filiala judeteana ACA

Creat de mihaipop_55, Februarie 18, 2009, 09:40:33 PM

« precedentul - următorul »

D006

D. Luca la dumneavoastra s-au dat subventiile pe medicamente si material biologic anul acesta ?

neculai.luca

Citat din: dragos2006D. Luca la dumneavoastra s-au dat subventiile pe medicamente si material biologic anul acesta ?
Vineri,16.10.2009, am aflat că au intrat banii in contul Apicola. De marţi , 20 oct. 2009 sunt invitaţi membrii care au depus dosare să-şi ridice banii.
I-am anunţat deja pe cei la care le ştiu telefoanele.
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai (dar nu fi leneş!)

unincepator

Citat din: neculai.luca
Citat din: viorel55Stie cineva cand v-a mai reveni pe acest forum d-l Presedinte al ACA Maramures ?D-l Luca...ce mai faceti...cum este sa fi presedinte de filiala ? ....Nu va mai uitati la astia multi si... mici  ?????
Pana sa ajungeti in aceasta functie mai discutati si cu noi................................
Îmi cer scuze că răspund aşa târziu, acum am găsit această "interpelare".
Absenţa mea de la discuţiile de pe forum nu are nici o legătură cu funcţia de preşedinte de filială judeţeană ACA..., verificaţi că şi anul trecut am lipsit cam în această perioadă.
Adevărul e că mă împart cu greu în sezonul apicol (mai-octombrie) intre cele 9-10 ore de mers la serviciu , lucrul cu 60-70 fam. de albine, oblig. familiale etc.
Chiar şi aşa m-a prins frigul ăsta cu rame după diafragmă la lins...
Dar nu cred că explicaţii aşteptaţi de la mine...
Să fii preşedinte de filială...sincer m-a încercat o mare dezamăgire la Congresul din 2 aprilie.
Am fost hotărât să dau un vot pentru schimbare dar ştiţi că n-a mai fost cui...
Deşi a fost un statut care permitea formarea unei majorităţi favorabilă intereselor apicultorilor, această majoritate n-a existat!
Şi ştiţi de ce ? Tocmai datorită dezinteresului membrilor care n-au trimis la Congres cât mai mulţi delegaţi( adică 1 delegat pentru fiecare 200 de membri din judeţ:wink:.
Iar de-acum încolo va fi şi mai greu, s-a votat ca statutul să poată fi modificat şi de Consiliul Naţional (unde apicultorii au un delegat la 400 de membri) nu doar de Congres !
Sunt multe de spus dar poate vom avea ocazia să schimbăm pareri când albinele dorm în siguranţă!
Domnule Viorel, să ştiţi că şi eu sunt foarte curios cum merge treaba in alte asociaţii decât ACA ! Nu am nici o intenţie de ironie, mi-aş dori sincer un schimb de experienţă !
Ca deobicei, sper
    S-auzim numai de bine !
bunasearad-lLuca si felicitari pt dobandirea functiei; sant necunoscut de d-voasatra,dar maocup cu cresterea albinelor si daca nu e cu suparare, sa-mi spuneti la Alba pe cine avem presedinte de filiala?multumesc mult si succes an functie.

