Producerea propriu-zisa a matcilor-metoda Edy (postari refacute)

Creat de romikele, Martie 06, 2012, 01:22:21 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Un proverb evreesc zice :"Trebuie sa te apleci daca vrei sa mulgi vaca."
  Mie imi pare rau de cum a fost intampinat Edy pa forum. Inca nu stim ce experienta si ce cunostinte are. Nu a sps: "de maine trebuie sa faceti asa!" Chiar daca din 10 rele puteam alege una buna, era un castig. Nu stiu cine de aici sau aiurea poate sustine ca ce stie si face el este totul bine si nu mai are nimic de invatat.
  Uneori vaca - sa duc parabola mai departe - iti mai poate da cu coada peste fata, dar nu spui ca nu o mai mulgi din cauza aia.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

kamy

Ok, ma suspend singur pentru o perioada, am promis ieri.  :)
Sa aveti o primavara frumoasa :hi:
[/quote]
cred c-am fi toti mai castigati daca te-ai suspenda doar la modul de-ntampinare,e un forum de discutii libere,nu servicii secrete unde oamenii trebuie sa aiba curajul sa spuna orice prostie le trece prin cap ca oricum e supusa discutiei si judecarii,dar conteaza mai mult cine-o spune si ce numar poarta la pantof,am discutat pe mp cu oameni care aveau 70-80-100 de familii si spuneau ca nu au curaj sa scrie pe forum ca imediati sant repeziti,si-acum haide-ti sa va povestesc o intamplare oarecum hazlie,am fost iesit din raiul stuparilor si am cumparat ceva albine de la un baiat care l-am dus candva cu mine in pastoral,si printre altele mi-a spus ca el doreste sa ajunga asa mare stupar ca mine.am zambit si i-am spus sa nu-si doreasca ca e deja si io sant un stupar mult mai prost decat el din moment ce am ajuns sa cumpar de la el!felicitari tuturor care schimba jocurile pe calculator cu albinaritul,celor mai vechi aveti grija cu ce masura masurati.....!parerea me.

orfan.george

Citat din: Donbazil din Martie 06, 2012, 09:21:30 PM
Citat din: pharaonu75 din Martie 06, 2012, 03:21:26 PM
Reactia colegilor de pe forum a venit ca urmare a primelor postari ale lui Edy, care afirmase ca in Romania apicultura se face cu metode inapoiate, nu se cunosc multe tehnologii/descoperiri in domeniu, iar el, care este toba de apicultura, se coboara la nivelul nostru si ne impartaseste si noua din vastele sale cunostinte.

Cu alte cuvinte ne-a facut inapoiati... rudimentari chiar.
Iar ca sa ne lumineze si sa ne invete cum sta treaba cu crescutul matcilor in marile ferme apicole pe unde a lucrat el, ne-a prezentat, "cea mai tare metoda" de crestere a matcilor: un Miller simplificat.
Pai Miller-ul are mai bine de 100 de ani, iar el vine si ni-l serveste drept tehnologie inovativa?
Chiar asa de inapoiati nu suntem... am mai auzit si noi cate ceva despre metoda asta.

Asadar, ce reactii ar fi trebuit sa aibe apicultorii romani dupa ce au vazut cum sunt catalogati si desconsiderati de Edy?

Sal'tare!
Hai sa fim seriosi! ...... :nebun:   
Si d'aia l-atzi sters?..... :nono: :nod: :nono:
Catzi dintre cei de pe forum fac inmultziri prin metoda Miller?.....Da'  catzi fac inmultziri prin orice  alte metode decat,  roirea  naturala sau divizarea simpla?.....
Sunt  catziva meseriasi, care produc si vand matci, - iar altzii "meseriasi" sunt intr-adevar foarte conservatori si nu arata nimic la nimeni......
Sa fim onesti!
Poate omu'  o fi vrut sa se dea mare, poate a pus problema mai "aparte" de a deranjat pe vreunul,  - nustiu si nici nu-mi pasa, dar ce a scris, a scris corect si ar fi bine daca s-ar si aplica in practica de cat mai multzi dintre colegii de pe forum.....Poate ar fi mai putzini cei ce dau telefoane si intreaba de matci de vanzare.....
Parerea mea!
Chear nu trebuia luat in balon si mai ales  sters complet......Mi se pare un abuz.
Da' la urma urmei, e forumu' vostru, facetzi ce va dicteaza interesul......Eu v-am apreciat pentru lucrurile bune si inca o mai fac, de-aia postez si aici si dincolo......
Ma intereseaza doar apicultura, restul......"Hai la noi, sa mancam nimic! ".....

Sal'tare!
Donbazil - Faget :thanks:

eu sunt incepator dar ce ati dvs ca a scris corect mie mi se pare eronat. nu o sa ia niciodata in crestere larvele trazvazate daca le introduci intre 2 rame cu puiet necapacit cum spune dl edi

mariancristian

D-le orfan daca esti asa sigur , fa un experiment , sa vedem si noi si te convingi si tu de logica albinelor. Sa zicem ca la 24 ore de la orfanizare porti rupe botcile naturale formate  ^:)^

orfan.george

de logica albinelor nu se convinge nimeni, nu am ajuns asa dezvoltati tehnologic sa stim ce gandeste o vietate. botcile formate dupa 24 de ore de la orfanizare sunt luate in crestere pe cand cele tranzvazate de noi canci. deci va contrazice ti singur.