• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

stupina mea

Creat de serban, Octombrie 14, 2016, 11:48:19 a.m.

« precedentul - următorul »

serban

   Nu e cu fundul gol. Uneori roiul se așează sub ladă după care intra în interior.
   
    Cioata provine de la un copac doborât de cineva care m-a anunțat ca e un roi în interior. Am adus-o acasă și când o să fie cald o desfac și pun albinele într-un stup.

bucovineanu

Daca scoti albinele, obligatoriu trebuie tratate impotriva varroa.In salbaticie de obicei nu traiesc mai mult de 2 ani, fara sa fie tratate. Probabil roiul e acolo de vara trecuta.

serban

Am scos albinele din cioata. Un roi mic cu o rama de albine. Avea vreo zece celule cu puiet, varroua se vedea cu ochiul liber. Dacă nu le scoteam, nu prindeau primăvară, miere aveau foarte puțină.
Regina e dolofana.

NYK74

Da într adevãr,o regină frumoasã,cu picioare galbui.Tratate de varooua și ajutate un pic,existã șanse de a vedea cum se comportã în sezonul de cules.

hur

din ce rasa face parte?
Pot totul în Hristos care mă-ntăreste

serban

   Din rasa maidaneza din salcie 😀😀😀😀

serban

După cum a înflorit cireșul,cred că anul ăsta salcâmul va fi cu o săptămână mai devreme.

serban

    Astăzi am activat colectoarele de polen. În cursul zilei am observat o agresivitate sporită iar la unii stupi albinele stăteau pe colector. Seara când am recoltat polenul,erau foarte multe albine culegătoare de polen care stăteau ghem la intrare dar nici nu au intrat înăuntru până nu am ridicat placa activă. Cam temperamentale.

NYK74

Foarte agresive,mai ales în a doua parte a zilei,datorită vîntului care și a făcut de cap.Unde au dispărut stupii artizanali,frumoși,cu șindrilã?,nu se mai văd prin fotografiile noi atașate.

serban

    Sunt acasă. La vatra asta merg doar stupii de producție.

serban

   Intenționez să folosesc colectoarele până înainte de salcâm. Câte zile pe săptămână să le folosesc ? La câte zile se declanșează foamea de polen? Am mai auzit că se pot folosi o săptămână da și una nu.
    A mai remarcat cineva că unele albine refuză să intre în stup?

MOTANUL

Da - am auzit la mai multi apicultori ca unele refuza sa intre in stup si aglomereaza stupul din dreapta sau stanga daca nu au toate colector de polen.

Daca au toate undeva trebuie sa intre   :cool: Cel mai probabil in stupul din care au iesit.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

serban

    Am găsit pe forum răspuns la întrebările mele. Foamea de polen apare la 6 zile ( în funcție de rezervele familiei). Iar albinele cu temperament au intrat până la urmă în stupi. Nici vorbă că erau mai mari ca orificiile (că doar tot pe acolo au ieșit).Însă sunt exagerat de agresive,nu am fost niciodată înțepat de albine cu polen pe picioare.
    În altă ordine de idei doresc să întreb dacă cineva a făcut tinctură din plante medicinale și eventual să ne împărtășească o rețetă. Intenționez să fac o tinctură din plante pe care ulterior să o folosesc la tinctura de propolis.

serban

   Astăzi am avut o surpriză. Vă mai amintiți matca fără aripi?

serban

     Astă toamnă a dispărut și am revăzut-o azi. Nu am mai găsit-o pe cea tânără și îmi pare rău de ea.