neculai.luca

Citat din: proapi( A scris pe celălalt forum, mi-am permis să mut şi aici !) Dragos, cred ca stii ca noi speculam cu privire la modificarile Statutului ACA si facem propuneri, dar suntem cam singurii care si scriem despre ce am vrea sa fie in noul Statut.
Am scris ca speculam, pentru ca normal si democratic, aceste propuneri se fac in adunarile generale ale filialelor anuntate din timp catre apicultori si ca sunt intrunite pentru modificarea Statutului ACA. ESte si legal si democratic si de bun  simt.
Ceea ce vorbim noi nu are valoarea unei adunari generale ale filialei, in care tot ce se propune se consemneaza intr-un proces verbal. Acesta merge la Congresul extraordinar de modificare a Statutului ACA.
Speculez si eu; propun ca 70 % din profitul srl-ului judetean sa mearga la filiala respectiva.
Mi-ar fi plăcut ca ceea ce scriu acum aici s-o fac pe un FORUM al ACA România unde să poată citi oricine dar să poată interveni numai cine este membru ACA.
Dar nu e deloc vina mea că nu se întâmplă aşa !
La ultimul Congres l-am rugat pe dl. preşedinte Fetea să comunice DIRECT cu noi, preşedinţii de filiale , nu prin *filtrul* directorilor Apicola SRL şi a promis dar promisiune a rămas.
Astfel că eu sunt anunţat de directorul SRL-ului în 18.11.2009 de adresa prin care se cer propuneri de modificare la STATUT cu termen 26.11.2009 !
Dar ne mobilizăm şi trimitem următoarele propuneri:
Art.12-Congresul este forul suprem al ACA din România şi se compune din :
     -
     -
     -
     -delegaţi ai filialelor judeţene şi ai filialei municipiului Bucureşti aleşi în adunările generale ale acestora , respectiv un delegat la fiecare 200 membri apicultori DAR NU MAI PUŢIN DE 2 DELEGAŢI DIN FIECARE FILIALĂ JUDEŢEANĂ, adică:
                                10---599 membri cotizanţi = 2 delegaţi
                              600---799 membri cotizanţi = 3 delegaţi
                               ş.a.m.d.
Motivaţie :
     -prin scăderea dramatică a nr. de cotizanţi DATORATĂ DEZINTERESULUI ŞI AROGANŢEI Apicola SRL se modifică echilibrul din componenţa Congresului în dezavantajul apicultorilor !
Art. 13- Atribuţiile Congresului sunt :
     a)adoptă ( DOAR CONGRESUL şi nu alt for inferior !) prin vot deschis modificări la statutul Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România.
Motivaţie:
        -altfel s-ar răsuci în mormânt fondatorul Harnaj !                                       b) alege preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România prin vot secret cu majoritate simplă pentru o perioadă de 4 ani, cel mult două legislaturi.
   NOTĂ :
     -preşedintele în al cărui mandat nr. membrilor cotizanţi a scăzut , prin migrare la alte asociaţii, cu mai mult de 20% faţă de cel de la preluarea mandatului NU MAI POATE CANDIDA PENTRU UN NOU MANDAT .
Motivaţie:
     -scăderea nr. de cotizanţi reflectă o slabă preocupare a preşedintelui pentru interesele apicultorilor !
Art.15-Consiliul Naţional al ACA din România este format din :
   -
   -
   -
   - delegaţi ai filialelor judeţene şi ai municipiului Bucureşti aleşi în adunările generale ale acestora , câte un delegat la fiecare 400 membri apicultori DAR CEL PUŢIN 1 DELEGAT , adică:
                      10---799 membri cotizanţi = 1 delegat
                    800---1199 membri cotizanţi = 2 delegaţi
                     ş.a.m.d.
Motivaţie:
     -prin scăderea dramatică a numarului de membri cotizanţi DATORITĂ DEZINTERESULUI ŞI AROGANŢEI APICOLA SRL se modifică echilibrul din componenţa Consiliului Naţional în dezavantajul apicultorilor ! 
Art.16-Consiliul Naţional are urmatoarele atribuţii :
     .
     .
     .
  f) validează ( FĂRĂ şi revocă ! ) preşedinţii Filialelor judeţene şi ai Filialei  Municipiului Bucureşti aleşi în adunările generale ale filialelor.
Motivaţie :
       -doar adunarea generală a FILIALEI în care a fost ales poate să-l revoce !
Art. 17-
    Se elimină alineatul :  *Din Comitetul Director pot face parte şi persoane dinafara Asociaţiei, în limita a cel mult o pătrime din componenţa sa *
Motivaţie :
      -nu se înţelege logica !
Art. 24-Membrii filialei judeţene şi ai Filialei Municipiului Bucureşti au cu prioritate următoarele drepturi:
a) să beneficieze de toate reglementările şi avantajele pe care Asociaţia le obţine privind susţinerea intereselor membrilor săi şi anume :
  _ aprovizionarea , prin societatea comercială constituită de ACA din România la nivelul judeţului, cu material biologic, unelte, utilaje, biostimulatori, faguri artificiali, medicamente de uz apicol şi alte materiale necesare practicării apiculturii CU CELE MAI MICI ADAOSURI de pe piaţă , astfel încât aceleaşi produse să nu fie  mai ieftine în altă parte !
Motivaţie :
      -altfel această prevedere nu poate fi numită DREPT ! şi
      -cum alte firme pot da mai ieftin , trebuie să poată şi Apicola SRL !
Art.29 Atribuţiile Adunării Generale a filialei judeţene sunt :
     a) alege pe termen de 4 ani preşedintele filialei şi confirmă membrii Consiliului director propuşi de preşedinte.
  Notă:
     -preşedintele în al cărui mandat numărul membrilor a scăzut cu mai mult de 20% făţă de cel de la preluarea mandatului nu mai are dreptul să candideze pentru un nou mandat !
Motivaţie :
       -a manifestat dezinteres faţă de interesele apicultorilor !
   a) alineat nou : VALIDEAZĂ PRIN VOT CU MAJORITATE SIMPLĂ DIRECTORUL APICOLA SRL NUMIT DE ACA Bucureşti pentru o perioadă de 4 ani.
    ÎN LOCUL DIRECTORULUI NEVALIDAT, ACA BUCUREŞTI VA NUMI UN ALTUL  CARE DEASEMENI VA TREBUI VALIDAT DE Adunarea Generală a Filialei judeţene.
Motivaţie :
     -în acest fel directorul societăţii comerciale ( adică Apicola SRL ) va fi intresat să ţină cont şi de interesul apicultorilor !
                                  Consiliul Director al Filialei Maramureş ACA România.
  Stimaţi preşedinţi de filiale judeţene, aveţi propuneri pt modificarea statutului ?
  Stimaţi apicultori membri ACA, cereţi urgent consiliilor directoare  ale filialelor judeţene să analizeze statutul şi să propună modificări care să vă apere interesele !
  Altfel, SOMNUL membrilor ACA  lasă asociaţia  să moară !
  Şi unde este alta mai bună, că mă duc şi eu în ea !
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai (dar nu fi leneş!)

