influenta secetei

Creat de andrei nicusor, Noiembrie 30, 2011, 09:32:13 PM

« precedentul - următorul »

gabush86

poate sa fie o iarna secetoasa si o vara ploioasa care iar nu e bine . are ce culege dar nu are cum . vom trai si vom vedea

dorindafi

asha a fost in 2010
nu au putut ieshii la cules shi de necaz au intrat in roire
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

andrei nicusorE nu am accesat nici un fond european si nici vreo suventie de la PNA, ( asi fi putut dar... se va vedea la sfarsit) ,doar discutam de schimbarea climatului  mondial  :hi:

dorindafi

Citat din: andrei nicusor din Ianuarie 14, 2012, 10:02:41 PM


E nu am accesat nici un fond european si nici vreo suventie de la PNA, ( asi fi putut dar... se va vedea la sfarsit) ,doar discutam de schimbarea climatului  mondial  :hi:
poate e bine, poate nu
nu ne obliga nimeni sa profitam de aceste fonduri shi aici le dau dreptate colegilor romikele shi dragos2006
dece zic asta: cand se va trage linie e foarte posibil sa platim cu totzii la fel intrun mod s-au altul
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

marius_vfp

salut, romikele , cei care nu vor sa se conformeze cu noile masuri europene , pot vinde produsele apicole , cu ajutorul vecinilor sau prietenilor tot la aca sau ma rog centre de colectare , 

parerea mea e ca daca am 10 tone de miere si vb cu un procesator serios vine la porta si o ia fara sa ma intrebe de normele europene .
referitor la seceta e cam proasta treaba , am sapat de curand in gradina si e crapat pamantul dar si tare cum era din toamna .
o seara buna
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

andrei nicusor

Romy ai dreptate ,ori acum de buna voie si cu bani,sau dupa aia constrans de piata si cu bani din buzunar.   ^:)^
Eu sincer am vrut sa fac proiectul ,dar nu am avut certif de produc vizat si.... o trecut sesiunea.Un prieten de al meu vrea sa se retraga si sa dea bani inapoi  am discutat cu el si mai multe nemultumiri...si avea dreptate,dar nai incotro cum zic Ei,asa ca stau in cumpana ,mai adun dovezi in balanta pro sau( tot pro)nu am de ales.   :hi: 
Problema este cand te atingi de lucru omului , si cu  :bzz: mai merge cat sta stupu in curte la tine.  :hi:

bee_lover

Eu nu inteleg de ce tot stati in cumpana. Parerea mea este ca cei care stau in cumpana vor fondurile pentru a baga banii in buzunar. Daca chiar vrei sa te dezvolti sa iti imbogatesti inventarul apicol atunci nu vad care e problema. Va e frica ca trebuie sa platiti la stat? Stati linistiti ca oricum o sa platim si noi cu fonduri si cei fara dar care au accesat pna ca doar nu de florile marului vor crotalierea. Si atunci stau si ma intreb, cum e mai bine, sa platesc oricum impozit sau mai iau ceva banuti de la stat si sa platesc impozit?

gabush86

Voi inca nu ati inteles ca totul va fi impozat , indiferent ca esti autorizat sau nu ...

cipriene

 :rotfl: incet-incet toate topicurile sunt poluate cu astfel de discutii!
cred ca inconstient toti suntem macinati de problema asta cu crotaliera stupilor, finantarea activitatii pe care o facem, etc
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

andrei nicusor

Fiecare are parerea lui personala,de ex;eu sun mecanic  si am un atelier de lucru,vreau sa construiesc  remorca ,pavilion,stupi,etc.
vorbeam cu un altul prieten(profesionist,reprezentant ptfiliomera in zona lui.... ),vrea sa cumpere pavilion nou  sa interesat unul mai ieftin si a zis ca il costa 80000 de roni si a renuntat la  proiect ,nici nu mai pot sa-l mai conving ,omul are 3 copi si vrea sa faca economii,si zicea ca daca si-ar face el   altul ar iesi mai ieftin.concluzie.numa sa cumperi lucruri noi  si scumpe  :nod: ca altfel nu ai cum sa te justifici .eu  mi-am confectionat apsolut tot si im-mi mai confectionez in continuare lchiar si ramele ies mult mai ieftin decat cumparate,in schimb maiam material uscat pentru o alta serie de stupi,imi place sa le fac eu :smile: nu toata lumea iti da factura

George N

Revenind la seceta din anul in curs ce scenariu va vine in minte in cazul cind va ploua f. f. putin..? Crede-ti ca putem avea productii mari de mana anul asta , (de ex. ) datorita vremii de acum ?

cipriene

gata fratilor, vine zapada!!! o raza de speranta pentru anul asta  ^:)^ ^:)^ ^:)^
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

valter

Eu nu am vrut sa tulbur apele paci...dar va recomand sa consultati periodic site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.
Zona de SE ca si exemplu(ca ma intereseaza) are nivelul de precipitatii acumulate in sol la nivelul Aroape Normal.
Dar cum mai si iunie se anunta(ca si procnoza indepartata) catastrofal de ploios(cu predilectie in Vest)...asta ma sperie mai abitir decat seceta.

Anii secetosi(dupa anii ploiosi) sunt cei mai buni ani de productii la miere.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

andrei nicusor


cipriene

Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)