Protestul Federatiei Asociatiilor Apicole din Romania -ROMAPIS

Creat de viorel55, Octombrie 09, 2014, 02:50:50 PM

« precedentul - următorul »

viorel55

  Faptul ca reprezentantii nostri au fost primiti de conducerea ministerului denota faptul ca protestul nostru a fost luat in seama .
  Ca  putem fi mai multi si mai puternici ..asta inseamna sa ne unim, sa nu mai fim dezbinati si sa nu mai dorim sa moara capra vecinului

mosunick

Citat din: viorel55 din Octombrie 12, 2014, 01:03:22 PM
  Faptul ca reprezentantii nostri au fost primiti de conducerea ministerului denota faptul ca protestul nostru a fost luat in seama .
  Ca  putem fi mai multi si mai puternici ..asta inseamna sa ne unim, sa nu mai fim dezbinati si sa nu mai dorim sa moara capra vecinului
Din pacate trebuie sa ajunga cutitul la os ca sa intelegem ca numai cautand interesul comun se poate rezolva ceva...
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

bucovineanu

Intervin si eu iar daca deranjez imi cer scuze. Inainte de 89 era o singura asociatie apicola . Acum exista un numar foarte mare de asociatii. Chiar stie cineva cate or fi? De ce s-a ajuns in aceasta situatie? O fi in favoarea apicultorilor acest lucru, iar daca nu cui foloseste?  Se stie ca unirea face puterea, dar noi vrem sa demonstram contrariul?

viorel55

#18
Am incercat sa gasesc inregistrarea emisiunii de la Radio Romania Actualitati de astazi  13-oct. a.c.dar se pare ca nu e disponibila online. Am gasit in schimb programul initial al emisiunii
PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) - Utilizarea pesticidelor în agricultură – risc major pentru apicultură. Invitaţi: Mircea Ciocan – preşedinte ROMAPIS şi Otilia Manta – consultant fonduri europene – în studio şi, prin telefon, Cristina Mateescu – director general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură, Ioan Fetea – preşedintele Asociatiei Crescătorilor de Albine din Româniaşi Dina Cămărăşan – producător de miere din Bistriţa-Năsăud. Producător Magda Zăvoianu. Realizator Alexandra Andon

    orele 13:20:00 - 14:00:00 s-a desfasurat emisiunea

Pana la urma prin telefon a mai intervenit numai dna Cristina Mateescu, Fetea nu a mai vrut sa zica nimic pe post.P.S.  Asa ca protestul ROMAPIS a avut un ecou formidabil !!
    .

romikele

Eu speram si inca sper sa aiba un IMPACT, ca de ecouri rasuna vaile Romaniei.
:hi:

Eugen B

Nu stiu sigur daca sunt sau nu la subiect, federatia sau cum vreti voi sa iti ziceti, sau toti apicultorii din tara, ar trebui sa se faca ceva scrisoare in care sa spunem ca vrem subventie pe stup, nu ce prostii sunt acuma, am bagat anu asta tone de mancare in ei, si nu primesc inapoi nimic, numai daca cumpar de la ce firme vor ei. Ar trebui dat subventie pe stup si verificati stuparii de numarul de stupi. Dar nu cred ca se va face nimic cu stuparitul la noi in tara. Aici ma refer la statul Roman. Cand vad ca o sa vina bani la toti stuparii pe subventie cum ar trebui atunci voi felicita pe cine vreti.

D006


Eugen B

conteaza numarul de stupi nu albine, cel putin un inceput este stupii decalarati, si ar trebui sa vina controale neanuntate si sa verifice. Ideea este ca daca pe oaie se da 40 ron subventie sa se dea si x ron pentru fiecare stup pe care il ai. Eu asa stiu ca sa dat inainte, poate ma insel, dar e normal sa le convina asa ca trebe sa mergi la magazinele lor sa cumperi doar anumite produse. Anu asta am bagat sigur 1t de zahar , poate si mai mult, si din cate stiu zaharul nu se subventioneaza. Oricum pe viitor nu ma axez pe ajutorul de la stat. Eu as vota sa se dea subventie pe stup si salut. Fiecare cumpara tratamente si mancare pentru albine de care vrea.

D006

frate , cine ??? cine sa controleze ??? papa de la Roma ??? Maria Thereza ???

romikele

Eugene tata, unde ai vazut tu asa bazaconie, subventie pe stup?
S-a subventionat kilogramul de miere predata la procesator, nu stupi bezmetici sau fara rame in ei!  :wink2:
:hi:

Eugen B

Acuma vreo cativa ani iti spun sigur ca se dadea 20 ron per familie de albine. Oricum ideea care vreau sa o transmit este sa se dea subvenitie pentru familia de albine declarata. Cum iei 40 ron pe oaie, poti lua 40 ron si pe stup in care intra tratamente si mancare. Macar de ar fi sa iti dea pentru miere predata, dar din cate stiu nu se mai da. Eu lucrez de 2-3 ani in domeniu, dar lucrez cu persoane care au stupi de peste 25 de ani. Anul acesta sa bagat mancare la greu in stupi. Sunt curios daca va intra 1 leu macar si la mine in cont. Pana in momentul de fata am bagat cam 3t de sirop in ei.
Conteaza si cati stupi ai si cum te ocupi de ei, dar parerea mea este ca apicultorii nu sunt foarte bine vazuti de stat. Oricum imi place foarte mult apicultura si o sa o practic indeferent daca se dau sau nu subventii, dar normal ar fi sa se dea ca pentru orice alt animal. In plus albina face polenizare si multe altele.

D006

  Baiat , oaia este crotaliata si foarte usor de verificat ! tot nu ai spus cine sa verifice albinele si cum??? vii arunci petarda si te faci ca ploua ....

PS . cat platesti anul acesta impozit la albine ?

Eugen B

Nush suma exacta. Ca nu ma ocup eu de asta. Oricum destul. Cum adica petarda. E forte simplu. De exemplu ai 50 de stupi. Mergi la asociatie sau unde ar trebui sa mergi, iti da numere pentru fiecare stup. Si numerele respective le prinzi cu suruburi de stupi. Vine controlu si se uita in fiecare stup cu numar. Nu ai stupi amenda. In fine mie mi se pare destul de simplu. Asa de curiozitate, cati stupari vor primi ceva bani anu asta din ce se aude la stiri? Ideea este ca nu eu sunt ministrul agriculturii si presedintele asociatiei apiculotorilor. Daca ar fi cineva interesat ar lua ceva masuri si pentru apicultori.

Eugen B

Domnu Dragos daca vrei suma calculeaza tu. Eu stiu ca de la peste 75 de stupi se da impozit. Pe cine ajut eu are 240. Oricum am pus si la ce ai facut azi in stupina o poza cu 3 romorci pline de stupi. Stupii sunt si ne ocupam de ei.

D006

Pana la urma tu ai albine sau nu ?  nu mai vorbi de stupii altora ! vorbeste de ce ai tu ! ba ai bagat o tona de zahar , ba 3  tone de sirop , nici tu nu stii pe ce lume traiesti, sincer.