Cum sa producem prima suta de regine

Creat de D006, Noiembrie 21, 2012, 05:13:48 PM

« precedentul - următorul »

D006

Cu narcotizarea am rezolvat-o , sa trecem la tratamente .

La aceasta minicrescatorie de regine este nevoie de tratamente ? daca da , cu ce si cand .

desprealbine

cu nimic niciodata
de asa sunt eu MINIMALIST

desprealbine

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 21, 2012, 08:57:10 PM
  Am vazut butelii cu dioxid de carbon la cei care se ocupa de acvarii . Ajuta la cresterea plantelor  . E o butelie mica si cred suficienta
asta mai lipsea sa faceti la albine
SA LE LESINATI
SA LE STERGETI MEMORIA

balasbebe

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 21, 2012, 09:37:20 PM
   Cu narcotizarea am rezolvat-o , sa trecem la tratamente .

La aceasta minicrescatorie de regine este nevoie de tratamente ? daca da , cu ce si cand .
Este bine sa se faca tratamentul in lipsa matci. Anul acesta mi-au disparut foarte multe regine din mininucleu dupa ce am dat cu fum.

roi_ag

Tratament antivarooa este bine sa se faca starterelor si familiilor crescatoare inainte de
introducerea botcilor cu larve pentru a nu infesta larvele din botci.
Nu va sfatuiesc sa faceti tratament antivarooa nucleelor ca nu mai gasiti matcile.Deci confirm
ce a spus balasbebe.

skypi_0040

De obicei se face un tratament antivaroua albinei scuturate in roinite , inainte de a popula nucleii.

D006

Fara fumidil sau fumagilina nu poti avea incredere in materialul biologic produs . Nu strica nici ceva oxi la nuclee.

jenica67

Spray cu bioxid de carbon, gasiti la magazinele care vand arme cu aer comprimat, ca se foloseste la acestea.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

roi_ag

De ce sa te complici cand azotatul de amoniu este cel mai la indemana???   Il gasesti aproape in orice gospodarie!

jenica67

De retinut ca am citit intr-o revista : Apicultura in Romania, ca s-a constatat ca, albinele anesteziate cca 3 zile, nu isi mai apara cuibul si sunt predispuse la furtisag. Probabil ca nu mai simt mirosul matcii.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

D006

De cate nuclee de imperechere avem nevoie pt. a produce 100 de regine pe sezon ?

desprealbine

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 22, 2012, 09:55:59 PM
  De cate nuclee de imperechere avem nevoie pt. a produce 100 de regine pe sezon ?
daca un nucleu imperecheaza la 2 saptamani
faceti socoteala in functie de cat de lung faceti sezonul

D006

teorie , teorie ...  vreau rezultate practice .

cristian87

tu stii bine ca cei care au produs  in jurul a 100 de matci nu iti vor da mura in gura secretele lor practice
iar ceilalti doar speculam
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

balasbebe

O matca de calitate iese dupa 30 de zile, sau mai putin dar nu mai repede de 20 de zile pana vom gasi primele larve capacite. La 2 luni 3 matci, perioada: mai, iunie, iulie si august. Cam 5 matci de cutie, dar cu calcule precise. A sasea eventual o pastram pentru noi.