Invertaza

Creat de bio, Februarie 14, 2014, 11:11:21 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Daca nu are prienteni care lucreaza la vreo fabrica de dulciuri sa-i faca rost de invertaza dati_i vreun furnizor asiatic de incredere, nu vreunu de-i trimite praf de creta in loc de invertaza. De pe alibaba poti sa ti iei si tepe.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

mirea-daniell

Ca  tot discutati despre invertaza si nu prea stiti despre ce vorbiti. Ce vedeti pe alibaba sub forma de "praf de creta" este altceva si nicidecum invertaza. Enzima pe care eu o am spre vanzare este adusa din SUA si poate oricine sa isi comande dar tot la celeasi preturi o sa junga pentru ca se plateste TVA la vama si costa mult si transportul . Trebuie sa vina prin curierat rapid si  special caci altefel daca se aduce la posta normala unde poate face si o luna  isi pierde din capacitatea de invertire si ati dat banii degeaba pe ea. Enzima invertaza se foloseste in mod curent in produsele de cofetarie, o puteti gasi si in germania sub denumirea de invertin unde ajunge daca nu ma insel cam la 200 de euro litrul fara transport. Dezavantajul major este ca trebuie luata o cantitate mai mare, nu dau la doze mici cum se gaseste in SUA. In SUA se gaseste si la 30 ml dar este mai scumpa. pe mine m-a preocupat de foarte mult timp subiectulsi m-am documentat intens despre aceasta enzima. Invertirea zaharului cu invertaza nu schimba culoarea siropului , acesta ramane  la aceeasi culoare a siropului fara enzima. Stim cu totii ca invertirea chimica cu ajutorul aciizilor slabi gen sare de lamaie duce la o culoare galbuie a siropului si o crestere substantiala a HMF-lui din siropul obtinut. Cu cat dorim o invertire mai mare a zaharului trebuie sa tinem mai mult oala pe foc si se deterioreaza o cantitate de fructoza  proportionala cu timpul de expunere la temperatura care depaseste 110 grade celsius. La invertirea cu enzima invertaza acest lucru nu se intmpla pentru ca de la 60 de grade enzima se deterioreaza si isi pierde capacitatea de invertire. Temperatura optima de lucru este de 55 de grade dar se realizeaza si la temperatura mediului ambiant in cateva zile.(temperaturi peste 10 grade ideal 20-25)

marian sima

Tehnic vorbind toate-s bune si frumoase insa dv a-ti folosit produsul obtinut?
A-ti dat la albine acel sirop invertit?

nickialomita

Sau ati incercat sa faceti "apifonda" ? Ar merge?

mirea-daniell

#49
Am facut zahar invertit gen  apiinvert, o sa ma ocup si de produsul soilid gen apifonda. Cand o sa am mai multe informatii o sa postez rezultatele. Intreba cineva daca am dat la famiiliile de albine. As mintii daca as spune ca am dat la toti stupii pe care ii detin. Nu ca nu as fi facut-o cu tota convingerea ci pur si simplu ca am avut produsul in mana in 15 octombrie si era prea tarziu deja terminasem pe 1 septembrie cu complectarea rezervelor. Am dat totusi la 2 famiili si vad ca pana acum este totul Ok. Am incercat si ceva fondant dar inca nu ma pronunt...mai sunt ceva chestiuni de finete in prepararea produsului.

stefan1

  A pus un coleg pe alt topic acest link, unde este prezentata o oferta, cred, interesanta. Il pun si aici, mai usor de gasit de cei interesati de subiect:
      http://shop.lorannoils.com/candy/specialty-ingredients/invertase-%28fermvertase%29
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Nu scrie ce cantitate se poate inverti cu acea sticluta. Invertirea se face la cald sau la rece?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

mirea-daniell

In mod normal se foloseste un mililitru pe kilogramul de zahar(nu pe litrul de sirop). In cazul in care nu este graba atunci se poate pune la jumatate. Invertirea optima si rapida se face la 55 de grade, eu am facut o mini camera termostatata din polistiren extrudat iar ca sursa de caldura am luat partea unui incubator si am marit temperatura la 43 de grade celsiu (o folosesc si la decristalizarea mierii cristalizate). Introduc cam 60 de kilograme de zahar in proportie de 3:1 cu apa( dizolvat pe aragaz apoi cand  siropul se raceste si ajunge la 40 de grade introduc enzima si omogenizez, apoi il introduc in decristalizator si il mai tin 24 de ore). Acum ca este caldura la calorifer tin amestecul in bidoane de 5 litri langa calorifer

danyy


teoalbina

Citat din: mirea-daniell din Noiembrie 05, 2014, 02:08:02 PM
Ca  tot discutati despre invertaza ... Enzima pe care eu o am spre vanzare este adusa din SUA si poate oricine sa isi comande dar tot la celeasi preturi o sa junga pentru ca se plateste TVA la vama si costa mult si transportul ... Temperatura optima de lucru este de 55 de grade dar se realizeaza si la temperatura mediului ambiant in cateva zile.(temperaturi peste 10 grade ideal 20-25)
si care sunt cantitatile si preturile de comercializare pe care le aveti disponibile?

marian sima

Experiment facut de mine.
Am facut sirop invertit de zahar,jumatate de butoi de 200 litri ,consistenta siropului 2 parti zahar 1 parte apa.A doua zi dupa ce sa racit am adaugat 5-6 kg miere cristalizata de floarea soarelui.Acest sirop timp de 3 saptamani a fost amestecat o data pe zi pentru o invertire maxima.Pe urma sa dat la albine pentru complectare.

marian sima

La un moment dat am vazut ca cuiburile trebuiesc mai restranse si am mai extras din ramele cu sirop,a mai avut un 8% miere de mana pe ele.Asta e produsul extras.Eu il voi folosi dupa 15 ianuarie in loc de turte.

marian sima

Asa ca invertaza din miere lucreaza destul de bine.In imagine un borcan in care continutul este jumatate sirop din butoi si jumatate sirop extras din rame +cei 8%miere.

bio

Citat din: marian sima din Ianuarie 08, 2016, 07:12:48 PM
Experiment facut de mine.
Am facut sirop invertit de zahar,jumatate de butoi de 200 litri ,consistenta siropului 2 parti zahar 1 parte apa.A doua zi dupa ce sa racit am adaugat 5-6 kg miere cristalizata de floarea soarelui.Acest sirop timp de 3 saptamani a fost amestecat o data pe zi pentru o invertire maxima.Pe urma sa dat la albine pentru complectare.

Sal Marian.,..
..ma intereseaza exact cum ai realizat invertirea..??...sau numai ai corectat PH-ul siropului .

Trebuie facuta  diferenta intre corectarea PH-ului cu ajutorul sarii de lamiie a siropului .... si invertirea reala a unui sirop de zahar cu ajutorul acelei enzime care face  ruptura zaharozei in fructoza si glucoza .




bio

Citat din: marian sima din Ianuarie 08, 2016, 07:20:20 PM
Asa ca invertaza din miere lucreaza destul de bine.In imagine un borcan in care continutul este jumatate sirop din butoi si jumatate sirop extras din rame +cei 8%miere.

aa... de aici ai luat enzima... :bravo:...

Pina sa postez eu intrebarea tu dadusei deja raspunsul... :lol: