rame rupte de caldura

Creat de ad3la, Iulie 27, 2012, 12:32:35 AM

« precedentul - următorul »

dorindafi

 :uimit: eu zic sa te mai gandeshti
ca shi desprealbine , 5 sarme orizontale shi am plecat de multe ori cu stupii incarcatzi de miere shi n-am avut probleme
acum sa nu crezi ca am circulat numai pe autobezile din occident   :D  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

stefan1

Citat din: liviu sorin din Noiembrie 13, 2012, 06:34:29 PM
toti am avut probleme cu rame rupte sau  cu celule alungite de caldura,ma-m gindit sa pun o sipca orizontala la jumatatea ramei normale de cuib,care sa nu mai dea voe sa se surupe(teoretic)    A FACUT CINEVA ASA ,CUM A MERS :hi:

  Bun venit pe forum!
  Cat despre ideea de rama 'imbunatatita', cel putin e o idee originala. Nu am mai auzit despre asa o rama, chiar pentru tipurile de rame mai inalte decat Dadant. Ar aparea complicatii la constructie si insarmare. Eu cred ca neajunsul cu ramele prabusite la caldura se poate rezolva prin modul de insarmare. Incearca mai multe variante, pana gasesti pe cea optima. Si grosimea sarmei conteaza. Am vazut ca acum multi merg pe sarma de 0,4mm. Eu cred ca cea de 0,5mm e mai buna, caci sarma prea subtire taie mai usor fagurul, in special in cazul fagurilor noi.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

liviu sorin

insirmez de 2 ani cu inox de 0.5. insirmarea care o folosesc  5 sirme orizontale + 2 verticale (in trapez), am insirmat in 2011  6 vertical + 2 orizontale, foerte dezamagit(nu l-am dat cu ondulatorul, sigur asta este o cauza) fac  pastoral ,ideal ar fi sa extragi ram. noi inainte de mutare dar este imposibil.
Stiu ca se complica munca cu sipca ,dar incerc 50 de rame in anul  2013.(in vagon nu am avut pr. cu ruperea de rame am  probleme ,cu alungirea celulelor din partea de sus aramei  ,de unde rezulta multi trintori si asta ma deranjaza.) :hi:

stefan1

  Cinci sarme orizontale si doua verticale [in trapez (  :nod: )] imi par arhisuficient. Poate tensionarea sarmelor nu-i buna sau poate aerisirea in timpul transportului nu-i suficienta ?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bucovineanu

Fagurii artificiali se deformeaza daca foaia contine un procent mare de parafina. Fagurii noi se rup la extractie de obicei in dreptul sarmei din partea de sus. Daca pe langa sarmele orizontale se pun macar 2 verticale ramele noi se rup mai putin si asta numai daca nu suntem suficient de atenti la turatia centrifugii.

cristipep


cipriene

eu anul asta am avut probleme cu cca 60% din ramele de magazin (1/2). efectiv s-au indoit si au fost cladite sramb de catre albine. s-au mai si lipit unele de altele. ce sa zic: UN DEZASTRU!!
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

cristipep

Am cumparat de la ACA faguri si toti au fost atat de prsti incat asta vara sau rupt si a curs mierea din ei ........

cipriene

pai si ce firma i-a produs?
ACA probabil doar ii vinde  :P
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

Bătrânul

De cind cumpar de la RASCANU tel 0766600246 NU MAI AM ASEMENEA PROBLEME !!!! ( insirmare orizontala lipita cu incarcator de acumulator )  :ok:

cristipep


orbanstefan64


uve

Am vazut (intr-un film al domnului Dan Margarit) rame de plastic .M-am gandit la urmatoarea varianta de executie inlocuitor foita ceara : intre 2 furnire tehnice de lemn de un mm grosime se introduce plasa metalica sau plasa de fibra de sticla.Toate 3 reperele se introduc in presa hidraulica de furniruit, cu adeziv 3 D . Armarea respectiva le va face deosebit de rezistente . Dupa dimensionarea finala se scufunda in ceara topita , se racesc si apoi se introduc in canalele ramelor. Ramane de dicutat daca se vor aplica amprentele hexagonale .Ce avantaje ar prezenta :nu mai este necesara insarmarea , se renunta la foita de ceara ,se poate refolosi atunci cand se topesc fagurii, suprafata pe care se construieste este de lemn , creste productivitatea muncii , rezistenta sporita la transport ,inlaturarea riscului de rupere a ramelor. Se pot folosi ramele recuperate, existente in stupine . Eu sunt dispus sa studiez mai amanuntit aceasta varianta , sa construiesc 300 de rame cu asemenea "foite" si sa le ofer gratuit mai multor apicultori din tara pentru testare . Teoria ca teoria , practica ...e cu intepaturi !

Va doresc tuturor un an bun , cu sanatate ,cu noroc si ...miere !
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

bucovineanu

Oare ce grosime ar avea o asemenea foaie/. Mie mi se pare ideea o utopie.

tassevasi

Citat din: uve din Ianuarie 02, 2013, 06:32:13 PM
Ramane de dicutat daca se vor aplica amprentele hexagonale .

Daca nu feci si  hexagoanele  ,atunci  de ce atita munca ,vrei numai trintori ?