Invertaza

Creat de bio, Februarie 14, 2014, 11:11:21 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Citat din: bucovineanu din Noiembrie 02, 2014, 07:31:09 PM
Mariane bio era interesat de un produs care sa realizeze invertirea zaharului. Tu vorbesti despre hrana invertita pentru albine.

Enzima care lucreaza la invertirea zaharului poate lucra si in abdomenul albinei aducand situatii neplacute.

Mai stiu pe unul care a omorat toti stupi dand la albine zahar nerafinat. :)

TDI

Nu poate lucra in abdomenul albinei. Cand s-a terminat invertirea nu mai poate intra in reactie cu nimic, zaharoza fiind transformata in glucoza si fructuoza. Cine te opreste sa incalzesti la urma fondantul la 65 grade si s-o inactivezi, ca sa fii sigur.

D006

Citat din: TDI din Noiembrie 03, 2014, 09:16:08 AM
Cine te opreste sa incalzesti la urma fondantul la 65 grade si s-o inactivezi, ca sa fii sigur.
Astfel cresti HMF-ul si faci un bors si mai mare.

marian sima

Citat din: TDI din Noiembrie 03, 2014, 09:16:08 AM
Nu poate lucra in abdomenul albinei. Cand s-a terminat invertirea nu mai poate intra in reactie cu nimic, zaharoza fiind transformata in glucoza si fructuoza. Cine te opreste sa incalzesti la urma fondantul la 65 grade si s-o inactivezi, ca sa fii sigur.

Arata unde exista aceasta enzima invertaza?Modul ei de actiune si ca se opreste atunci cand i-ti inverteste zaharul.

Eu stiu ca sint enzime care transforma zaharul in alcol (cele din drojdia de bere) insa de enzima care doar inerteste zaharul nu am auzit si nici nu cred ca exista.

Enzimele nu se opresc din lucru decat prin proces chimic sau termic,daca ei o lingura de iaurt (ca si el contine enzime)si o adaugi in lapte fiert acele enzime vor lucra.

La fel face si maiaua de paine si c-am tot ce contine enzime.

Inainte de a cauta ce este invertaza  cautati ce este enzima si pe urma discutati.

ENZÍMĂ, enzime, s. f. Compus organic de natură proteică, prezent în celule vii, care catalizează procesele de sinteză și de degradare din organismele animalelor, plantelor și microorganismelor, producând și păstrând energie; ferment. – Din fr. enzyme.

marian sima

Cateva spicuiri despre invertaza.

Obtinere

Printr-un proces controlat de fermentatie sub actiunea drojdiei Saccharomyces sp. (Kluyve-romyces) sau modificare genetica.

Metabolism si toxicitate

Exista posibilitatea formarii de toxine in timpul cresterii microorganismelor, utilizate pentru biosinteza enzimelor.

TDI

În anul 1871 a fost descoperită invertaza, (o enzimă care grăbește conversia zahărului în glucoză și fructoză). wikipedia
Colegul Mirea Daniel vinde invertaza : "vand invertaza pentru invertirea enzimatica a zaharului. Se poate realiza atat fondant (gen apifonda ) invertit cat si sirop invertit gen apiinvert. Folosind invertaza aveti garantia de 100% ca produsul obtinut este din zahar si nu din mai stiu ce porumb modificat genetic precum si siguranta ca zaharul chiar se inverteste. Produsul este adus din SUA  si  este ambalat la flacon de 120 ml (4 oz), se foloseste la 120 de kg de zahar. In anumite conditii poate inverti o cantitate dubla de zahar" forumul de anunturi
Chinezii vand: http://www.alibaba.com/showroom/invertase.html
Standardul in Codex Alimentarius prevede 40 mg/kg HMF maxim la miere, dar la mierea tropicala prevede 80 mg/kg HMF.
Mierea ajunge la o concentraţie de HMF de 30mg/kg la dacă este expusă la temperatura de 40 grade Celsius timp de 20-50 de zile sau la 80 de grade pentru 2 ore.

TDI

Primul care s-a prins de atitudinea asta a strutilor pare ca a fost Pliniu cel Batran (27 – 79 d.Hr) – Istoria naturala, cartea a zecea, capitolul 1: "...isi inchipuie, atunci cand isi ascund capul si gatul intr-un tufis, ca intregul lor corp este ascuns ".
:offtopic:
))/

marian sima

Totusi este o drojdie,una modificata genetic provenita din drojdia de bere (Saccharomyces) si atata timp cat nu este inactivata poate sa dauneze albinelor.





mirea-daniell

Vad ca sunt persoane care nu inteleg despre ce este vorba cand discutam despre invertaza. Albina inverteste nectarul (format in principal din dizaharide si ceva polizaharide) in miere (care este un amestec de monozaharide, fructoza si glucoza, in divese procente) tot cu ajutorul enzimei cu denumirea de invertaza. Si omul secrteta in interiorul intestinului subtire invertaza cu ajutorul careia isi sintetizeaza glucoza-combustibilul ce se arde in mitocondri. Este fals faptul ca invertaza ar avea efecte secundare, ea se regaseste ca enzima activa in miere si nu o inactiveaza nimeni, albinele o secreta si o pun in miere tocmai pentru a  realiza aceasta invertire cat mai spre !00%. Este adevarat ca in componenta nectarului avem si procente de fructoza respectiv glucoza direct secretate de flori. Acest lucru duce la o dezechilibrare a procentelor dintre fructoza si glucoza ceea ce duce la diferite sortimente de miere. Rolul invertazei se rasfrange direct asupra zaharozei spargand dizaharida in doua monozaharide si anume fructoza si glucoza. Ceea ce spune colegul despre inverteza probabil se refera la un produs ce rezulta in urma invertiri cu ajutorul invertazei sau poate fi ceva hidrolizat din porumb cu aceasta denumire.

marian sima

E buna daca face  miere din zahar,totusi E 1103 se gaseste pe lista neagra.


Cele mai periculoase E-uri folosite in Romania
Nr. CEE   Aditivul   Functii tehnologice
E100   Curcumina   Colorant galben
E101   Riboflavina si riboflavin 5′-fosfatul   Colorant galben
E102   Tartrazina   Colorant galben
E104   Galben de quinolina   Colorant galben
E110   Galben FCF (galben oranj S)   Colorant galben
E120   Cochineal, acid carminic, carmine   Colorant rosu
E122   Azorubina, carmoizina   Colorant rosu
E123   Amarant   Colorant rosu
E124   Ponceau 4R, cochineal Red A   Colorant rosu
E127   Eritrozina   Colorant rosu
E128   Rosu 2G   Colorant rosu
E129   Rosu Ac   Colorant rosu
E131   Albastru patent V   Colorant albastru
E132   Indigotina, indigo carmin   Colorant albastru
E133   Albastru brillant FCF   Colorant albastru
E140   Clorofile si clorofiline   Colorant verde
E141   Complexe cu cupru ale clorofilelor   Colorant verde
E142   Verde S   Colorant verde
E150a   Caramel I   Colorant brun
E150b   Caramel II sulfit – caustic   Colorant brun
E150c   Caramel III-amoniac   Colorant brun
E150d   Caramel IV – sulfit amoniac   Colorant brun
E151   Negru brillant BN, negru PN   Colorant negru
E153   Carbune vegetal   Colorant negru
E154   Brun FK   Colorant brun
E155   Brun HT   Colorant brun
E160a   Caroteni (amestec de caroteni, b -caroteni)   Colorant galben-portocaliu
E160b   Anatto, bixina, norobixina   Colorant rosu portocaliu
E160c   Extract paprika (oleorezina), capsantina, capsorubina   Colorant rosu-carmin
E160d   Licopen   Colorant rosu
E160e   b -apo-8′-carotenal   Colorant rosu-portocaliu
E160f   Esterul etilic al acidului b- apo-8′-carotenoic   Colorant rosu-portocaliu
E160g   Canthaxantina   Colorant rosu
E162   Rosu de sfecla, betanina   Colorant rosu
E163   Antociani   Colorant rosu, violet, albastru
E170   Carbonat de calciu   Colorant de suprafata
E171   Dioxid de titan   Colorant de suprafata
E172   Oxizi de fier si hidroxizi de fier (oxizi de fier rosu, oxid de fier negru, oxid de fier galben)   Colorant de suprafata
E173   Aluminiu   Colorant de suprafata
E174   Arginit   Colorant de suprafata
E175   Aur   Colorant de suprafata
E180   Litol rubina BK   Colorant de suprafata
E200   Acid sorbic   Conservant
E201   Sorabt de sodiu   Conservant
E202   Sorbat de potasiu   Conservant
E203   Sorbat de calciu   Conservant
E210   Acid benzoic   Conservant
E211   Benzoat de sodiu   Conservant
E212   Benzoat de potasiu   Conservant
E213   Benzoat de calciu   Conservant
E214   Hidroxibenzoat de etil   Conservant
E215   Hidroxibenzoat de etil sodic   Conservant
E216   Hidroxibenzoat de propil   Conservant
E217   Hidroxibenzoat de propil sodic   Conservant
E218   Hidroxibenzoat de metil   Conservant
E219   Hidroxibenzoat de metil sodic   Conservant
E220   Anhidrida sulfuroasa   Conservant si antioxidant
E221   Sulfit de sodiu   Conservant si antioxidant
E222   Sulfit acid de sodiu (bisulfit de sodiu)   Conservant si antioxidant
E223   Disulfit de sodiu (metabisulfit de sodiu, pirosulfit de sodiu)   Conservant si antioxidant
E224   Disulfit de potasiu (metabisulfit de potasiu sau pirosulfit de potasiu)   Conservant si antioxidant
E225   Sulfit de potasiu   Conservant si antioxidant
E226   Sulfit de calciu   Conservant si antioxidant
E227   Sulfit acid de calciu   Conservant si antioxidant
E228   Sulfit acid de potasiu   Conservant si antioxidant
E230   Bifenil (difenil)   Conservant de suprafata
E231   Ortofenilfenol   Conservant de suprafata
E232   Ortofenilfenol de sodiu   Conservant de suprafata
E233   Tiabendazol   Conservant de suprafata
E234   Nizina   Conservant
E235   Natamicina (pimaricina)   Complex de suprafata
E239   Hexametiletetraamina   Conservant
E242   Bicarbonat de metil   Conservant
E249   Nitrit de potasiu   Conservant, agent de fixare culoare
E250   Nitrit de sodiu   Conservant, agent de fixare culoare
E251   Nitrat de sodiu   Conservant, agent de fixare culoare
E252   Nitrat de potasiu   Conservant, agent de fixare culoare
E260   Acid acetil glacial   Conservant, agent de reglare aciditate
E261   Acetat de potasiu   Conservant, agent de reglare aciditate
E262   Acetati de sodiu (acetat de sodiu, diacetat de sodiu)   Conservant, agent de reglare aciditate
E263   Acetat de calciu   Conservant, agent de reglare aciditate
E270   Acid lactic (L-, D-, DL)   Conservant, agent de reglare aciditate
E280   Acid propionic   Conservant
E281   Propionat de sodiu   Conservant
E282   Propionat de calciu   Conservant
E283   Propionat de potasiu   Conservant
E284   Acid boric   Conservant
E285   Borax (tetraborat de sodiu)   Conservant
E290   Anhidrida carbonica   Conservant, agent de carbonatare, gaz de conditionare
E296   Acid malic (DL-)   Conservant, agent de reglare aciditate
E297   Acid fumaric   Conservant, agent de reglare aciditate
E300   Acid ascorbic L-)   Antioxidant
E301   Ascorbat de sodiu   Antioxidant
E302   Ascorbat de cacliu   Antioxidant
E304   Esterii acidului ascorbic cu acizii grasi ascorbilpalmitat)   Antioxidant
E305   Ascorbilstearat   Antioxidant
E306   Extract bogat in tocoferoli   Antioxidant
E307   a- Tocoferol   Antioxidant
E308   g- Tocoferol   Antioxidant
E309   D- Tocoferol   Antioxidant
E310   Galat de propil   Antioxidant
E311   Galat de octil   Antioxidant
E312   Galat de dodecil   Antioxidant
E315   Acid erisorbic (izoascorbic)   Antioxidant
E316   Erisorbat de sodiu (izoascorbat de sodiu)   Antioxidant
E320   Butilhidroxianisol (BHA)   Antioxidant
E321   Butilhidroxitoluen (BHT)   Antioxidant
E322   Lecitina   Antioxidant, emulgator
E325   Lactat de sodiu   Agent sinergetic, umectant, agent de intarire
E326   Lactat de potasiu   Agenti sinergetic, agent de reglare aciditate, agent de tratare faina de grau
E327   Lactat de calciu   Agenti sinergetic, agent de reglare aciditate, agent de tratare faina de grau
E328   Lactat de amoniu   Agenti sinergetic, agent de reglare aciditate, agent de tratare faina de grau
E329   Lactat de magneziu   Agenti sinergetic, agent de reglare aciditate, agent de tratare faina de grau
E330   Acid citric   Agent de reglare aciditate, sechestrant
E331   Citrati de sodiu: citrat monosodic, citrat disodic, citrat trisodic   Agent de reglare aciditate, sechestrant, stabilizator
E332   Citrati de potasiu: citrat monopotasic, citrat tripotasic   Agenti de reglare aciditate, sechestrant, stabilizator
E333   Citrati de calciu: citrat monocalcic, citrat dicalcic, citrat tricalcic   Agent de reglare aciditate, sechestrant, stabilizator, emulgatori
E334   Acid tartric   Agent de reglare aciditate, sechestrant
E335   Tartrati de sodiu, tartrat monosodic, tartrat disodic   Agent de reglare aciditate, sechestrant, stabilizant
E336   Tartrati de potasiu: tartrat monopotasic, tartrat dipotasic   Agent de reglare aciditate, sechestrant, stabilizant
E337   Tartrat de sodiu si potasiu   Agent de reglare aciditate, sechestrant, stabilizant
E338   Acid fosforic   Agent de reglare aciditate, agent sinergetic
E339   Fosfati de sodiu: fosfat monosodic (ortofosfatmonosodic); fosfat dipotasic (ortofosfat dipotasic); fosfat tripotasic (ortofosfat tripotasic)   Agent de reglare aciditate, sechestranti, agenti de retinere a apei
E341   Fosfati de calciu: fosfat monocalcic (ortofosfat monocalcic); fosfat dicalcic (ortofosfat dicalcic); fosfat tricalcic (ortofosfat tricalcic)   Agent de reglare aciditate, agenti de tratare a fainii de grau, de intarire, texturanti, agenti de afanare, antiaglomeranti
E350   Malati de sodiu: malat de sodiu, malat acid de sodiu   Agenti de reglare aciditate, umectanti
E351   Malati de poatsiu: malat de potasiu, malat acid de potasiu   Agent de reglare aciditate
E352   Malati de calciu: malat acid de calciu; malat de calciu   Agent de reglare aciditate
E353   Acid metatartric   Agent de reglare aciditate, agent de inhibare a cristalizarii
E354   Tartrat de calciu   Agent de reglare, aciditate, agent de inhibare, stabilizare
E355   Acid adipic   Agent de reglare aciditate
E356   Adipat de sodiu   Agent de reglare aciditate
E357   Adipat de potasiu   Agent de reglare aciditate
E363   Acid succinic   Agent de reglare aciditate
E372c   Esterul citric al mono- si digliceridelor   Emulgator
E380   Citrat de triamoniu   Agent de reglare acidiatate
E385   Sarea de Ca a EDTA   Agent de conservare, sechestrant
E390   Tiodipropionat de stearil   Antioxidant
E400   Acid alginic   Substanta de ingrosare, stabilizator, substanta de gelificare
E401   Alginat de sodiu   Substanta de ingrosare, stabilizator, substanta de gelificare
E402   Alginat de potasiu   Substanta de ingrosare, stabilizator, substanta de gelificare
E403   Alginat de amoniu   Substanta de ingrosare, stabilizator, substanta de gelificare
E404   Alginat de calciu   Substanta de ingrosare, stabilizator, substanta de gelificare
E405   Propan 1,2 diolalginat   Substanta de ingrosare, emulgator, antispumant
E406   Agar   Substanta de ingrosare, stabilizant, substanta de gelificare
E407   Carrageenan   Substanta de ingrosare, stabilizant, substanta de gelificare
E410   Guma locust (Guma de Caruba)   Substanta de ingrosare, stabilizator
E412   Guma Guar   Substanta de ingrosare, stabilizator
E413   Guma Tragacanth   Substanta de ingrosare, stabilizator
E414   Guma Acacia (guma Arabica)   Substanta de ingrosare, stabilizator, emulgator
E415   Guma Xantan   Substanta de ingrosare, stabilizator, emulgator
E416   Guma Karaya   Substanta de ingrosare, stabilizator, emulgator
E417   Guma Tara   Substanta de ingrosare, stabilizator, emulgator
E418   Guma Gellan   Substanta de ingrosare, stabilizator, emulgator
E420   Sorbitol si sirop de sorbitol   Edulcorant, umectant, stabilizant, agent crioprotector, agent de scadere a punctului de congelare
E421   Manitol   Edulcorant, umectant, stabilizant, agent crioprotector, agent de scadere a punctului de congelare
E422   Glicerol   Umectant, substanta de diluare (purtator), substanta de intarire
E432   Polioxietilen sorbitan monolaurat (Polisorbat 20)   Emulgator
E433   Polioxietilen sorbitan monooleat (Polisorbat 80)   Emulgator
E434   Polioxietilen sorbitan monopalmitat   Emulgator
E435   Polioxietilen sorbitan monostearat (Polisorbat 60)   Emulgator
E436   Polioxietilen sorbitan tristearat (Polisorbat 65)   Emulgator
E440   Pectine: pectina, pectina amidata   Substanta de ingrosare, stabilizator, substante de gelificare
E442   Sarurile de amoniu ale acidului fosfatidic   Emulgator
E444   Acetat izobutirat de zaharoza   Emulgator, stabilizant
E445   Esterii glicerolului cu rasini de lemn   Emulgator, stabilizant
E450   Difosfati: difosfat disodic, difosfat trisodic, difosfat tetrasodic, difosfat dipotasic, difosfat tetrapotasic, difosfat dicalcic, difosfat acid de calciu   Emulgatori, stabilizatori, agenti de reglare aciditate, agenti de afanare chimica, sechestranti, agenti de hidratare/retinere apa
E451   Trifosfati: trifosfat pentasodic, trifosfat pentapotasic   Sechestranti, agenti de reglare aciditate, agenti de texturare, agenti de hidratare/retinere apa
E452   Polifosfati: polifosfat de sodiu, polifosfat de potasiu, polifosfat de Ca si Na, polifosfat de Ca   Emulgatori, stabilizatori, sechestranti, substante de sechestrare, agenti de hidratare/retinere apa
E460   Celuloza: celuloza microcristalina, celuloza pulbere   Emulgator, antiaglomerant, agent de texturare, dispersant
E461   Metilceluloza   Substanta de ingrosare, emulgator, stabilizator
E463   Hidroxipropil celuloza   Substanta de ingrosare, emulgator, stabilizator
E464   Hidroxipropilmetilceluloza   Substanta de ingrosare, emulgator, stabilizator
E465   Etilmetil celuloza   Substanta de ingrosare, emulgator, stabilizator, spumant
E466   Carboximetil celuloza sodica   Substanta de ingrosare, stabilizator
E470a   Sarurile de Na, K, Ca ale acizilor grasi   Emulgatori, stabilizanti, antiaglomeranti
E470b   Sarurile de Mg ale acizilor grasi   Emulgatori, stabilizanti, antiaglomeranti
E471   Mono si digliceride acizilor grasi   Emulgatori, stabilizatori
E472a   Esterii acidului acetic cu mono- si digliceridele   Emulgatori, stabilizatori, sechestranti
E472c   Esterii acidului lactic cu mono- si digliceridele   Emulgatori, stabilizatori, sechestranti
E472d   Esterii acidului tartric cu mono- si digliceridele   Emulgatori, stabilizatori, sechestranti
E472e   Esterii mono si diacetil tartric ai mono si digliceridelor   Emulgatori, stabilizatori, sechestranti
E472f   Amestec de esteri acetici si tartrici ai mono si digliceridelor   Emulgatori, stabilizatori, sechestranti
E473   Esteri zaharozei cu acizii grasi   Emulgatori
E474   Sucrogliceridele   Emulgatori
E476   Poliglicerolpoliricinoleat   Emulgatori
E477   Esterii 1,2 propan diolului cu acizii grasi   Emulgatori
E479b   Ulei de soia oxidat termic in reactie cu mono- si digliceridele   Emulgatori
E481   Stearoil 2-lactilat de Na   Emulgator, stabilizator
E482   Stearoil – 2-lactilat de Ca   Emulgator, stabilizator
E483   Stearoil tartrat   Emulgator, stabilizator, agent de tratare a fainii
E491   Sorbitan monostearat   Emulgator
E492   Sorbitan tristearat   Emulgator
E493   Sorbitan monolaurat   Emulgator
E494   Sorbitan momooleat   Emulgator
E495   Sorbitan monopalmitat   Emulgator
E500   Carbonat de sodiu: carbonat acid de sodiu, sesquicarbonat de sodiu   Agenti de reglare aciditate, agenti de afanare chimica, antiaglomerant
E501   Carbonati de potasiu   Agenti de reglare aciditate, stabilizanti
E503   Carbonati de amoniu: carbonat de amoniu, carbonat acid e amoniu   Agenti de reglare aciditate, agenti de afanare chimica
E504   Carbonati de magneziu: carbonat de magneziu, carbonat acid de amoniu   Agenti de reglare aciditate, antiaglomeranti, fixatori de culoare
E507   Acid clorhidric   Agent de reglare aciditate
E508   Clorura de potasiu   Gelifiant
E509   Clorura de calciu   Substanta de intarire
E511   Clorura de magneziu   Agent de intarire
E512   Clorura stanoasa   Agent de fixare culoare
E513   Acid sulfuric   Substanta de reglare aciditate
E514   Sulfati de sodiu: sulfat de sodiu, sulfat acid de sodiu   
E515   Sulfati de potasiu: sulfat de potasiu, sulfat acid de potasiu   
E516   Sulfat de calciu   
E519   Sulfat cupric   Agent de fixare culoare, agent de conservare
E520   Sulfat de aluminiu   Agent de intarire
E521   Sulfat de aluminiu si sodiu   Agent de intarire
E522   Sulfat de aluminiu si potasiu   Agent de intarire
E523   Sulfat de aluminiu si amoniu   Stabilizant, agent de intarire
E524   Hidroxid de sodiu   Agent de reglare, p H
E525   Hidroxid de potasiu   Agent de reglare, p H
E526   Hidroxid de calciu   
E527   Hidroxid de amoniu   
E528   Hidroxid de magneziu   
E530   Oxid de magneziu   Antiaglomerant
E535   Ferocianura de sodiu   Antiaglomerant
E536   Ferocianura de potasiu   Antiaglomerant
E538   Ferocianura de calciu   Antiaglomerant
E541   Fosfat acid de aluminiu si sodiu   
E542   Fosfat de oase (in principal fosfat de calciu tribazic)   Aglomerant, emulgator, agent de retinere a apei
E551   Dioxid de siliciu (silice amorfa)   Antiaglomerant
E553a   Silicat de magneziu   Antiaglomerant, pulbere pentru pulverizare uscata
E553b   Talc   
E554   Silicat de aluminiu si sodiu   Aglomerant
E555   Silicat de aluminiu si potasiu   Aglomerant
E556   Silicat de aluminiu si calciu   Aglomerant
E558   Bentonita   Aglomerant agent de limpezire
E559   Silicat de aluminiu (caolin)   Aglomerant
E560   Silicat de potasiu   Aglomerant
E570   Acizi grasi   Agenti de glasare, agenti antispuma
E574   Acid gluconic   
E575   Glucono – d -lactona   Agent de acidifiere, agent de afanare
E576   Gluconat de sodiu   
E577   Gluconat de potasiu   
E579   Gluconat de calciu   Agent de intarire
E620   Acid glutamic   Potentator de aroma
E621   Glutamat monosodic   Potentator de aroma
E622   Glutamat monopotasic   Potentator de aroma
E623   Glutamat de calciu   Potentator de aroma
E624   Glutamat monoamonic   Potentator de aroma
E625   Glutamat de magneziu   Potentator de aroma
E626   Acid guanilic   Potentator de aroma
E627   5′-Guanilat disodic   Potentator de aroma
E628   5′-Guanilat dipotasic   Potentator de aroma
E629   5′-Guanilat de calciu   Potentator de aroma
E630   Acid inozinic   Potentator de aroma
E631   5′-Inozinat disodic   Potentator de aroma
E632   5′-Inozinat dipotasic   Potentator de aroma
E633   5′-Inozinat de calciu   Potentator de aroma
E634   5′- Ribonucleotide calcice   Potentator de aroma
E635   5′- Ribonucleotide disodice   Potentator de aroma
E636   Maltol   Potentator de aroma
E637   Etilmaltol   Potentator de aroma
E640   Glicocol si sarurile sale   Modificator de aroma
E641   L-Leucine   Modificator de aroma
E912   Esterii acidului montan   Agent de glasare
E914   Ceara de polietilena oxidata   Agent de glasare
E922   Persulfat de potasiu   Agent de tratare faina
E927b   Carbamida   Agent de tratare faina
E930   Citrat de monoizopropil   Agent de conservare
E938   Argon   Gaz pentru ambalare sub atmosfera inerta
E939   Helium   Gaz pentru ambalare sub atmosfera inerta
E941   Azot   Gaz pentru ambalare sub atmosfera inerta
E942   Oxid de azot   Solvent
E948   Oxigen   Gaz propulsor
E950   Acesulfam K   Edulcorant
E951   Aspartam   Edulcorant
E952   Acid ciclamic si sarurile de Na, K, Ca   Edulcorant
E953   Izomalt (isomaltitol)   Edulcorant, stabilzant, umectant, agent crioprotector
E954   Zaharina si sarurile de Na, K, Ca   Edulcorant
E957   Thaumatina   Edulcorant
E959   Neohisperidina   Edulcorant
E965   Malitol si sirop de malitol   Edulcorant, stabilzant, umectant, agent crioprotector
E966   Lactitol   Edulcorant, stabilzant, umectant, agent crioprotector
E967   Xilitol   Edulcorant, stabilzant, umectant, agent crioprotector
E999   Extract de Quillaia   Spumant
E1100   Amilaza   Agent de tratare faina
E1101   Proteaze   Agent de tratare faina, agenti de fragezire carne, agenti pentru obtinere aromatizanti si potentatori de aroma, agenti de stabilizare vinuri, bere
E1102   Glucozoxidaza   Antioxidant, agent de tratare faina
E1103   Invertaza   Agent de hidroliza a zaharozei, agent de stabilizare
E1104   Lipaza   Agent de scindare a grasimilor si de obtinere a aromatizantilor
E1105   Lizozim   Conservant
E1200   Polidextroza A, N   Substanta de ingrosare, umectant, stabilizant, substanta de balast, de texturare
E1201   Polivinil pirolidona   Substanta de ingrosare, umectant, stabilizant, substanta de balast, de texturare
E1202   Polivinilpolipirolidona   
E1404   Amidon oxidat (amidon fluid)   Amidon cu capacitate de umflare redusa la tratament termic. Amidon cu vascozitate redusa
E1410   Fosfat de amidon (amidon monofosfat)   Substanata de ingrosare, stabilizator, liant
E1412   Fosfat de diamidon (amidon reticulat cu oxiclorura de fosfor sau trimeta fosfat de sodiu)   Substanata de ingrosare pentru alimente tratate termic la temperaturi >110° C, pentru alimente acide, subtanta de stabilizare, liant
E1413   Fosfat de diamidon fosfat   Substanta de ingrosare, liant, stabilizator
E1414   Fosfat de diamidon acetilat   Substanta de ingrosare, liant, stabilizator
E1420   Amidon acetilat (ester)   Limitarea retrogradarii amidonului (stabilizare), reducerea temperaturii de gelatinizare. Suprima fenomenele legate de retrogradare: cresterea vascozitatii, gelificarea, sinereza. Se utilizeaza in alimentele conservate la 4° C, alimente congelate, alimente conservate pentru o perioada indelungata.
E1422   Adipat de diamidon acetilat   Substanta de ingrosare pentru alimente tratate termic la temperaturi >110° C, pentru alimente acide, substanta de stabilizare, liant
E1440   Amidon hidroxipropilat (eter)   Limitarea retrogradarii amidonului (stabilizare), reducerea temperaturii de gelatinizare, suprimarea fenomenelor legate de retrogradare: cresterea vascozitatii, gelificare, sinereza. Se utilizeaza in alimentele conservate la 4° C, alimente congelate, alimente conservate pentru o perioada indelungata.
E1442   Fosfat de diamidon hidroxipropilat   Substante de ingrosare, emulgator
E1450   Octenul succinat de amidon (ester)   Substante de ingrosare, substante de emulgare
E1520   Propilenglicol   Umectant, dizolvant




dan sebastian

Si de ce se foloseste in ind alimentara pre scara larga ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

mirea-daniell

Daca o luam printre randuri....si sarea este un e si multe altele. Eu ce stiu este ca invertaza nu are contraindicatii.

nickialomita

Caut de ceva vreme sa cumpar invertaza dar nu am gasit. Oricum nu vreau sa cumpar in cantitati f mari . Daca stiti de unde putem sa cumparam postati ceva . Cred ca putem sa facem spre sxemplu apifonda sau alte siropuri necesare in apicultura.

bucovineanu

Citat din: mirea-daniell din Noiembrie 03, 2014, 06:28:47 PM
Daca o luam printre randuri....si sarea este un e si multe altele. Eu ce stiu este ca invertaza nu are contraindicatii.
Sarea nu este un "E". Se foloseste un antiaglomerant in sarea ambalata pentru a preveni formarea de bulgari.

dan sebastian

Si sarea si eurile fac acelasi lucru. Maresc perioada de stocare a hranei. De aia e lozinca de la tv lasati sarea si zaharul in exces.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.