NYK 74 SI PASIUNEA PENTRU ALBINE

Creat de NYK74, Martie 16, 2014, 09:54:50 AM

« precedentul - următorul »

NYK74

Un salut de sanatate si numai bine,tuturor stuparilor,mari si mici,de acasa din Romania,si de prin intreaga lume,pe unde fiecare si-a croit drumul.
Consider ca a venit vremea sa ma prezint,ma numesc Palaghia Alexandru ,din Botosani ,momentan lucrez in Italia,pe langa Modena ,intr-o comuna din muntii Apeninii Modenezi.
Am cumparat in 1992 de la un stupar batrin 4 familii,întreţinute in stupi orizontali,de atunci si pina in ziua de azi,am avut mereu albine acasă,practic apicultura de pasiune(nu apicultura de pinguin  cum zice mr.Dragos )acasă aveam pina in 30 de familii.
Aici am lucrat anii din urma,in Italia,ca angajat,pentru un stupar de aici,avea in jur de 200 familii in stupi verticali 10r,cu magazine 1/2.si faceam pastoral.
Acum un an,am cumparat si aici 2 familii in stupi verticali cu magazine  1/2,iar momentan am 8 familii,aveam 10 la intrarea in Iarna ,dar 2 fam.au rămas fara regine,si le-am unificat.
Deocamdată munca pe care o fac,nu imi permite sa ma ocup de apicultura la scară mare,poate pe viitor,cine stie.
Cam cu atât va plictisesc in cronologia mea,a-s avea rugămintea in limita posibilă ,cei care vor posta aici daca se poate,sa evite injuriile adresate unii,altora.
M-am inscris pe acest forum pentru a invata,ceea ce nu stiam,si sunt destule lucruri bune de invatat,"oricît de mult stii niciodata nu stii destul,chiar dacă ai putea crede asta,"deci sa lasam jignirile pentru un forum al jignirilor,nu al apiculturii.
Multumesc anticipat tuturor pentru intelegere :hi: :hi:

bogdanab


Seba


mmacreanu

Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

NYK74

Multumesc pt.urări tuturor,bine punctat"sănătoase si harnice "mai ales cind auzim cite noi boli apar de la un an la altul,sa ne ferească bunul Dumnezeu,de ele,ca se poate ajunge ca intri intr-un an,cu un anumit nr,de stupi cu albine,si inchei având doar stupii goi.
Zicala cu ciobanul cu turma de oi,ramas la urma doar cu bâta.
E adevarat ca un cuvînt de zis avem si noi,in modul cum le îngrijim,dar dacă te ajunge in mod involuntar vreo molimă,poti fi meseriasul "lu peşte "ca nu scapi.
Mai bine sperăm sa nu avem de a face cu asa ceva. :smile:

dodo79


Cubby


captain bee

Bun venit !!! asteptam detalii din apicultura italiana !!! toate cele bune !!!

NYK74

Multumesc pt,urare,DODO 79,dacă nu ma însel ai scris prin topicul despre confecţionarea preselor pt.facut faguri de un tip de silicon,de etansare geamuri,mai stii ceva,daca a incercat cineva sa facă fete din acel tip de silicon?????

NYK74

CUBBY,sanatate si toate cele bune si tie,mult noroc in această îndeletnicire numită APICULTURA . :hi:

NYK74

CAPTAIN BEE ,salutare,detaliile din apicultura italiană,le voi face cunoscute,am un cont deschis si pe forumul italian,diferenta este,de al nostru,apiardealul,ca ei scriu foarte putin,au mai putine topicuri,si comunicarea intre membrii e foarte rară.
Altă diferenţă ,sau diferenţe ca sunt mai multe,dezvoltarea la albina italiană ligustica,nu e la fel ca la carpatina noastră,diferă rasa si clima,cu partile bune de o parte,si rele de altă parte,ca de rasa perfectă nu am auzit inca,poate pe viitor.
Un batrin zicea la un tanar ce voia sa cumpere un cal,tine minte ca calul perfect nu sa nascut inca,dacă trage,da si cu picioru ,dacă nu da cu picioru,atunci impunge .
Sa ne auzim de bine :hi:

dodo79

Citat din: NYK74 din Martie 16, 2014, 05:39:35 PM
Multumesc pt,urare,DODO 79,dacă nu ma însel ai scris prin topicul despre confecţionarea preselor pt.facut faguri de un tip de silicon,de etansare geamuri,mai stii ceva,daca a incercat cineva sa facă fete din acel tip de silicon?????
din lipsa de timp nu ma pot ocupa si de prese.inca nu am nevoie de asa ceva.dar stiu ca silka produce silicon ptr orice tip de intrebuintare.daca ai timp poti sa incerci.sau i-a legatura cu Marian sima.el se ocupa de asa ceva.
sanatate

Aurelian A.

"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

dodo79

Citat din: Aurelian A. din Martie 16, 2014, 08:52:23 PM
:welcome: Secretosi italienii  :P
nu neaparat.vorbesc putin si la obiect.spre deosebire de noi  :)

stefan1

  Bun venit! Am citit din postarile tale si imi place cum gandesti, chiar poti fi mai activ pe forum daca ai timp.    :hi:

  Treceti la avatar si locatia! Mai cu seama ca nu esti in tara, ai alta clima si alt stadiu a dezvoltarii familiilor, asa ca ai putea crea confuzii sau dezorientare cand spui ce faci tu la un moment dat, sau care este starea familiilor tale.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)