PROPOLISUL

Creat de dragos2006, August 27, 2009, 02:42:23 AM

« precedentul - următorul »

thomas

Propolis macinat (praf) amestecat cu miere. 100g propolis la 1kg miere. Nu e indicata folosirea tincturii, care are alcool etilic.

bucovineanu

Propolisul facut praf se amesteca cu miere cristalizata. Daca se amesteca cu miere fluida, propolisul se va ridica mereu deasupra. Se pot face diferite proportii. !00 de grame la kg e prea mult.

MOTANUL

Cum se obtine propolisul praf mai concret? (daca nu e facut cu tinctura)
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

pistol28

PROPOLISUL congelat se râşneşte foarte bine.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

MOTANUL

Cu rasnitoare de cafea obisnuita sau ceva special?
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

pistol28

0-5 mm râşniţa obişnuită.
> 5 mm se sparge în piuă apoi se râşneşte, dar tot CONGELAT.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

sorinma

Pistol28...am citit bine ?5 milimetri?adica 0.5 cm?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

pistol28

Da, pentru o râşniţă de cafea normală.
La o râşniţă mare, nu mai contează mărimea.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

sorinma

A am inteles...din 5mm facem praf..
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

MOTANUL

Am facut primul meu propolis dupa urmatoarea reteta:
1. Pus propolisul recoltat la congelator
2. Rasnita pana a ajuns ca zaharul pudra
3. Pus intr-un borcan cu miere

Fata de mierea cu propolis cumparata de la magazin asta a mea are o amestecatura de propolis cu ceara (e neplacuta desi probabil este sanatoasa).
Cum fac sa separ-elimin ceara astfel incat sa ramana propolisul curat?
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

roi_ag

Lași să se decanteze bine ca în poză .
Eu nu îl macin, îl pun mai mare.

NYK74

Citat din: roi_ag din Noiembrie 27, 2016, 02:21:00 PM
Lași să se decanteze bine ca în poză .
Eu nu îl macin, îl pun mai mare.
Il pui mai mare în alcool,nu în miere .
Nu prea vă înțelegeți  :)

MOTANUL

Știe cineva o rețetă fără alcool?

Alcoolul ii da gustul ala specific de tinctura. Si eu nu vreau gustul ala. E bun si ala - dar nu este ce caut.
Am gasit când lucram la stupi asta vara propolis proaspat si avea gust mult mai bun decat propolisul care a stat in alcool. (aveam un stup care propoliza in prostie asta vara; si gaseam propolis curat fara pic de ceara). Ala e gustul pe care il urmaresc...

Ce am facut acum are gust bun dar e cu ceara.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

oroles

E asa numita apa de propolis ca reteta fara alcool. Nu extrage tot ce trebuie din propolis si in plus trebuie consumata rapid. Eu nu inteleg de ce fuge lumea de propolisul cu alcool!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani