NYK 74 SI PASIUNEA PENTRU ALBINE

Creat de NYK74, Martie 16, 2014, 09:54:50 AM

« precedentul - următorul »

NYK74

Continuare, cu un alt început de an care nu promite multe lucruri bune.Urarea era " semne bune anul are" acuma putem spune " semne bune anul n-are ".
La controlul de săptămîna aceasta au răspuns prezent toate familiile.
Seceta e foarte vizibilă, pămîntul e fără apă, iar pînă în prezent nu au fost precipitații consistente, vom vedea ce va urma, dar nu prea promițător.

romikele

Mulțumit de precipitațiile căzute?

NYK74

Nu am urmărit prognoza meteo, poate sunt precipitații consistente în zona dvs, dar aici în nordul Moldovei am avut săptâmîna trecutâ 1cm de zăpadă, în rest nimic, dacă vor veni geruri mai puternice vor afecta și grîul în lipsa zăpezii și e păcat, pentru că este destul de frumos bine înfrățit în zonă.

MOTANUL

Idem in Bucuresti 1 cm de zapada 2 zile toata iarna. Ploi foarte putine = umiditate in sol scazuta.
Macar nu e seceta extrema cum sunt destul de multe zone din Romania.

Partea de vest este in parametrii cat de cat normali. In dobrogea - constanta seceta este puternica / extrema.

70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

NYK74

Dacă nu va fi apă suficientă în sol, o să fie iun alt an mediocru pentru albine.Avem un vînt turbat de 2 zile, iar noaptea încă îngheață

NYK74

54F01FDB-1441-4D2E-BC17-7CFF5FB88D3D.png După tot ce este scris în paragrafele de mai sus, am avut  zăpadă adevărată în Aprilie,cu cantități ce nu mai văzusem de aproximativ vreo 20 de ani, ba chiar nici nici nu  mai speram câ voi mai vedea.Iar în momentul de față în Italia a început deja campania, cam așa:

MOTANUL

Italia e cu vreo 2 saptamani minim inainte fata de Romania zona Bucuresti. In nordul italiei era salcamul inflorit. In sud e deja scuturat-cazut.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

NYK74

Din experiența cîtorva ani am văzut că nordul Italiei este cu aproximativ o lună la dezvoltarea familiilor înainte față de nordul Moldovei.Cînd acolo( în Italia) familiile fruntașe aveau 4 rame de puiet, în nordul Moldovei aveam 2 rame.

dan sebastian

Ai cumva idee daca salcamul a secretat nectar in Italia anul acesta ?
De obiciei daca vremea e buna sunt similitudini cu inflorirea de la noi.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

NYK74

Nu am vorbit încă cu cei de acolo,dar am să întreb. Ceea ce știu și am scris sunt de vreo 2-3 săptămîni de cînd au început campania de recuperare
a roilor.