Malpighamoeba mellificae

Creat de roi_ag, Decembrie 19, 2018, 03:51:05 PM

« precedentul - următorul »

roi_ag

Un parazit care face ravagii in aceasta iarna, pe langa Varooa si Acarapis Woodi. Toate trei fac ravagii in stupine in aceasta iarna.
                https://en.wikipedia.org/wiki/Malpighamoeba_mellificae 

dinupaltinis

Ati facut ceva analize de laborator?Va intreb pentru ca in zona mea au disparut foarte multe familii de albine in octombrie-noiembrie.Interesant este faptul ca unii apicultori au pierdut cu zecile,altii cu sutele iar altii n-au pierdut nici una.Se speculeaza tot felul de boli extraterestre dar analize nu a facut nimeni (nici n-ai unde).Eu cred ca este vorba doar de amicul varroa care a fost anul asta din belsug.Cine l-a luat in serios si a tratat temeinic are stupii buni la ora asta,dar care numai l-au gadilat un pic au ramas cu lazile goale.
Cuvintele prietenoase sint ca un fagur de miere..(Prov.16.24)

dan sebastian

Si soru-sa nosemoza face la fel de multe probleme. In special slabeste familiile si pregateste terenul pt deces. Fiind 2 tipuri de nosema, cea veche apis si cea noua cerana. Una afecteaza iarna, alta vara.
Mai e si dezinteria.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

roi_ag

Citat din: dinupaltinis din Decembrie 20, 2018, 05:34:06 PM
in zona mea au disparut foarte multe familii de albine in octombrie-noiembrie.Eu cred ca este vorba doar de amicul varroa
Familiile care s-au depopulat pana in Oct,Nov a fost din cauza Varooa , familii netratate, acum actioneaza amibioza , nosemoza si acarapis woodi.
Cunosc cazuri cu analize de laborator la care le-au iesit  amibioza si acarapis

dan sebastian

La cel traheal se vede ca au zbor intens si la 4 grade pe plus si in fata stupului sunt sute de albine moarte. Unde e infestatia mare nu prinde craciunul. Am vazut la cei din Canada asa ceva. la peste 80% e dus.
La minutul 7 e nosema si pana la min 8 apare si trahealul.
https://youtu.be/ZgAMnIMlk1E
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Eugen B

Posibil sa fie ceva nou. Dar merg pe mana domnului Dinu. Mai e o boala mare la apicultori. Nemuncita si inca una lenevita.

Obombo

Fara analize ramane la nivel de ipoteza. Unde se fac analize incidenta pare a fi prea redusa pentru a considera protozoarul asta o problema. Rata de infestare a familiilor e  intre 2% in Anglia si 0,2% in Italia. Probabil exista si o corelatie pozitiva cu umiditatea.
Un lucru e sigur, infestare cu varroa, netratata sau tratata cu intarziere, tinand cont de inertia virozelor induse, poate duce la pierderi "inexplicabile".

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.