COOPERATIVA ,,CASA MIERII" SLOBOZIA -IALOMITA

Creat de BOB0, Decembrie 12, 2010, 11:04:29 PM

« precedentul - următorul »

ALBINEL 1984

 catre dl bobo   referitor la suma ceruta de asociatia dv de 90ron/fam este valabil ptr toti membri care doresc afilierea sau numai ptr actionari daca cineva doreste doar sa se inscrie fara sa fie interesat de dividente se poate?cam care ar fi cotizatia?la aca e de 0,7 ron/fam
                   

pharaonu75

Dupa inscrierea in asociatie devii actionar in mod automat, suma platita pentru familiile de albine transformandu-se in actiuni!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

ALBINEL 1984

  referitor la cotizatie in cat timp se amortizeaza suma mai ales ca trebue platita anual ?
de ex   eu am 175 fam de albine platesc 15700 ron cu ce ma puteti ajuta de suma asta?
          la A C A  pentru 175  fam      platesc  122,5 ron    ptr acte PNA 
                   

BOB0

Citat din: ALBINEL 1984 din Decembrie 29, 2010, 09:14:31 AM
  referitor la cotizatie in cat timp se amortizeaza suma mai ales ca trebue platita anual ?
de ex   eu am 175 fam de albine platesc 15700 ron cu ce ma puteti ajuta de suma asta?
          la A C A  pentru 175  fam      platesc  122,5 ron    ptr acte PNA 
                   
Dle. ALBINEL -Printre obligatii, este si aceia de a preda~ 75% din prod .totala  de miere realizata. Banii vor fi platiti in doua transe ,prima transa se plateste la livrarea mierii ,la pretul  pietii de achizitie , diferenta  va fi prin dividente, la finele anului dupa bilant ( modalitate  valabila dupa ce fabrica va fi construita).Aceasta diferenta este de 50% in plus /kg. pentru cei ce nu au actiuni iar 50%pentru actiuni  . Cotizatia este de 2 Lei/ fam. pe an, decizia  a fost luata prin vot majoritar a memrilor coop. dupa o prealabila analiza.  Daca vi se pare ca este mare ?  Va  raspund ca nu este asa, ea se recupereaza , devenind neglijabila ,  in comparatie cu cistigul din dividente. Dela Presedinte ,  membrii Consiliul director , toti cei care punem  umarul la bunul mers al COOP. si constructiei acestei fabrici , nu primim nici o remuneratie sau comision, cu toate ca, irosim timp si efort(facem   munca  patriotica)  telefoanele , drumurile prin tara pentru aprovizionari cu dif. materiale e.t.c. trebuiesc platite  de  undeva. In 2011, mierea o vom preda toti membrii coop. la un singur procesator ,unde vom negocia  in prealabil pretul pe sortimente de zeci de to., acesta( pretul/ kg.)  fiind mai mare comparativ cu cel acordat apicultorilor dispersati , care vin cu cantitati mici.  Multumesc pentru intelegere .Daca va intereseaza asociatia noastra, pentru lamuriri in vederea inscrierii , luati legatura cu :Tel. 0724088318 CUCU NELU.  -LA MULTI ANI !  MIERE MULTA ! :hi: :hi: :hi:

D006

  Eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni si nici sa fiu negativist dar ce prezinta domnul Bobo este o strutocamila care vinde pielea ursului din padure.

BOB0

Vin cu o completare, pentru Dl. ALBINEL. Din graba am omis sa va raspund , ce se intampla cu cei 15700 Roni.          Acestia vor intra la Capitalul Social al coop. vor fi folositi la costructia unitatii de prelucrare . Suma se va dubla ca valoare dupa costructia fabrici, adica va fi de 31400 Roni prin implementarea banilor de la U.E. Toata acesta suma dublata, se transforma in actiuni ,pentru care veti primi dividente  anual de ,50% din profitul realzat de fabrica  prin prelucrarea mierii. Aveti avantajul dublarii sumei in cca. un an de la depunere si profitati de dividente din 2012 ,cand fabrica va produce. Ce banca acorda o  dobanda de 50% pe an?   Dv. beneficiati de aceleasi drepturi ca si ceilalti membri coop. ,indiferent de vechimea lui in asociatie. Noi cei care suntem de la inf. coop. (in2oo5 ), inca de  atunci ,depunem bani sub  forma de C. Social. Banii sunt depusi in banca, se benef. de dob.  Drumul a fost lung  pana am ajuns aici, presarat cu multe adversitati de tot felul ,eu  in postari mai sus ,am descris  cate ceva, poate lucruri  neansemnate.  Asa ca, CEI DIN URMA , VOR FI CEI DINTAI! Nu va speriati, nu pierdeti ,la noi se face totul transparent.

