Cum sa producem prima suta de regine

Creat de D006, Noiembrie 21, 2012, 05:13:48 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

Citat din: cristian87 din Noiembrie 23, 2012, 01:31:10 PM
tu stii bine ca cei care au produs  in jurul a 100 de matci nu iti vor da mura in gura secretele lor practice
iar ceilalti doar speculam
e.... , una din calitatile lui dragos e de a ne starni   ce si cum ?  dar el stie prea bine cum se produc matcile doar a fost la valter si a vazut pe viu cum sta toata treaba si inca mai mult de atat 
Livrare matci
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

desprealbine

Citat din: balasbebe din Noiembrie 23, 2012, 02:35:16 PM
O matca de calitate iese dupa 30 de zile, sau mai putin dar nu mai repede de 20 de zile pana vom gasi primele larve capacite. La 2 luni 3 matci, perioada: mai, iunie, iulie si august. Cam 5 matci de cutie, dar cu calcule precise. A sasea eventual o pastram pentru noi.
si o matca de proasta calitate dupa cate zile iasa???
toate  calculele de le a ti facut sunt GRESITE

abeja

Adica, omul vrea  sa desfasoare  un  subiect pe  intelesul  tuturor si  noi  venim cu  stie  sau  nu  stie.Vorba  lu  soacra-mea "unde  dai  si  unde  crapa".Semneaza  lupul  tanar  plecat  cu  vaca  batrana.

desprealbine

ca sa stabilesti de cate nuclee ai nevoie pt a produce 100 de matci  trebuie NEAPARAT sa precizezi cat de repede le vrei
de ex daca le vrei pe toate odata ai nevoie de 120 de nuclee
daca le vrei in 4 luni 15,20 de nuclee cred ca este suficient

marius_vfp

desprealbine , dupa calculele tale , cam cate zile ar trebui sa-i acordam unei matci, sa fim siguri ca acea matca isi va face meseria ?

desprealbine

Citat din: abeja din Noiembrie 23, 2012, 05:39:00 PM
Adica, omul vrea  sa desfasoare  un  subiect pe  intelesul  tuturor si  noi  venim cu  stie  sau  nu  stie.Vorba  lu  soacra-mea "unde  dai  si  unde  crapa".Semneaza  lupul  tanar  plecat  cu  vaca  batrana.
tot nu am inteles dupa parerea dv cate nuclee trebuie???

desprealbine

Citat din: marius_vfp din Noiembrie 23, 2012, 05:45:19 PM
desprealbine , dupa calculele tale , cam cate zile ar trebui sa-i acordam unei matci, sa fim siguri ca acea matca isi va face meseria ?
ca sa fii sigur
UN AN

marius_vfp

din alea 270 din primul an cate au fost valabile  :)

desprealbine

Citat din: marius_vfp din Noiembrie 23, 2012, 06:08:36 PM
din alea 270 din primul an cate au fost valabile  :)
nu au trait suficient sa mi dau seama

D006

pentru productie comerciala mininucleele din urmatorul film sunt suficiente :

crescatoria de matci - regine

balasbebe

Ce am vazut in acel film este marfa, si eu m-am referit doar strict la acele nuclee pe 2 saispezecimi de rama. Inca la un polinic mai merge, dar am vazut nucleu cu 50 de albine numarate bucata cu bucata.

Calin Bondaru

intru si eu in discutie sa ma laud cu reginele mele.
e drept ce zici acolo domnule Dragos de nikot dar am incercat sa vad daca depune in cutie fara sa o izolezi si a mers!
depune oua de buna voie in cutie daca are conditii favorabile. am incercat asa pentru ca se uzeaza regina destul de mult, incercand sa iasa!
inca o chestie care trebuie urmarita cand cumparam o regina: cei care produc in sistem industrial, in momentul cand apar primele oua in nucleu regina e si expediata! dar ar trebui sa urmarim ce ecluzioneaza din acele oua!
spun asta pentru ca e posibil sa aiba probleme si asta o spun din propria experienta, pentru ca am obtinut regina frumoasa, mare, imperechiata, obtinuta prin transvazare dar avea o problema, era trantorita!

desprealbine

acum ca am reusit sa facem sa facem si regine
cum facem sa le schimbam pe alea vechi cu astea noi???

desprealbine

roi_ag

Ia uite-l ma !!!!  ...de ce a deschis el topicul asta !!!
El este as in cresterea de matci si ma intreaba pe mine ce si cum :rusine: :rusine:
Imi storc creieri si tastez cu un deget sa-i spun lui DRAGOS cum sa creasca matci si el are
nuclee de nuclee nu deastea ca ale mele facute de mine....inventar profesionist
AAAAA......Acum inteleg , nu i-au iesit decat cateva pe serie de crestere si vrea sa creasca
procentul si sa imbunatateasca calitatea.....sugubatule!!!!! :nod: :nod: