CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

apivasmob

Citat din: morozan simion din Decembrie 17, 2014, 08:14:01 PM
buna , dupa anul nou as dorii sa administrez ceva hrana la albine si as dorii sa aflu cateva pareri de la dumneavoastra apicultori dibaci si priceputi cu experienta. Pot administra miere in punga sus pe rame? oare se poate si sirop in concentratie de 2/1 cu ceai tot in punga de nailon pe rame sau este interzis si trebuie neaparat turte?as dorii cateva pareri si motive de ce nu asa si asa
multumesc anticipat.
Turte cu zahar farin+miere+ceai sau serbet din zahar invertit in ianuarie februarie iar daca au facut zbor de curatire in februarie le poti da turte proteice ,pana cand temperatura ext este pozitiva dupa aceea sirop de care vrei tu.
Sanatate tuturor apicultorilor

dan sebastian

Miere se poate da oricand, sirop doar cand pot iesi afara sa-l inverteasca, de obicei intre martie si septembrie. Turte le poti da fara probleme, numai sa nu curga printre rame.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

mmacreanu

Citat din: dan sebastian din Decembrie 17, 2014, 08:19:03 PM
Miere se poate da oricand, sirop doar cand pot iesi afara sa-l inverteasca, de obicei intre martie si septembrie. Turte le poti da fara probleme, numai sa nu curga printre rame.

.... adik siropul il inverteste afara? cand zboara? cum?
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

morozan simion


un OM

Pentru invertire albinei ii trebuie si nitel polen, apoi din cauza superactivitatii de care iarna nu are nevoie deloc, ii trebuie si temperatura potrivita pentru... iesire.

bucovineanu

Daca vad eu bine s-a pus aceeasi intrebare in nu stiu cate topicuri si acum se dau raspunsuri. Asa totul ajunge un talmes- balmes.

yulian

Intrebare: Ce ati facut azi in stupina? Raspuns: am facut sarmale  :hi:

marius_vfp

Citat din: elvis din Decembrie 17, 2014, 06:25:02 PM
azi am pus turte am gazit o groaza de soareci in stupi nu stiu cum sa scap de ei

e greu de dat o solutie,  insa poti opta urmatoarea .  mergi la un magazin cu produse antisoareci , cauta un lipici pentru soareci , pe o bucata de carton ungi cu el  trasand cateva linii ,il bagi pe urdinis  intentioneaza sa deranjezi cat mai putin , insa trebuie verificat zilnic , or sa se mai prinda si ceva albine in caz ca vor sa iasa , atentie sa nu se blocheze urdinisul .
eu am folosit  top gum , merge super pentru soareci , pus pe cartoane pe sub stupi mai ales toamna dupa ce albinele intra la iernat .https://www.google.ro/search?q=lipici+soareci+top+gum&rlz=1C1AVNG_enRO618RO618&espv=2&biw=1920&bih=979&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=0P2SVL6oIse2ygOjiIHYBg&ved=0CC4QsAQ
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

albinasebes

aceeasi problema o am si eu cu soarecii, am pus gratii si grau otravit sub lazi unde nu bate ploaia. Am vazut ca au mancat destul de mult grau de sub lazi, maine mai pun o serie si apoi mai vedem. anul acesta au fost f multi soareci, defapt niciodata nu am avut probleme cu soarecii, pana anul acesta. pe langa faptul ca mananca albina, mai fac si mizerie si miros, albinele mancate mucegaiesc si miros rau. Am funduri cu plasa si unde am vazut pe subar albine rupte mi-am dat seama ca e musafir.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

bucovineanu

Grausorul nu prea isi face efectul Mult mai eficiente sunt momelile sub forma de pernite de culoare albastra care vand la orice farmacie veterinara. Varat e denumirea sub care se vand. Sunt consumate de rozatoare chiar daca au si alta mancare iin jur, respectiv cereale, etc.

elvis

multumesc tuturor pt raspunsuri duminica daca permite vremea ii verific iar apoi le pun varat
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

oroles

Azi am ridicat capacele stupilor si am vazut podisoarele umflate. Am desfacut burtile si le-am asezat cum zicea Dan sa nu se umfle.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

Trebuie avut grija atunci cand pregatim stupii pentru iernare ca scandurelele podisoarelor sa aiba o toleranta de macar un cm, pentru ca peste iarna se vor umfla.

oroles

Citat din: bucovineanu din Decembrie 20, 2014, 08:23:17 PM
Trebuie avut grija atunci cand pregatim stupii pentru iernare ca scandurelele podisoarelor sa aiba o toleranta de macar un cm, pentru ca peste iarna se vor umfla.
Au avut. De umflat s-au umflat mai mult cei care ierneaza 2 in 1. De regula la una din cele doua familii. Ce-i drept am gauri de 3,5 cm diametru in podisor, insa le-am infundat si cred ca si de asta s-au umflat. Acum am luat buretii din gauri. Peste gauri am carton si peste carton toale sau pernute de paie. La stupii vechi nu s-au umflat deloc.

La o familie am observat albine dupa ultima rama care cred ca au fost surprinse de frig acolo si cam trageau sa moara cu mierea la nas.  Nu am ce sa le fac pentru ca trebuia sa desfac ramele ceea ce nu e indicat. Una avea ghemul in partea din fata, usor spre mijloc. Nu au consumat de deasupra urdinisului ci de pe centru. Spre spate sveau miere. Ghemul era usor rasfirat.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

Lemnul lucreaza oricum si cu atat mai mult in acest inceput de iarna cu foarte multa umezeala. E totusi bine ca situatia a fost descoperita acum si nu mai tarziu cand temperatura va scadea si curentul din stupi ar fi daunat mult.