BOB0

Citat din: dragos2006 din Decembrie 29, 2010, 09:51:38 PM
  Eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni si nici sa fiu negativist dar ce prezinta domnul Bobo este o strutocamila care vinde pielea ursului din padure.
Tot ce am postat in acest topic sunt date reale. Deaceia am fol. chiar si cifre care pot fi verificate. M-am asteptat la un  asemenea atac in partea unui URS din padurea riverana,  R. SARAT, mai stiam de pilda ca, momentul  declansari va fi ,cand cineva este interesat de coop. A n-e lua la tranta Dle. Drgos , nu m-a caracterizeaza . Am lucruri mult mai bune de facut ,  viata-i scurta?De data asta cu mine a-ti gresit-o ,folosind acelasi armament depasit?Din pacate nu n-e cunoastem pe viu. Eu nu mai am nevoie , deorece mi-am facut un portret al Dv. din cite am mai citit  de pe internet. Cata dreptate avea Dl. ROMAN.... In concluzie , puteti scrie  orice despre mine . Eu va voi,, IGNORA "Deviza mea este,,REZISTENTA LA ISPITA, ESTE MASURA CARACTERULUI UNUI OM!

D006

  Va rog sa ma scuzati daca v-am jignit cumva prin postarea mea dar nu asta a fost intentia ! Consider ca divergentele de opinie nu fac decat ca informatia sa fie prezentata cat mai corect.
   Eu nu ma pricep la afaceri asa ca am intrebat si eu niste oameni cu parul alb care fac negot cu miere de 20 ani cum sta treaba cu infiintarea unei SA in domeniul comercializarii merii. Raspunsul a fost clar : daca era o afacere cu profit sigur infiintareA unei SA acum toti procesatorii erau SA.  Apicultura NU ESTE O AFACERE CLASICA unde sa poti face un plan de afaceri pe 5 ani si sa stii ce profituri vei avea. A promite dividente de 50% din profit este cel putin inoportun , daca profitul va fi cu minus ?????????

  Numai bine si spor la treaba !

PS. SA. inseamna investitie de CAPITAL iar capitalul nu are nici o legatura cu familiile de albine ci doar cu buzunarul investitorului.

ALBINEL 1984

Dle. ALBINEL -Printre obligatii, este si aceia de a preda~ 75% din prod .totala  de miere realizata 

75% DIN CE  CANTITATE CALCULATA /FAM DE ALBINE ?

pharaonu75

75% din cat ai realizat tu! Interesul tau este sa predai cat mai multa miere, pentru ca in felul asta primesti cat mai multi bani (acei 50%) la revanzarea catre beneficiar!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006


BOB0

Era mai concludent exemplul daca , interviul era luat unui neamt din Germania asa?.... :stop_the_war:

D006

  Intamplator Stuparii din Ungaria dau lectii la productia de salcam iar nemtii sunt cunoscuti ca si mari consumatori de miere , nu si de producatori . Cand neamtul in va bate pe ungur la productia de salcam il vom asculta si pe el .

BOB0

Intamplator ,eu am inteles ca mesajul pe care doriti sa-l lanseze acest interviu , pe acest topic  ,ar fi acela :NU ESTE RENTABILA ACHIZITIA DE MIERE SI PRELUCRAREA EI IN UNGARIA. Si ca ,asociatii scot profit din alte activ. Si ca, in Romania nici atat , ca deh , noi suntem romani ?...Intreb , cati procesatori sunt in Romania? Este vreo concurenta privind pretul de achizitie ?Va raspund eu , NU.   Noi dorim sa fim :producatori , procesatori si sa facem desfacerea produselor direct....., nu prin intermediari. Mai intreb , cati procesatori din Romania au falimentat? Tot eu raspund , nici unul.De ce ? Raspundeti Dv.... :bzz:

D006

  Intamplator sau NU anul trecut fondatorii acestei coop. au venit la Rm. Sarat sa afle cu ce se mananca fondurile  europene   :coffee: