stupina mea

Creat de serban, Octombrie 14, 2016, 08:48:19 AM

« precedentul - următorul »

serban

Anul ăsta am plecat cu 10 orizontali de 20 rame pe altă vatră la salcâm și tei. Producție bună dar nu mai repet experiența. Intenționez să-mi iau în iarnă zece verticali pentru plecat de acasă iar în orizontali să iernez. Mai am și 10 stupi pe 15 rame pentru roiuri.

serban

și

serban

"Cantitatea de miere din gușa albinei aflată în ghemul de iernare îi ajunge pentru 25-30 zile"-pg.31 din România Apicolă 02/2001

oroles

#18
Citat din: serban din Octombrie 19, 2016, 08:49:52 PM
"Cantitatea de miere din gușa albinei aflată în ghemul de iernare îi ajunge pentru 25-30 zile"
Daca nu există puiet, as adauga eu.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

serban


NYK74

Citat din: serban din Octombrie 14, 2016, 11:41:35 AM
și
Practica cea mai buna metodă pentru acumularea experientei. :bravo:

serban

Astăzi am verificat senzorul de temperatură montat la o familie. 23 grade în ghem,8 grade pe podișor și 5 grade în aer. :wink2:

NYK74

Citat din: serban din Octombrie 30, 2016, 08:45:41 AM
Astăzi am verificat senzorul de temperatură montat la o familie. 23 grade în ghem,8 grade pe podișor și 5 grade în aer. :wink2:
Asa stii cînd incep să tureze motoarele Ce instalație folosesti pt monitorizare ? :wink2:

serban

Acesta este și scopul urmărit. Anul trecut,la stupul monitorizat,a crescut temperatura la 30 grade în jur de 01 februarie. Folosesc un termometru digital obișnuit care are un senzor în capătul unui fir lung de 1 metru care indică două valori: de la senzor și de la termometrul propriuzis care se află pe podișor. Țin minte că anul ăsta în ianuarie erau -20 grade afară și în cuib +24 :nod:

serban

Ultimul produs din atelierul stupinei:

serban

Capacitate 20 rame,diafragmă mobilă la mijloc.

albinasebes

cam mici urdinisele pt 20 de rame
in schimb, va da bine in stupina
pe stationar
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

serban

Cred că urdinișurile sunt suficient de largi. Fiecare cuib are podișor cu plasă și sub streașină sunt aerisiri.

NYK74

Foarte frumos stupul. Pentru perioada culesului urdinișul este mic.
Ce scule ai folosit la confecționare ?  :hi:

serban

      Stupul l-am gândit să poată găzdui doi roi de la formare,iernare la diafragmă până în primăvara următoare când vor fi transvazați.Am făcut diafragma mobilă pentru orice eventualitate. Am folosit la construcția lui scule de mână și resturi de scândură de la construcții mai vechi. Șindrila am procurat-o mai greu. Pe lângă butoi și stupul de stuf vreau să mai construiesc câteva căsuțe diferite una de alta,pentru bucuria ochiului. Deja am început următorul proiect. Când e gata,postez poze,dar mai durează. :hi: