minicu

Creat de minicu, Iulie 08, 2014, 03:28:20 PM

« precedentul - următorul »

minicu

Salutare! Numele meu este Nicu Stan si sunt din Focsani. M-am inscris pe forum acum ceva timp chiar daca nu aveam albine. Imi doream de mult timp sa cresc cateva familii, dar locuiesc de o viata la bloc si practic nu aveam un teren sau o casa. Acum  am cumparat un teren aproape de oras si am inceput sa citesc despre albine din carti si de pe forum. Intamplarea face ca in vara anului trecut  m-a sunat mama si mi-a zis ca undeva aproape de o padure este un roi de albine care sta pe jos in iarba. M-am mirat stiind ca roiurile se aseaza pe crengi in copaci si nu am dat importanta. La aproape o saptamana m-a sunat iar si mi-a zis ca roiul nu a plecat. M-am hotarat sa vad ce este si l-am rugat nea Costica apicultorul (un amic )  sa ia un stup si sa mearga cu mine. Acolo am dat de o mana de albine care, dupa cum a zis mama erau pe jos in iarba, probabil ramase de la  un apicultor cu pavilion si care plecase. Si uite asa am trecut timid de la teorie la practica. I-am luat si i-am dus la nea Costica in ideea sa cumpar matca si sa formez o amarata de familie. Intre timp amicul  ca sa ma ajute  mi-a pus in stup 2 rame cu ceva puiet si albine si doua cu ceva de miere iar eu am cumparat o matca selectionata si asa mi-am facut prima umila familie de albine. M-am pus la punct si cu ceva scule si echipament de protectie si Doamne ajuta sa trecem iarna. Toata iarna am facut rame si am lipit foite. Am cumparat 3 stupi kit si i-am montat. In primavara spre surprinderea mea, aveam o familie de albine sanatoasa multumita lui nea Costica care le-a hranit peste iarna . Am avut si prima experienta a unei intepaturi de albina de care mi-era teama  si tot spre surprinderea mea nu am facut spume. De atunci am tot incasat. Intre timp am "substituit" o rama cu puiet una cu oua si una cu ceva miere de la rapita si le-am pus in alt stup. Am mai cumparat 4 rame cu puiet si cateva botci din care am mai facut un stup dupa care am primit un roi si am mai facut un stup iar in urma cu mai bine de doua saptamani am mai "substituit" din cel cumparat doua rame cu puiet si una cu oua si ghici: am mai facut un stup.
Si uite asa sunt fericitul posesor a 5 stupi. Precizez ca am 3 stupi de 12 rame si doi de 10 rame. Sunt putin dezamagit fiindca am inceput sa cresc albine exact in unul din cei mai slabi ani pentru apicultura sau poate e slab fiindca am inceput eu?  Dar nu ma las! Poate o sa reusesc  sa pun si niste poze.
Nu mi-e frica de munca! Dorm linistit langa ea!

Hermannstadt

Bun venit printre noi, asa este apicultura, intr-un an miere, in altul material biologic. Important este sa ai rabdare cu ele si sa iti faca placere si ele te vor rasplatii.

Succes si numai bine!
:hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

dodo79

eu zic ca acest an este unul foarte bun ptr incepatori.
Bine ai venit!
ai grija acum de ele sa se faca puternice pana la toamna

stefan1

  Bun venit pe forum si ca 'postaci', ca altfel vad ca l-ai frecventat destul de mult! Cum sta bine unui moldovean, esti bun povestitor. Sper sa ai familii de albine tot mai multe si mai bune, sa ai ce ne povesti! Succes!   :hi:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

G. Iulian


minicu

Multumesc pentru incurajari si, da sper sa intru in iarna cu familii "zdravene"
Nu mi-e frica de munca! Dorm linistit langa ea!

minicu

Nu mi-e frica de munca! Dorm linistit langa ea!

minicu

Si doua " dispozitive" home madeNu mi-e frica de munca! Dorm linistit langa ea!