bucovineanu

Dle Luca, am o intrebare la care sper ca imi puteti da un raspuns cunoscand lucrurile din interior: Unde merge si cine beneficiaza de profitul obtinut de filialele Apicola srl?

neculai.luca

Dle Bucovineanu, mărturisesc că nici eu nu sunt din interior referitor la societatea comercială APICOLA srl. Acestea sunt nişte creaţii ale unor băieţi deştepţi , au statut propriu pe care nu-l ştim şi nu dau seamă apicultorilor despre activitatea lor.
Am pus şi noi această întrebare şi ni s-au dat răspunsuri ba că se trimite la Bucureşti, ba că doar o mică parte, restul se consumă pe salarii şi costuri.
Eu n-am reuşit să sparg această enigmă !
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai (dar nu fi leneş!)

D006

Nu stiu daca gresesc dar la congres domnul Prahoveanu a fost singur impotriva tuturor ! dumneavoastra ati participat ?
   Sunteti de acord cu reinfiintarea Functiei de secretar general ACA Romania si automat revenirea lui Zorici la conducerea ACA Romania ?

filip

Dle,neculai.luca,
Se discuta de o modalitate de a compensa apicultorilor costurile facute cu pastoralul.
Aici se divizeaza apicultorii din nou.
In principiu interesul este de a produce mult si de calitate.
Fiecare apicultor are costuri,eu nu fac pastoral dar fac naneta la stupi.
Trebuie gasita o modalitate de a multumi ambele categorii de apicultori.
Rog sa ne reprezentati doleantele noastre la centru.
Cu multumiri!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Citat din: neculai.lucaDle Bucovineanu, mărturisesc că nici eu nu sunt din interior referitor la societatea comercială APICOLA srl. Acestea sunt nişte creaţii ale unor băieţi deştepţi , au statut propriu pe care nu-l ştim şi nu dau seamă apicultorilor despre activitatea lor.
Am pus şi noi această întrebare şi ni s-au dat răspunsuri ba că se trimite la Bucureşti, ba că doar o mică parte, restul se consumă pe salarii şi costuri.
Eu n-am reuşit să sparg această enigmă !
Daca cei de la apicola nu dau seama in fata apicultorilor si le vand acestora materiale apicole la preturi mult mai mari decat orice alta firma, iar filiala judeteana aca nu poate face nimic pentru ai ajuta  pe membri sa afle macar adevarul, nu vad de ce ar mai trebui ca acestia sa-si plateasca cotizatia. Pe langa lupta cu parazitii apicultorii trebuie sa lupte si cu aceste capuse nesatioase Apicola si ICDA.

