si la acestia daca nu le iei pe cele din gama "profi" , ca si calitate cred ca sunt pe undeva pe aproape , nu si pretul.
:thanks:

oroles

#763
Crede cineva ca cu aceasta scula m-as putea descurca pentru a construi niste stupi?
http://www.ebay.de/itm/Woodster-ST-8-Tischkreissage-Kreissage-Kreissagen-Sage-Sagen-Tischsage-/331060809056?pt=_DE_Haus_Garten_Heimwerker_Elektrowerkzeuge_&hash=item4d14c30d60

Ma intereseaza daca folosind aceasta scula pot sa fac canturile pentru rame la peretii stupului sau cadrele la rame!
Am un abricht si un circular, dar problema e ca dureaza mult setarea lui...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

sandupop

Nu trageti!! ...Sunt incepator.