D006

Ieri 10:42:44   Raportati | Citati

neculai.luca
Online
apicultor
Mesaj Privat
Din: Baita-MM;03.03.1955
Inregistrat: 30-01-2008
Postari: 431 

proapi a scris:
Chiar nimeni nu are nicio idee ce se mai poate subventiona prin PNA?
Personal cred că stăm foarte prost în ce priveşte laboratoarele judeţene unde să putem face analize credibile pt. diagnostic în caz de boală în stupină.
Sau analiza mierii.
Sau asistenţa tehnică pt.apicultori şi grupuri de producători.
Dar nu ştiu cum se poate organiza şi cine ne ascultă pe noi, oficial ACA nu spune nimic !
Aşa n-au spus nici când au propus condiţia de a preda 10 kg de miere la procesator pt. subvenţia de 20 lei/fam.
Toţi ştim că de fapt această subvenţie s-a dus în buzunarele procesatorilor !
_______________________________________
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)


Astazi 20:11:35   

  Domnu Luca dumneavoastra nu SUNTETI OFICIAL ACA  ???

neculai.luca

Domnule Dragoş, sincer mă abţin să intru în dialog cu dvs. deoarece am impresia că duceţi lipsă de adversar şi eu nu doresc să joc acest rol.
Mă mai gândesc că poate nu m-am exprimat destul de clar şi mă judecaţi greşit .
De aceea fac câteva precizări:
1) Am fost în 2 apr.2009 la Congresul ACA şi n-am votat cu dl.Fetea.
2)Domnul Prahoveanu nu s-a luptat chiar singur , personal am fost de partea lui dar din păcate am fost prea puţini.
3) Zilele trecute am discutat cu dl.Prahoveanu pe îndelete şi am constatat că suntem pe aceeaşi lungime de undă.
4)Sunt preşedinte de filială ACA dar nu-mi asum deciziile care se iau la vârf în dezavantajul apicultorilor. Mă străduiesc atât cât mă pricep şi mă ţin puterile să propun masuri care să apere interesele apicultorilor. Şi asta în limitele Statutului, înafara lui nimeni nu ne ascultă, de aceea cred că e un moment important acum să nu se modifice aşa cum doreşte domnul Fetea.
5) Nu ştiu cât ar fi ajutat, dar regret că nimănui nu i-a venit ideea la Congres să ieşim din sală cei care nu eram de acord să nu se permită candidatura tuturor celor înscrişi la preşedenţia ACA aşa cum a cerut foarte respectuos dar apăsat domnul Dobrotă.
Sper s-auzim mai de bine !
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai (dar nu fi leneş!)

D006

Citat din: neculai.lucaDomnule Dragoş, sincer mă abţin să intru în dialog cu dvs. deoarece am impresia că duceţi lipsă de adversar şi eu nu doresc să joc acest rol.
Mă mai gândesc că poate nu m-am exprimat destul de clar şi mă judecaţi greşit .
De aceea fac câteva precizări:
1) Am fost în 2 apr.2009 la Congresul ACA şi n-am votat cu dl.Fetea.
2)Domnul Prahoveanu nu s-a luptat chiar singur , personal am fost de partea lui dar din păcate am fost prea puţini.
3) Zilele trecute am discutat cu dl.Prahoveanu pe îndelete şi am constatat că suntem pe aceeaşi lungime de undă.
4)Sunt preşedinte de filială ACA dar nu-mi asum deciziile care se iau la vârf în dezavantajul apicultorilor. Mă străduiesc atât cât mă pricep şi mă ţin puterile să propun masuri care să apere interesele apicultorilor. Şi asta în limitele Statutului, înafara lui nimeni nu ne ascultă, de aceea cred că e un moment important acum să nu se modifice aşa cum doreşte domnul Fetea.
5) Nu ştiu cât ar fi ajutat, dar regret că nimănui nu i-a venit ideea la Congres să ieşim din sală cei care nu eram de acord să nu se permită candidatura tuturor celor înscrişi la preşedenţia ACA aşa cum a cerut foarte respectuos dar apăsat domnul Dobrotă.
Sper s-auzim mai de bine !
Va multumesc pentru raspuns !  este la  obiect si ne demonstreaza ca poate ACA nu este o cauza pierduta  !
                 Totusi  ca o opinie personala cred ca presedintii de filiala care au COLOANA VERTEBRALA sa fie mai activi si mai "rai"  in relatia cu mafia din capul ACA .
                           RESPECT !